maritbet girişmaritbet
Drone pilotları Türkiye’yi tanıtıyor

Drone pilotları Türkiye’yi tanıtıyor

Gönüllü drone pilotları Türkiye’nin doğal güzelliklerini “Doğa İçin Uç” projesi ile yurtiçinde ve yurtdışında tanıtıyorlar.

Türkiye'deki Drone Pilotu gönüllülerinden oluşan Droneturk ekibi tarafından hazırlanan Doğa İçin Uç projesinin 8.'si Göller teması ile hazırlandı. 4K UHD görüntü formatında yapılan çekimlerde ülkenin doğal güzellikleri bütün gerçekliğiyle gözler önüne seriliyor. Projeye Türkiye'nin farklı şehirlerinden 170 adet çekim gönderildi. Gönderilen çekimler arasından 39 tanesi projede yer alarak 6 ay süren müzik çalışması ile sunuma hazırlandı. Projenin müziği Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı Öğretim Görevlisi Dr. Özgür Çelik tarafından özel olarak bestelenerek oraventus tarafından da müziği gönüllü olarak düzenlendi.

Doğa İçin Uç projesi ile drone operatörlerinin yaşadıkları bölgelerden çekmiş olduğu görüntüler arşiv niteliğini taşıyor. Droneturk adıyla toplanan grup üyeleri her projede farklı tema çalışmaları konu almakta ve kısa görüntülerini bir arada toplayarak bu eserin oluşmasını sağlıyor. Projeye katılan görüntü sahipleri adına TEMA Vakfına 1'er adet fidan bağışı yapılıyor. Doğa İçin Uç projesine 1 görüntüye 1 fidan sloganıyla katılımın artırılması hedefleniyor.

Havadan çekilen diğer fotoğrafları görmek için Foto Galeri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

  • Etiketler:

Yorum Yaz