maritbet girişmaritbet
Çin'in "Yatay Gökdeleni" bitmeye gün sayıyor!

Çin'in "Yatay Gökdeleni" bitmeye gün sayıyor!

"Mühendislik harikası" olarak anılan ve uzun süredir bitmesi beklenen "yatay gökdelen" Raffles City Chongqing artık sona yaklaşıyor.

Dünyanın her yanından kopya çektikleri şehirlerin birebir ölçeğinde benzerlerini yapan Çinliler bu kez özgün bir tasarıma imza atıyor. Dünyaca tanınmış mimar Moshe Safdie tarafından tasarlanan bina sekiz adet kuleden ve onları birleştiren "yatay gökdelen" olarak anılan kuleler arası köprüden oluşuyor.

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, dünyaca tanınmış mimar Moshe Safdie tarafından tasarlanmış bulunan bina 1.12 milyon metrekare alan kaplıyan sekiz adet kuleden ve onları birleştiren "yatay gökdelen" olarak anılan kuleler arası köprüden oluşuyor.

Crystal adlı 250 metre uzunluğundaki köprü dünyanın en yüksek köprülerinden biri olacak.

Açıldığında, içinde bir gözlemleme galerisi, gökyüzü bahçeleri, bir sonsuzluk havuzu ve değişik restoranlar bulunacak.

Bütün bunlardan başka gök köprüsü, geceleri dev bir ışık topuna dönüşerek gökyüzünü bir ışık şovuyla hareketlendirecek.

Öte yandan, The Raffles City Chongqing kompleksi, 230 bin metre karelik bir alışveriş merkezi, 1,400 rezidans, bir lüks otel ve 160;000 metrekarelik geniş ofis alanları barındıracak.

Altı yıllık inşaatın ardından Moshe Safdie tarafından tasarlanan Raffles City Chongqing etkileyici bir mühendislik başarısını temsil ediyor.

Yüklenici firma CapitaLand dış yapının tamamlandığını ve artık sadece iç kısımların tamamlanması gerektiğini söylüyor. Resmi açılış töreni 2019'un ikinci yarısında yapılacak

Safdie'nin Marina Bay Sands eserinden izler taşıyan bu yapı alışılmadık bir tasarıma sahip ve şehrin içinden geçen nehirlerde bir zamanlar ticaret yapan Çinli tüccarların gemilerinin yelkenlerinden esinlenilerek hazırlanmış.

Projenin ölçeği toplamda 817 bin metrekarelik bir alana yayılmış sekiz kule ile oldukça geniş bir alanı kaplıyor.

Crystal adı verilen eğimli gökyüzü köprüsü odak noktasında yer alıyor ve toplamda dört adet 250 metre uzunluğunda gökdelenin üzerinde duruyor.

Ayrıca iki küçük köprüyle, arkadaki 350 metre uzunluğunda iki gökdelene de bağlanıyor.

Crystal 300 metre uzunluğunda. eğer dikey olarak inşa edilseydi neredeyse Eyfel kulesi kadar yüksek olacaktı. 3 bin civarı cam panelden oluşan yapısı 5 bin adet alüminyum panelle destekleniyor.

Crystal'ı yerine yerleştirmek için mühendisler yatay kuleyi dokuz parça halinde yaptı. Dört parça kulelerin üzerine inşa edildi. Üç ara segment ise önce yerde hazırlandı ve daha sonra 250 metre yukarıya taşındı.

Sonlardaki parçalar da yerde tamamlandıktan sonra yukarı çıkarıldı.

Crystal'ın iç kısmında iki yüzme havuzu, bir galeri, içinde ağaçlar bulunan geniş bahçeler ve restoranlar yer alıyor.

Ayrıca manzarayı izlemek için özel noktalar da belirlenmiş.

Raffles City Chongqing'in geri kalanı rezidanslar ve ofisler için ayrılmış.

Yapıda bir alışveriş merkezi ve 9,2 hektarlık geniş bir bahçe de yer alıyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz