maritbet girişmaritbet
Cunda Köprüsü'nün büyük bir bölümü tamamlandı

Cunda Köprüsü'nün büyük bir bölümü tamamlandı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından "350 fore kazık" üzerine inşa ettirilen Cunda Köprüsü'nde çalışmalar sürüyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından "350 fore kazık" üzerine inşa ettirilen Cunda Köprüsü'nün büyük bir bölümünün tamamlandığını söyledi.

Uğur, köprü inşaatındaki son etap çalışmalarını denetledi.

İlçe merkezinden Cunda ve Lale Adaları'na internet, su, kanalizasyon hatlarının çekilmesine ait çalışmalar nedeniyle son viraja girildiğini kaydeden Uğur, "Köprünün Lale Adası bölümünde yeni bir kanalizasyon terfi merkezi yapıyoruz. Tabi ki mevcut hatları yeni hatlara bağlamak için mutlaka terfi istasyonunun olması lazım. Sular kesilmeden, kanalizasyon hattında herhangi bir aksaklık yaşanmadan bu çalışmaları tamamlamak istiyoruz. Bu yüzden köprünün hizmete girmesi biraz gecikiyor. Ama artık sonuna geldik." dedi.

Köprünün ne zaman hizmete gireceği konusunda net bir tarih vermediklerini ifade eden Uğur, "Çünkü köprünün asfaltını atsak bile bahsettiğim su, kanalizasyon, telefon, internet nakil hatları çalışmaları nedeniyle zaman zaman köprünün kapatılması gerekebilecek. Bu yüzden de ilk etapta 10-15 günlük bir süreçte köprünün asfaltını atarak, köprüyü trafiğe açarız. Zaten şu anda köprüden yayalar geçiyor. Ama önemli olan köprünün altındaki 4 büyük gözün açılması ve suyun akıntısının sağlanmasıdır." diye konuştu.

Cunda Köprüsü projesi kapsamında yat limanlarının da yapılacağını hatırlatan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Bunun yanı sıra köprünün alt kısımlarını halka açıp, burada da kafeterya gibi işletmeler konuşlandıracağız. Bunların yanı sıra da hazırladığımız kıyı imar dolgu planlarını da tamamlamaya çalışıyoruz. Ayvalıklılar merak etmesin. Ayvalık'ı dünyanın gıpta ile izlediği bir turizm merkezi haline getireceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cunda Köprüsü'nün kazık sayısı 350'ye çıkartıldı!
  • 17.11.2016 15:35

Cunda Köprüsü'nün kazık sayısı 350'ye çıkartıldı!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bulunan Cunda Adası'nı birbirine bağlayacak olan ...

Cunda Köprüsü'nün büyük bir bölümü tamamlandı
  • 24.03.2017 07:47

Cunda Köprüsü'nün büyük bir bölümü tamamlandı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından "350 fore kazık" üzerine inşa ettiril ...