maritbet girişmaritbet
Deniz Salyası Neden Olur ve Nasıl Geçer?

Deniz Salyası Neden Olur ve Nasıl Geçer?

Deniz Salyası Nasıl Temizlenir, Marmara Deniz Salyası, Erdek Deniz Salyası ve Deniz Salyası Neden Olur sorularının cevabı yazımızda.

Marmara Denizi son günlerde hızla yayılan deniz salyasıyla büyük bir tehlike altında. Müsilaj olarak da bilinen deniz salyası, Marmara Denizi'nde hızla yayılıyor ve tatil beldelerini tehdit ediyor. Aşırı kirlenmenin sonucu olarak ortaya çıkan deniz salyasının temizlenmesi de uzun sürebilir. Bunun için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eylem planı hazırlıyor.

Denizin üstü kadar altının da büyük bir tehlike altında olduğunu belirten uzmanlar, sarı-beyaz pembemsi bir tabaka olan müsilaja acilen müdahale edilmesi gerektiğini ifade ediyor. Denizin dip kısmı da kirlilik sebebiyle görünmez durumda. Bununla birlikte Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Bilim Danışmanı Dr. Erol Kesici ise, deniz salyasının aşırı kirlilik ve tükenmişliğin göstergesi olarak açıklıyor. İnsanın deniz içerisinde sebep olduğu felaketlerin başında gelen deniz salyası için Kesici ‘'Müsilaj denizde kirliliğin göstergesidir, bulaşıcı ve yayılımcıdır'' ifadelerini kullandı.

Deniz Salyası Neden Olur

Deniz Salyası Neden Olur sorunu sıklıkla sorulmaya başlandı. Deniz salyasının en büyük sebebi atıkları İstanbul'dan 1,2 milyon metreküp başta olmak üzere Bursa'nın 0,3 milyon metreküp, İzmit'in 0,2 milyon metreküp evsel atık deşarjı bulunuyor. Deniz trafiğinin ise deniz kirliliğine katkısı yüzde 10 seviyelerinde. Endüstriyel ve tarımsal atıkların arıtılmadan Marmara Denizi'ne dökülmesi, deniz salyasının en büyük sebebi olarak ifade ediliyor.

Deniz Salyası Nasıl Geçer ve Nasıl Temizlenir

Deniz Salyası Nasıl Geçer ve Deniz Salyası Nasıl Temizlenir soruları, son dönedme web aramalarında sıklıkla karşımıza çıkmaya başladı. Deniz salyası, Marmara Denizi'nde hızlı bir yayılma sürecinde. Uzmanlar, acilen müdahale edilmesi gerektiğini ifade ediyor. Deniz salyasının temizlenmesi için, Marmara Denizi'nin tedavi edilerek dinlendirilmesi ve mutlaka koruma altına alınması gerektiği ifade ediliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Deniz Salyası Neden Olur ve Nasıl Geçer?
  • 03.06.2021 10:28

Deniz Salyası Neden Olur ve Nasıl Geçer?

Deniz Salyası Nasıl Temizlenir, Marmara Deniz Salyası, Erdek Deniz Salyası ve De ...

Marmara'da rüzgarın etkisiyle deniz salyaları dağıldı!
  • 11.05.2021 15:40

Marmara'da rüzgarın etkisiyle deniz salyaları dağıldı!

Tekirdağ'da yaklaşık 4 aydır etkili olan ve son günlerde kıyılarda yoğunlaşan de ...