maritbet girişmaritbet
Dikkat! Bugün İstanbul'da trafik kilitlenecek!

Dikkat! Bugün İstanbul'da trafik kilitlenecek!

Avrasya Tüneli kapsamında kavşak çalışması bugün başlıyor

İstanbul Boğazı'nı karayolu tüp geçişiyle aşacak Avrasya Tüneli Projesi kapsamında son adımlar atılıyor. Bu çerçevede bugün Samatya'da yol ve kavşak yapımı için çalışmalara başlanacak. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Karayolları Bölge Müdürlüğünün yürüttüğü çalışmalar Samatya kavşağında başlayacak. 

Sahil Kennedy Caddesi - Bakırköy - Yenikapı istikametinde yapılacak yol ve kavşak yapımı nedeniyle, Samatya -Yenikapı arasındaki trafik akışı, geçici olarak değiştirilecek. Çalışmalar süresince kapatılacak olan iki şerit yerine araçlar tercihli yolu kullanacak. 

Samatya girişindeki trafik ışıklarından itibaren Yenikapı yönüne trafik 2 Aralık saat 02.00'den itibaren tercihli yoldan verilecek. 1. etap çalışmaların 6 ay içinde tamamlanması planlanıyor. 

Öte yandan Karayolları Genel Müdürlüğü I. Bölge Müdürlüğü denetiminde, Edirne Kapıkule-Mahmutbey ve Mahmutbey-Çamlıca-Gümüşova arasındaki otoyollar ve bağlantı yolları üzerindeki köprü ve viyadüklerde "yaya korkuluklarının yenilenmesi yapım işleri" çalışması yapılacak. 

İstanbul Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, söz konusu çalışmalar kapsamında, Mahmutbey Batı Kavşağı ile Çobançeşme Kavşağı arası ve Mahmutbey Doğu Kavşağı ile Anadolu Otoyolu Kavşağı arasında yer alan köprü ve viyadüklerdeki yaya korkulukların yenileneceği belirtildi. 

Çalışmalar sırasında O2 Otoyolu'nun Kuzey taşıma yönü (İstanbul-Edirne yönü) ile Güney taşıma yönü (Edirne-İstanbul yönü) arasındaki köprü, viyadük ve üst geçitlerde çalışılan kesimlerde emniyet şeridi ile gerektiğinde sağ şeritler, O3 Bağlantı Yolundaki (Basın Ekspres Yolu) üst geçitlerde ise emniyet şeridi ile gerektiğinde sağ şeritlerin trafiğe kapatılacağı kaydedildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
"28 Şubat 2015'te tamamlanması planlanan çalışmalar, her gün trafik yoğunluğunun az olduğu saatlerde gerekli olan tüm emniyet önlemleri alınarak ve trafik işaretlemeleri yapılarak sürdürülecektir. Sınav günleri dikkate alınarak sınav saatlerine göre ve bayram günlerinde trafik akışı sağlanacak şekilde çalışmalar düzenlenecektir." 

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti
  • 03.02.2023 15:45

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti

Bakan Karaismailoğlu, "(Avrasya Tüneli'nin) Ülke ekonomisine 6 yıllık toplam kat ...

Avrasya Tüneli 6 yıldır yakıttan ve zamandan tasarruf ettiriyor!
  • 22.12.2022 17:08

Avrasya Tüneli 6 yıldır yakıttan ve zamandan tasarruf ettiriyor!

Bakan Karaismailoğlu,"Açılışından bu yana toplam 97 milyon araç Avrasya Tüneli'n ...

Avrasya Tüneli bakım nedeniyle 5 saat trafiğe kapatıldı
  • 21.10.2022 09:29

Avrasya Tüneli bakım nedeniyle 5 saat trafiğe kapatıldı

Avrasya Tüneli, dün gece bakım çalışması nedeniyle trafiğe kapatıldı. ...