maritbet girişmaritbet
Capatect, çevre dostu ürünleriyle çalışmalarına devam ediyor!

Capatect, çevre dostu ürünleriyle çalışmalarına devam ediyor!

Filli Boya Yalıtım; sürdürülebilir enerjiye verdiği önem çerçevesinde 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde iklim değişikliği ile mücadeleye dikkat çekiyor

Dünya Meteoroloji Ajansı verilerine göre, atmosferdeki karbondioksit oranı geçtiğimiz ay tarihin en yüksek seviyesine ulaştı. Dünya genelindeki 12 ayrı istasyondan gelen veriler, Kuzey Yarımküre'de milyonda 400 ppm seviyesine çıkıldığını gösterdi. İnsanların bu kadar yüksek oranda karbondioksit olan bir Dünya'da hiç yaşamadıklarına dikkat çeken bilim adamları, dünyanın bu oranı insanının yaşamadığı 15 milyon yıl önce de gördüğünü belirtti.

Küresel iklim değişikliğinin artık insanı tehdit edecek boyuta ulaştığını belirten ve konuyla ilgili açıklama yapan Betek Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gülay Dindoruk, “ İklim değişikliği ile mücadelede acilen önlemler alınmalı. Bunların başında da doğal kaynakların sürdürülebilirliği, karbon salınımının azaltılması ve enerji tüketiminin düşürülmesi gelmelidir. Aksi takdirde küresel ısınmanın meydana getirdiği olumsuz sonuçları çok daha fazla hissediyor olacağız. Isı yalıtımı ve enerji verimliliği ise iklim değişikliği ile mücadelede kilit rol üstleniyor.” dedi. 

‘'Isı Yalıtımı'' iklim değişikliği ile mücadelenin anahtarı

Ülkemizde enerjinin %37,2'si binalarda, %32'si sanayide ve %20'si ulaşımda harcanıyor. Binalarda tüketilen enerjinin en büyük payı ise ısıtmadan kaynaklanıyor. Konutlarda tüketilen toplam enerjinin yaklaşık %75'inden fazlası ısıtma ve soğutma için tüketiliyor. Bu enerjinin de büyük bir oranı yalıtımsız ya da kötü yalıtılmış dış duvarlar yüzünden kaybolmaktadır. Doğru ürün ve uyguluma ile %50'ye varan tasarruflar sağlanabildiği gibi, Binalarda Enerji performansı yönetmeliği gereği alınması zorunlu olan Enerji Kimlik belgesinde yüksek enerji ve sera gazı emisyon sınıfına sahip binalar elde etmenin en ekonomik, en yaygın ve en etkili yolunun binalarda "Isı Yalıtımı" olduğu bilinmektedir.

Bir gün değil, her gün çevre günü!

Çevreci Tesisleri, Ar-Ge yatırımları ve üretmiş olduğu çevre dostu ürünleri ile her zaman çevre ve insan sağlığına duyarlı olan Filli Boya Yalıtım, iklim değişikliğiyle mücadele için başlatmış olduğu kampanya ve projeleriyle sürdürülebilir bir dünya için çalışıyor. 

Bugüne dek yaptığı AR-GE yatırımlarıyla ve şirket genelinde düzenlenen eğitimlerle çevre bilincinin oluşturulması ve sürekliliğinin sağlanmasını amaçlayan Filli Boya Yalıtım,  çevreyle ilgili mevzuat, yasal düzenlemeler ve ilgili mahalli çevre kurulu kararlarına uymanın yanı sıra sürekli gelişme ve iyileşmeyi de hedefliyor.  

 2,9 milyon ton karbondioksit eşdeğeri sera gazı salımı tasarrufu!

