maritbet girişmaritbet
Çocuk odasının çehresini değiştirecek dekorasyon önerileri!

Çocuk odasının çehresini değiştirecek dekorasyon önerileri!

Ünlü İç Mimar Yeliz Kahvecioğlu Fidan, emlaktasondakika.com'a özel çocuk odası dekorasyon önerilerinde bulundu.

Başta İnstagram olmak üzere sosyal medyada binlerce takipçisi bulunan iç mimar Yeliz Kahvecioğlu Fidan, çocuk odası dekorasyonu hakkında emlaktasondakika.com'a çok özel ipuçları verdi. 

Hangi evde yaşayacağınıza karar verdiniz, sıra kimin hangi odada yaşayacağının kararlaştırılmasına geldi. Ebeveyn odası neresi, en küçük odayı hangi kardeş kabullenecek, misafir odası, ütü odası derken içinden çıkılmaz bir hal aldı. İşin sonunda evin en küçük veya küçükten bir büyük odası çocuklara tahsis edildi. Peki bu küçücük odaya çocuğunuzun hem yatağı, hem giysi dolabı, hem şifonyeri,  oyun yaşındaysa oyuncak yayıntıları, hele ki bir de okul çağındaysa çalışma masası, kitaplığı, bilgisayarı, nasıl sığacak?

Yeliz Kahvecioğlu Fidan

Her yaşam alanında olduğu gibi çocuk odalarında da odanın büyüklüğüne göre mobilya ve renk seçimleri önemli. Odayı efektif kullanarak ortada mümkün olduğunca boş alanların kalabileceği şekilde çocukların rahat hareket edebileceği, odalarında uzun vakitler geçirebileceği bir planlama yapmak gerekir. Bunun için öncelikle bu tip küçük odalarda tercihim  sedir yataklardır. Yatağı sedir şeklinde yapıp duvara yasladığımızda büyük ölçüde ortada alan açmış oluyoruz. Birde bu yatakların altında yavru yatak yaptığımızda çocuklar çekmece şeklinde kolay açılan misafir yatağında arkadaşlarını da yatırabiliyorlar. Bolca çekmece ihtiyacı varsa bu durumda da yavru yatağın altındaki çekmeceler imdadımıza yetişiyor. Sedir yatak modelinden dolayı koltuk görevi de gördüğü için odada ayrıca bir oturma alanı yapma ihtiyacı da ortadan kalkıyor.

Çocuk odalarında büyük, özellikle sürgülü, derinliği gereğinden fazla olan giysi dolaplarından kaçınılmalıdır. Çocuk askıları yetişkinlerin askılarına göre daha ufak olduğu için minimum derinlikteki menteşe kapaklı dolaplar daha az yer kaplayacaktır.

Birbirine bağlı duvar üniteleri oluşturmak odanın ortasında boşluk bulmaya yardımcı olur. Örneğin; sedir yatağın üstünde ve yanlarında uygulanacak kitaplık, çekmece ve kapaklı dolap kombinasyonları bir çok yayıntıyı ortadan kaldırarak odadaki parçalı mobilya görüntüsünü de minimalize edecektir.

Renk seçiminde ise sıcak tonlar kullanılmalıdır. Bir yandan da uyku odası olduğu için dinlendirici tonların hakim olduğu gözü yormayan renk kombinleri yapılmalıdır.

Aydınlatma tavan ve duvar da olmak üzere iki ayrı şekilde kullanılmalıdır. Tavan aydınlatmasının dimmer olması çok önemlidir. Böylelikle ışık ihtiyaca göre açılır veya kısılır. Bu özellikle de bebeklerin odalarında olmazsa olmazdır.

Çocuklar odalarında huzur buldukları zaman ders çalıştıkları vakit daha verimli, uykuları daha düzenli olacaktır.

Şu da hiçbir zaman unutulmamalı ki çocukların görsel zevklerine güvenilmeli ve mutlaka onlarında özel istekleri dikkate alınmalıdır. Çok sevdiği bir renk veya bir obje veya bir karakterle ilgili görsel gibi detaylar onları mutlu edip odalarını daha çok benimsemelerini sağlayacaktır. Örneğin odasının disko gibi olmasını hayal eden 7 yaşındaki bir prensesin, avizeye iliştirdiğim disko topunu gördüğündeki mutluluğu unutamadığım anlardan biridir.

Son olarak ta tavsiyem hem bir içmimar, hem de bir anne olarak bebeklerinizi en geç 40. Günden sonra odalarında, kendi yataklarında yatırın ve bunun bir alışkanlık haline gelmesini sağlayın. Bebeklerin edindiği her alışkanlığı kazandıran bizleriz. Ebeveynlerin odalarının kendilerine özel olduğunu ve ailedeki her bireyin kendine özel alanının olduğunun benimsetilmesi düzenli bir aile hayatı için önemlidir. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dekorasyon önerilerinde kuşaklar arası fark öne çıkıyor!
  • 11.09.2021 12:14

Dekorasyon önerilerinde kuşaklar arası fark öne çıkıyor!

Kuşaklar Boyu Mutfak Dekorasyon Tercihleri değerlendirildi. Çıkan sonu ...

Çocuk odası dekorasyon önerileri!
  • 04.01.2017 14:26

Çocuk odası dekorasyon önerileri!

İlginç tasarımlarıyla dikkat çeken çocuk odalarının foto galerisi yayında. ...

Çocuk odalarına renk katan mobilyalar!
  • 23.09.2016 16:26

Çocuk odalarına renk katan mobilyalar!

Okul alışverişi için kırtasiye malzemesi haricinde çocuklarınızı rahatlatıcı ve ...

Çocuk odası dekorasyon önerilerinde 2021 tüyoları!
  • 04.12.2020 10:45

Çocuk odası dekorasyon önerilerinde 2021 tüyoları!

Yeni nesil çocuk odası dekorasyon trendleri değişiyor. Bohem tarzda hazırlanan t ...

Çocuk odası dekorasyon fikir önerileri!
  • 20.10.2016 15:46

Çocuk odası dekorasyon fikir önerileri!

Hayatta en önem verdiğiniz varlıklar çocuklarınızdır. Onlara güzel bir gelecek v ...

Çocuk odasının çehresini değiştirecek dekorasyon önerileri!
  • 26.09.2016 17:20

Çocuk odasının çehresini değiştirecek dekorasyon önerileri!

Ünlü İç Mimar Yeliz Kahvecioğlu Fidan, emlaktasondakika.com'a özel çocuk odası d ...