maritbet girişmaritbet
Doğuş Grubu, Salıpazarı Limanı projesinde tarihi dokuyu koruyacak!

Doğuş Grubu, Salıpazarı Limanı projesinde tarihi dokuyu koruyacak!

Doğuş Holding CEO’su Salıpazarı Limanı’na yapacakları projenin detaylarını açıkladı

 

Doğuş Holding CEO'su Hüsnü Akhan'ın verdiği bilgilere göre Salıpazarı Limanı'nda yer alan Çinili Han, Paket Postanesi ve Denizcilik işletmeleri binası renove edilerek 5 yıldızlı otel olacak. Liman, kültür-sanat, yeme-içme, alışveriş ve ticaretin iç içe geçtiği, turistlerin yanı sıra İstanbul halkına da açık, tarihi dokuda bir bölgeye dönüşecek.
 
Başbakan Erdoğan'ın ABD seyahetini bir tarafta tutarsak son iki günün en gözde konusu eski adıyla Galataport yeni adıyla Salıpazarı Limanı ihalesi oldu. Eski ihaleyle fiyat karşılaştırmalarının yanı sıra ihaleyi kazanan Doğuş Grubu'nun tarihi limana yapacakları da çok tartışıldı. Ben de önceki gün yapılan ihaleye bizzat katılan Doğuş Holding CEO'su Hüsnü Akhan'ı arayıp proje ile ilgili detayları, fiyat tartışmaları ile ilgili düşüncelerini sordum. Hüsnü Akhan bu ihaleyi 2005 yılındaki ihale ile kıyaslamanın yanlış olduğunu söylüyor.
 
TARİHİ DOKU KALACAK
 
Akhan, “3 temel fark var. Kiralama 49 yıldan 30 yıla düştü. Emsal 2'den 1.5'A indirildi. Eski ihalede ilk 10 yılda ödeme sadece 36 milyon Euro idi. O ihalenin gerçek bedeli 230 milyon dolardı, biz 702 milyon dolar verdik” dedi. İstanbul'un en prestijli projesini hayata geçirmek için yola çıktıklarını belirten Akhan, tarihi ve mimari dokuya uygun bir proje yapacaklarını söyledi.
 
ÜÇ BİNAYA DOKUNULAMIYOR
 
Tarihi limanda yer alan üç binanın şartnameye göre dokunulmaz olduğunu belirten Akhan, “Bunlar, Çinili Han, Paket Postanesi ve Denizcilik İşletmeleri Binası. Zaten birbirini tamamlayan bu binalara kıyamazsınız. Biz bu binaların dışını güçlendirip içini renove edebiliriz. Biz bu binaları 5 yıldızlı otele çevireceğiz” dedi.
 
İSTANBUL MODERN KALACAK
 
Hüsnü Akhan İstanbul Modern'in kullandığı antrepo ve Mimar Sinan Müzesi'nin, Denizcilik İşletmeleri tarafından uzun vadeli olarak kiralandığına da dikkat çekerek, “Bunlar bizim işleteceğimiz alanın içinde ama bizimle alakaları olmayacak. Ancak bu proje sonuçta yeme-içme mekânlarının, alıveriş alanlarının kültür ve sanatla iç içe olduğu bir alana dönüşecek” diye konuştu.
 
4 YILDIZLI OTEL DE OLACAK
 
Rıhtımda 15.5 metreyi geçemeyeceklerini belirten Akhan bu konuda şunları söyledi: “Bu rıhtımda 5 katın üstünde bina olmayacağı anlamına geliyor. Rıhtımın hemen arkasında ise 6 kata kadar iznimiz var. Bu bölgede bir antrepoyu yıkarak 4 yıldızlı otel inşa edeceğiz. Bu 5 yıldızlı otellerin çaprazına denk geliyor. Hem 5 yıldızlı otellerimiz hem de 4 yıldızlı otelimiz business otel olacak.
 
Doğuş markaları yerini alacak
 
Limanı, İstanbul halkının da yararlanabileceği önemli bir merkeze çevirmeyi hedeflediklerine dikkat çeken Hüsnü Akhan bu konuda ise şunları söyledi: “Çok güzel bir meydan planlıyoruz. Bu meydanın etrafında kafeler ve alışveriş mağazaları yer alacak. Ayrıca projede denizle bütünleşen bistrolar, restaurantlar da yer alacak. Bizim hem yeme-içmede (Zuma, Nusr-Et, Kitchenette gibi) hem de perakende de çok önemli markalarımız var. Bu markaların limanda yer alacağını tahmin edersiniz. Ayrıca bizim dışımızdaki markalar da projede yer alacak. İstanbul, önemli markaların, ofislerin, kafelerin, restaurantların, turistlerin ve halkın iç içe yer alacağı önemli bir bölgeye kavuşacak.”
 
Antrepolar ofis olacak
 
Hüsnü Akhan bölgenin özelliğini de göz önüne alarak bazı antrepoları ofislere dönüştüre-ceklerini de söyledi. İnşa edilecek tüm binaların tarihi dokuya uygun olacağını bu görselliğin kendileri için çok önemli olduğunun da altını çizdi.
 
Sahil 10 metre doldurulacak
 
Salıpazarı Limanı'nın 1.2 km'ye yakın rıhtımı bulunduğunu belirten Akhan denizin doldurulmasıyla 10 metrelik bir genişleme alanı olacağını söyledi. Bu alanın yürüşe müsait bir hale getireleceğini de belirten Akhan, “En önemlisi burası kruvaziyer limanı. İki adet kruvaziyer yanaşabilecek. Kruvaziyer terminali ve Duty Free Shop da proje de yer alacak” şeklinde konuştu.
 
VipMag

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Galataport'tan İstanbul kalkışlı cruise seferleri başlıyor
  • 28.04.2022 15:00

Galataport'tan İstanbul kalkışlı cruise seferleri başlıyor

Costa Cruise, mayıs ayı itibarıyla İtalyan Costa Cruises ve Alman AIDA Cruises m ...

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'ndan Galataport etkinliği!
  • 24.04.2022 10:07

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'ndan Galataport etkinliği!

Türkiye’nin ilk ve tek daimi ulusal çocuk senfoni orkestrası olan Doğuş Çocuk Se ...

Beymen Galataport İstanbul mağazası açıldı!
  • 12.04.2022 10:55

Beymen Galataport İstanbul mağazası açıldı!

50 yılı aşkın tarihi boyunca vizyoner duruşu ve projeleriyle moda dünyasına yön ...

Galataport İstanbul'da Ramazan etkinlikleri devam ediyor!
  • 12.04.2022 09:42

Galataport İstanbul'da Ramazan etkinlikleri devam ediyor!

Galataport İstanbul, eski gelenekleri günümüze taşıyan “Nostalji İstanbul” etkin ...

Barista Melfa Assista, Galataport Karaca mağazasında!
  • 15.03.2022 16:49

Barista Melfa Assista, Galataport Karaca mağazasında!

Yetenekli robotların mimarı Mitsubishi Electric, Türk kahvesi hazırlayan MELFA A ...

İstanbul Modern, Galataport'taki yeni binasına taşınıyor!
  • 21.02.2022 11:36

İstanbul Modern, Galataport'taki yeni binasına taşınıyor!

İstanbul Modern, Galataport sahası içinde yer alan binasına geri dönüyor. ...