maritbet girişmaritbet
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Galataport'u yerinde inceledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Galataport'u yerinde inceledi

İstanbul’da turizme ve kent hayatına yeni bir soluk getirmesi beklenen Galataport projesinde sona yaklaşılıyor.

Proje alanında Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan eşlik etti.

Bu ziyaretin ardından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galata Kulesi önünde yaptığı açıklamada, kulenin bulunduğu meydanı turizm açısından daha değerli hale getirmek ve kültür sanatın başlangıç noktası yapma hedefiyle hazırlanan Beyoğlu Kültür Yolu Planı'nı açıkladı.

Bu yıl hayata geçecek

Ersoy, Beyoğlu Kültür Yolu Planı'nı ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Galataport'tan başlayıp Galata Kulesi'ne, Tarık Zafer Tunaya'dan Beyoğlu'na, Beyoğlu Kültür Yolu'nu takip ederek Atlas Pasajı'ndan Atatürk Kültür Merkezi'ne bağlanmış olacağız. Böylelikle Kültür Yolu'nu aktif bir şekilde bu yıl içinde hayata geçirmeyi planlıyoruz.”

Kamulaştırma olacak

Beyoğlu Kültür Yolu Planı'nı uzun zamandır hazırladıklarını belirten Ersoy şöyle dedi:

“Bu meydanda bazı kamulaştırmalar yapacağız. Galata Kulesi ve Galata Kulesi'nin bulunduğu meydan aslında İstanbul'un ilk meydanı. Burası bir Ceneviz Kulesi, Ceneviz Meydanı olarak da adlandırılıyor. Ama maalesef bazı aykırı yapılaşmalarla meydan olma özelliğini kısmen kaybetmiş. Bu aykırı yapılaşmalarda kamulaştırma süreci başlatıp meydana tekrar eski özelliklerini kazandıracağız.”

Milliyet

  • Etiketler:

Yorum Yaz