maritbet girişmaritbet
Çevre ve Şehircilik Bakanı sektörün tanınan ismi Murat Kurum oldu

Çevre ve Şehircilik Bakanı sektörün tanınan ismi Murat Kurum oldu

Cumhurbaşkanlığı kabinesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevine inşaat sektörünün tanınan ismi Murat Kurum getirildi.

Türkiye'de şehir yapılaşmasında önemli imza sahibi olan Emlak Konut GYO'nun Genel Müdürlüğünü yapan Murat Kurum, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı kabinede Çevre ve Şehircilik Bakanlığına getirilerek, Çevre Bakanı olarak görevlendirildi.

Çevre Bakanı görevine getirilen, gayrimenkul sektörünün başarılı ve önemli isimlerden biri olarak tanınan Kurum, 1999 yılından bu yana inşaat sektörünün içinde bulunuyor. Türkiye'nin inşaat alanında ilerlemesinde önemli katkıları olan Kurum, bir dönem TOKİ'nin bir iştiraki olan Emlak Konut GYO ile ülkenin her alanında dev şehirleşme projelerine imza attı.

Murat Kurum, sektörün lider isimlerinden biri olarak tanınıyor

Emlak Konut GYO'nun ‘Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı' modeli ihaleleriyle büyüyen inşaat sektörünün lider isimlerinden biri olarak ön plana çıkan Kurum, inşaat alanında birçok projeye imzasını atarak Türkiye'nin ekonomi alanında büyümesinde katkıda bulundu.

Emlak Konut'tan, 15 Temmuz darbe girişimine karşı kampanya!

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, Emlak Konut GYO, bu darbeye karşı duruş sergileyerek Türkiye'nin geleceğine ve ekonomisine olan güveninin göstergesi olarak başlattığı 2 kampanyaya imza attı.
Ülke adına yaşanan bu olumsuz eylemin etkisini bertaraf etmek için Emlak Konut, “Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti” ve ‘Gayrimenkulde Güç Birliği' kampanyalarını başlattı. İnşaat sektörüne ve ekonomik büyümeye destek olan bu kampanyalar sektörde dinamo etkisi oluşturacak bir hareketin öncüsü oldu. Bu öncü kampanyalar ile gayrimenkul sektörü 15 Temmuz'un etkisini en aza indirmiş oldu.

Emlak Konut GYO'nun genel müdürü olarak görev yapan Murat Kurum, 15 Temmuz darbe girişimini şu sözlerle anlatmıştı:

"15 Temmuz'u unutmak istiyoruz. Ülkem adına büyük utanç, üzüntü duyuyorum. Halen 15 Temmuz'un etkilerini, olumsuzluklarını kapatmaya çalışıyoruz. Gerçekten güçlü bir ülkeyiz. Allah, inşallah böyle acılar bir daha yaşatmaz.

Tüm çalışanlarımızı sokağa çıkarmak istedik 

İnanamadık. O akşam evdeydik, televizyonlarda alt yazılar çıkmaya başladı ama biz tatbikat falan yapılıyor zannettik. Sonra saatler 22:00'ye geliyordu ve gördük ki olaylar ciddi. Sonra şirkete geldik. Şirketimizde 2 tane bayrak vardı. Ülkemize, bayrağımıza sahip çıktığımızı göstermek adına bayrakları yarıya indirdik. Sonra köprüye gitmeye karar verdik. O saatte şirkette çalışan arkadaşlarımız vardı. Tüm şirket orada olalım dedik. Hemen organize olduk. Mail yoluyla da tüm çalışanlarımızı sokağa çıkardık.

Tarihi kampanya başlattık

30 projede 15 bin konut ve ticari üniteyi kapsayan tarihi kampanya başlattık. Vatandaşımız bu kampanyaya öyle çok ilgi gösterdi ki... Daha ilk 3 günde 600 konut satıldı. Talep bu kadar yoğun olunca 1 ayda bitirmek için başladığımız kampanyayı yılsonuna kadar uzatma kararı aldık. Ağustos ayı içerisinde satış rekoru kırdık. Yılın ilk yedi ayında yapılan satışın neredeyse aynısı sadece kampanya dahilinde ağustosta gerçekleşti. Kampanya satış verilerine göre 407 bin metrekare toplam satış, 1 milyar 960 milyon lira ciro ve 2 bin 547 adet de bağımsız bölüm satışı gerçekleşti."

Çevre ve Şehircilik Bakanı görevine getirilen Murat Kurum kimdir?

1979 Ankara doğumludur. Ankara Mimar Kemal Lisesi'nin ardından 1999 yılında Selçuk Üniveristesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde mezun oldu.

1999-2005 yıllarında inşaat alanında faaliyet gösteren çeşitli özel sektör kuruluşlarında mühendis, şantiye şefi, koordinatör olarak çalıştı.

2005-2006 yılları arasında TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığı'nda uzman olarak görev yaptı. 2006-2009 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü görevine geldi.

2009-2012 tarihleri arasında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nda uzman olarak çalıştı.

2009 yılından bugüne kadar T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. Murat Kurum, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı
  • 05.06.2023 13:43

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına getirilen Mehmet Özhaseki, ba ...

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı
  • 23.05.2023 16:33

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nurdağı ...

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı
  • 11.05.2023 11:53

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabınd ...

Bakan Kurum: ''İstanbul'da, 5 yıl içerisinde riskli bina kalmayacak''
  • 09.05.2023 11:32

Bakan Kurum: ''İstanbul'da, 5 yıl içerisinde riskli bina kalmayacak''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Belediyesi Me ...

Depremzede çocuklar için sahaya çıktılar
  • 04.05.2023 11:22

Depremzede çocuklar için sahaya çıktılar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Süper Lig'in yıldız f ...

Kentsel dönüşüm yarısı bizden kampanyası son durum!
  • 27.04.2023 15:08

Kentsel dönüşüm yarısı bizden kampanyası son durum!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yarısı Bizden" kampa ...