maritbet girişmaritbet
Dudullu OSB'den kadın istihdamına kreşli destek!

Dudullu OSB'den kadın istihdamına kreşli destek!

Dudullu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kadın istihdamını artırmak amacıyla bünyesinde bulunan Türkiye'nin en büyük kreşine Bölge dışından da çocuk kaydı almaya başladı

AA muhabirine kurumuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dudullu OSB Kreş Müdürü Füsun Durak, Bölge yöneticilerinin kararıyla kreş bölgesindeki mavi ve beyaz yakalıların ardından dışarıdan da çocuk almaya başladıklarını belirtti.     

Çocuk sahibi kadınların iş hayatına daha fazla katılabilmesi için kreşlerin modern hayatın vazgeçilmez unsuru olduğunu kaydeden Durak, "Hükümet, Türkiye'nin azalan doğurganlık hızına 'En az 3 çocuk' sloganıyla çare arayıp aynı zamanda kadın istihdamını artırmak için çeşitli teşvikleri hayata geçiriyor. Bizler de yerel ölçekte, bu yönde bir uygulama başlattık. Bundan böyle kreşimize ihtiyaç duyan her ebeveyne Bölge çalışanı olma şartı aramadan hizmet vereceğiz" dedi. 
     
Geçen yıl yaklaşık 7 milyon lira yatırım yapılarak faaliyete giren kreşin OSB çalışanları tarafından büyük ilgi gördüğünü dile getiren Durak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında önceki yıl imzalanan protokolle OSB'lere kreş şartı getirildiğini ancak kendilerinin söz konusu kreşin inşasına bu protokolden önce başladıklarını aktardı. 
     
Kreşin sahip olduğu 5 bin metre kare alan ile Türkiye'nin en büyük kullanım ve yaşam alanına sahip kreşi olduğunu ifade eden Durak, kreş içerisinde ekipman ve donanımları farklı 20 dersliğin her birinde iki öğretmenin görev yaptığını ve her çocuk için ayrı aktiviteler uygulandığını söyledi. 
     
"Kar amacı gütmediğimiz için fiyatlarımız özel kreşlerin neredeyse yarı fiyatına"

     
Hükümetin, "her aileye 3 çocuk" seferberliği çerçevesinde, annelerin çalışabilmesi için OSB'lere kreş uygulaması getirdiğini hatırlatan Durak şunları anlattı: "Çalışan annelerin gönül rahatlığıyla çocuklarını bırakabilecekleri kreşimiz annenin mesai saati bitimine kadar çocuklarını oyalayacakları bir yuva olmaktan çok öte. Yaptığımız aktivite ve uyguladığımız eğitimler son derece yoğun ve ileri düzeyde. 
     
Buraya gelen miniklerin bebeklikten itibaren bedensel, ruhsal ve zihinsel gelişimleri de uzmanlarca takip ediliyor ayrıca emzirme çağındaki bebekler için de hijyenik ve sağlık koşullarının gözetildiği emzirme odalarımızda çalışan annenin bebeğiyle irtibatını sağlıyoruz. Kar amacı gütmediğimiz için de fiyatlarımız özel kreşlerin neredeyse yarı fiyatına." 
     
Dudullu OSB bünyesinde faaliyet gösteren kreşe 5,5 yaşına kadar olan çocukların kabul edildiğini aktaran Durak, "Miniklere verilen eğitim ve aktiviteler gayet tatmin edici nitelikte. Her çocuk kreşte bulunduğu süre içinde özel olarak uzman psikologlar tarafından sürekli gözlemleniyor, hareketleri kayıt altına alınıyor. Normal müfredatın haricinde çocuğun bilinçli seçim yapma, başladığı işi bitirme, odaklanma, gözlem ve deneyim becerilerini geliştirme ve içselleştirme yeteneklerinin geliştirilmesi için 8 farklı zeka çeşidine göre öğrenme eğitimleri veriyoruz" diye konuştu. 
     
Durak, İngilizce olan yabancı dil eğitimini oynayarak ve algılayarak öğrenmeleri için farklı şekillerde verdiklerini de sözlerine ekledi. 

Musab Turan/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dudullu Organize Sanayi Bölgesi'nde yangın çıktı!
  • 02.10.2021 10:13

Dudullu Organize Sanayi Bölgesi'nde yangın çıktı!

Ümraniye'deki Dudullu Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yer alan fabrikada çıkan ...

Güneysu Armatürleri, yüzde 100 yerli fotoselli armatür üretmeye başladı
  • 22.12.2013 13:52

Güneysu Armatürleri, yüzde 100 yerli fotoselli armatür üretmeye başladı

Güneysu Armatürleri, Türkiye'de ilk olarak tamamen yerli elektronik açkapa yapab ...

Dudullu OSB'den kadın istihdamına kreşli destek!
  • 23.04.2013 13:21

Dudullu OSB'den kadın istihdamına kreşli destek!

Dudullu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kadın istihdamını artırmak amacıyla bünyes ...

İstanbul Dudullu Organize Sanayi Bölgesi taşınıyor haberleri yalanlandı!
  • 24.02.2013 09:18

İstanbul Dudullu Organize Sanayi Bölgesi taşınıyor haberleri yalanlandı!

İstanbul Dudullu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu, son günlerde basında çı ...

Yılmaz Kimya, Ümraniye ve Esenyurt’taki 3 iş yerini kiraya verecek yada satacak!
  • 20.02.2013 10:58

Yılmaz Kimya, Ümraniye ve Esenyurt’taki 3 iş yerini kiraya verecek yada satacak!

Yılmaz Kimya A.Ş tarafından inşa edilen Ümraniye ve Esenyurt’taki Yılmaz Plaza’l ...

Dudullu OSB’den 4 milyon liralık kreş!
  • 10.06.2012 11:04

Dudullu OSB’den 4 milyon liralık kreş!

İstanbul Dudullu Organize Sanayi Bölgesi (OSB), 4 milyon TL'lik yatırımla, İstan ...