maritbet girişmaritbet
‘Depremde en son yıkılacak yapılar okullar olmalı’

‘Depremde en son yıkılacak yapılar okullar olmalı’

Antalya Koleji Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sezgin Koca, okulların diğer yapılara göre en az yüzde 40 daha sağlam olması gerektiğini söyledi.

İzmir'de yaşanan depremden sonra herkesin ortak gündemi binaların sağlamlığı oldu. Özellikle öğrencilerin günün önemli bir kısmını geçirdikleri okullar için ise aileler endişeli.

Antalya Koleji Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sezgin Koca, okulların diğer yapılara göre en az yüzde 40 daha sağlam olması gerektiğine dikkat çekerek “Çünkü aynı anda binlerce öğrenciye ev sahipliği yaptığı gibi deprem sonunda da toplanma alanları olarak hizmet verebilirler. Bu nedenle aileler, okulların sağlamlığı hakkında yönetimden bilgi almalı” dedi.

Tüm önemler alındı

Manavgat, Lara ve Konyaaltı'ta üç farklı kampüsü bulunan Antalya Koleji'nde tüm deprem önemlerini aldıklarını belirten Koca, “Okullarımızı inşa ederken mimariye büyük önem verdik. En iyi mimarlar ve iç mimarlarla çalıştık. En kaliteli ve en pahalı malzeme seçimi yaptık. Bundan da hiç taviz vermedik. Bu nedenle okullarımız 7 ve üzeri deprem karşı güvenli. Sadece deprem değil sel vb. doğal afetlere de dayanıklı şekilde yapıldı” dedi.

Estetik de ön planda

Kolejin mimarisinde doğal afetlere karşı güvenli olmasının yanı sıra estetik kaygılar da ön planda tutuldu. Antalya'nın en prestijli bölgelerinde kampüsü bulunan kampüsler, yaklaşık 75 milyon dolara mal olurken spor salonları, yüzme havuzları, kapalı tiyatro alanları gibi her türlü imkân bulunuyor. Okullar, dışarıdan bakınca otel, AVM ya da hastaneye benzetildiği için birçok yatırımcının da ilgisini çekiyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

‘Depremde en son yıkılacak yapılar okullar olmalı’
  • 07.11.2020 06:30

‘Depremde en son yıkılacak yapılar okullar olmalı’

Antalya Koleji Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sezgin Koca, okulların diğer yapıl ...

Okul kampüsünü beğendiler, yatırım yapmaya geliyorlar!
  • 11.10.2020 07:30

Okul kampüsünü beğendiler, yatırım yapmaya geliyorlar!

Antalya Koleji’nin mimari özellikleri Ortadoğulu yatırımcıların ilgisini çekti. ...