maritbet girişmaritbet
Dilek Hanif, Arnavutköy’deki evinde Moda Tasarım Atölyesi’ne katılanları ağırladı!

Dilek Hanif, Arnavutköy’deki evinde Moda Tasarım Atölyesi’ne katılanları ağırladı!

Fransa, Türkiye ile ilişkileri önce ticaret ve moda üzerinden iyileştirecek. Fransa İstanbul Ticaret Ataşeliği’nin düzenlediği etkinlikte Türk marka ve tasarımcılarına açık davet yapıldı

 

Sarkozy döneminde çıkmaza giren Türk-Fransız ilişkilerini, Hollande döneminde geliştirme çabaları sessizce başladı. Fransa İstanbul Ticaret Ataşeliği tarafından düzenlenen Fransa-Türkiye Moda & Tasarım Atölyesi'ne Fransa'dan önemli isimler katıldı. Etkinlikte, Paris Capitale de la Creation'ın (Yaratıcılığın Başkenti Paris) Başkanı ve aynı zamanda dünyanın en büyük ev dekorasyon fuarı olan Maison Objet'in sahibi Etienne Cochet, Paris Bölgesel Ekonomik Gelişme Ajansı Başkan Yardımcısı Jean-Luc Margot-Duclot, WHO'S NEXT Pret-a-Porter'nin Fuarı Başkanı Xavier Clergerie ve ünlü tasarımcı Ora İto dahil pek çok Fransız yer aldı.
 
Köprüler yeniden kurulmalı
 
Fransız Ticaret Müşaviri Eric Fajole, Türkiye ve Fransa arasındaki 5 asırlık güçlü bağlara değinerek, “Yılbaşında İstanbul'a atandığımda ‘kötü ilişkiler' nedeniyle pek çok etkinliği iptal etmek zorunda kalmıştık. Köprüleri yeniden kurmalıyız” dedi. Fajole, Türkiye'de modadaki hareketliliğinin dikkat çektiğini vurgulayarak şöyle konuştu: “Arzu Kaprol, Dilek Hanif, Dice Kayek tasarımlarıyla, Silk & Cashmere, Yargıcı mağazalarıyla Fransızlarla buluştu. Fuarlarda, moda haftalarında Türk markaları, tasarımcıları ve caddelerde mağazalarınızı görmek istiyoruz. Türkiye'nin önemi hem Fransa hem Avrupa için giderek artıyor.”
 
Geciktiğim için özür dilerim
 
Paris'i yaratıcılığın merkezi olarak tutmak ve dünyanın her bölgesinden yetenekleri oraya toplamak için kurulan Paris Capitale de la Creation'ın (Yaratıcılığın Başkenti Paris) Başkanı Etienne Cochet, “Daha önce İstanbul'a gelmediğim için utanıyorum. Bu kadar yıl geciktiğim için özür dilerim” dedi. Cochet, Türkiye'de moda ve tasarım alanında yaşanan yükselişi Paris'ten hayranlıkla izlediğini belirterek, “Burada şu anda moda tasarımcıları fışkırıyor. Gelecekte, dünyada Türk tasarımcılar söz sahibi olacak” diye konuştu.
 
Avrupa'nın size ihtiyacı var
 
Dünyanın en prestijli hazır giyim fuarı WHO'S NEXT Pret-a-Porter'nin Fuarı Başkanı Xavier Clergerie, kendi fuarları içinde Türkiye'nin İtalya, Japonya ve İspanya'nın ardından 4'üncü önemli ülke olduğunu aktararak, “Üretici ülkeden markaları, tasarımları olan bir ülkeye dönüştünüz. Avrupa'nın genç, dinamik, hem üreten hem tasarlayan Türkiye'ye ihtiyacı var” dedi.
 
Gelecek yıl Paris'te ortak proje planlıyor
 
FRANSIZ Ticaret Müşaviri Eric Fajole, İstanbul'da gerçekleştirdikleri etkinlikten hem Fransız hem de Türk tarafının memnun kaldığını belirterek, “Benzer bir projeyi gelecek yıl Paris'te yapmayı planlıyoruz” dedi. İki ülke arasındaki ticari, kültürel ve sanatsal ilişkilerin geliştirilmesinin önemine işaret eden Fajole şöyle devam etti: “Ben Fransa'da İstanbul'u, Türkiye'yi anlatmaktan yoruldum. İnsanlar gerçekten pek bir şey bilmiyor ama buraya gelince bütün fikirleri değişiyor. İstanbul'un gerçek bir eğlence şehri olduğunu buraya gelmeden anlamıyorlar. Kendinizi anlatmak sizin de sorumluluğunuz.”
 
Dilek Hanif evinde ağırladı
 
PARİS Moda Haftası'nda düzenlediği defilelerle tanınan Dilek Hanif, Arnavutköy'deki evinde Fransa-Türkiye Moda & Tasarım Atölyesi'ne katılan isimleri ağırladı. Davetliler, Hanif'in tasarımları kadar ev sahipliğininde de başarılı olduğunu söylediler.
 
Siz de yatırıma gelin
 
PARİS'e daha çok yatırım çekmek  için faaliyet gösteren Paris Bölgesel Ekonomik Gelişme Ajansı Başkan Yardımcısı Jean-Luc Margot-Duclot, “İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin artırılması lazım. Değerlendirilmeyen, boşa harcanan bir potansiyel var. Sadece bizi beklemeyin siz de yatırıma gelin” diye konuştu.
 
Demet CENGİZ BİLGİN/Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Vakko Holding, Yargıcı’yı satın alıyor
  • 16.04.2021 10:07

Vakko Holding, Yargıcı’yı satın alıyor

Vakko Holding, Türkiye'nin önemli moda markalarından Yargıcı'yı bünyesine katmak ...

Multi Development Türkiye, Forum Gaziantep AVM kapılarını açtı!
  • 03.10.2013 14:11

Multi Development Türkiye, Forum Gaziantep AVM kapılarını açtı!

Multi Development Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu’daki ilk projesi olan Forum Gazi ...

Silk & Cashmere Cenevre’de mağaza açtı!
  • 30.09.2013 08:49

Silk & Cashmere Cenevre’de mağaza açtı!

Türkiye'nin önde gelen hazır giyim firmalarından Silk & Cashmere Cenevre'de mağa ...

Multi Development Forum Gaziantep AVM'yi açıyor!
  • 24.09.2013 10:09

Multi Development Forum Gaziantep AVM'yi açıyor!

Dünyanın önde gelen AVM geliştiricilerinden biri olan Multi Corporation'ın %100 ...

Vialand’de ünlü markalar yerini aldı, açılış için geri sayım başladı!
  • 18.05.2013 12:00

Vialand’de ünlü markalar yerini aldı, açılış için geri sayım başladı!

VIALAND Alışveriş Merkezi, 26 Mayıs 2013, Pazar günü kapılarını yıllık 30 milyon ...

Türk basınının gündemindeki haberler neler?
  • 13.02.2013 10:25

Türk basınının gündemindeki haberler neler?

Türk basını, Cilvegözü’nde yaşanan olayları manşetine taşıdı. İşte 26 ulusal gaz ...