Türkiye'de ısı yalıtımının lider kuruluşu olan Filli Boya Yalıtım çevre ve toplum duyarlılığı bilinciyle 2003 – 2013 yılları arasında gerçekleştirdiği yalıtımlarla ülkemizin 2,9 milyon ton karbondioksit eşdeğeri sera gazı salımı tasarruf etmesini sağladı. Ayrıca Filli Boya Yalıtım, şimdiye kadar sürdürdüğü faaliyetlerle ısı yalıtımının küresel iklim değişikliği ile mücadelede ne kadar önemli olabileceğini bir kez daha kanıtladı.

Ecotech yüzde 35 daha az karbon ayak izi içeriyor!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından hazırlanan “Sürdürülebilirlik 2013 Raporu”na göre ,Betek Boya tarafından geliştirilen Ecotech Isı Yalıtım Sıvası, En İyi Sürdürülebilir Uygulamalar arasında yer aldı. Raporda  “En İyi Sürdürülebilir Uygulamaları ve Yatırım Projeleri” kapsamında da bir değerlendirme yapan Türkiye İMSAD, Ecotech Isı Yalıtım Sıvası'nı daha az karbon ayak izi içerdiğini belirtti.

Capatect'ten güneş enerjisi ile çalışan cep telefonu şarj istasyonları

Fosil yakıtların dünyaya verdiği zararı önlemek ve gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için her zaman çevre ve insan sağlığına duyarlı olan Filli Boya Yalıtım - Capatect Isı Yalıtım Sistemleri, dışarıdan hiçbir elektrik bağlantısı olmayan, sadece güneş enerjisi ile çalışan cep telefonu şarj istasyonlarını hayata geçirdi.

Cep telefonu ve USB ile şarj olan tüm elektronik aletleri güneş enerjisi ile ücretsiz şarj etmeye imkan sağlayan "Solar Şarj İstasyonları" ile Capatect, güneş enerjisini günlük hayatımıza ne kadar kolay adapte edilebileceğimize dikkat çekiyor.

Sürdürülebilirlik yolculuğuna 2013'te hız veren ve yalıtım sektörünün en çevreci markası olan Capatect, geçmişten aldığımız temiz ve sağlıklı çevre mirasını gelecek nesillere de gerektiği gibi aktarabilmek için çevreye ve sürdürülebilir enerjiye yönelik çalışmalarına devam edecek.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Son 50 yılın en soğuk kışında tasarrufa dikkat çekildi!
  • 28.10.2015 08:50

Son 50 yılın en soğuk kışında tasarrufa dikkat çekildi!

Capatect, 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü’nde evlerimizde ısınma için harcadığımız e ...

Şekerbank ile Filli Boya Capatect yalıtım için kolları sıvadı!
  • 13.04.2015 11:52

Şekerbank ile Filli Boya Capatect yalıtım için kolları sıvadı!

Şekerbank, yalıtım sektörünün köklü markası Filli Boya Capatect ile bir araya ge ...

Enerji verimliliği için mantolamaya dikkat çekiyor!
  • 26.11.2014 15:58

Enerji verimliliği için mantolamaya dikkat çekiyor!

Filli Boya Yalıtım, doğalgaza gelen zamlarla birlikte enerjinin daha verimli ve ...

Filli Boya Yalıtım’dan 2.6 milyon hane halkının faturasına katkı!
  • 30.10.2014 16:05

Filli Boya Yalıtım’dan 2.6 milyon hane halkının faturasına katkı!

Filli Boya Yalıtım, 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü nedeniyle yalıtımla tasarrufa vu ...

Capatect, organik ısı yalıtım sistemleri geliştirdi
  • 08.07.2014 15:48

Capatect, organik ısı yalıtım sistemleri geliştirdi

Capatect, teknolojik ve pratik ürünlere sahip Organic Isı Yalıtım Sistemi’ni gel ...

Capatect, çevre dostu ürünleriyle çalışmalarına devam ediyor!
  • 03.06.2014 10:20

Capatect, çevre dostu ürünleriyle çalışmalarına devam ediyor!

Filli Boya Yalıtım; sürdürülebilir enerjiye verdiği önem çerçevesinde 5 Haziran ...