maritbet girişmaritbet
Çamlıca’daki 365 metrelik TV kulesi 2017’de açılacak!

Çamlıca’daki 365 metrelik TV kulesi 2017’de açılacak!

Binali Yıldırım, İstanbul'daki yeni TV kulesi için çalışmaların devam ettiğini ve açılışın 2017'de gerçekleştirileceğini açıkladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, emlaktasondakika.com'a verdiği özel röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu. İstanbul ve Çanakkale'de TV kulesi çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Bakan Yıldırım, Çamlıca'daki kuleyi 2017 yılında hizmete açacaklarını belirtti.

Öte yandan Çanakkale'deki kuleyle birlikte köprü yatırımının son durumunu da anlatan Binali Yıldırım, ilk bölümün 2019'da tamamlanacağını söyledi.

İşte Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın açıklamaları…

Sayısal yayıncılık önemli

“Haberleşme endüstrisi, sayısal teknolojilerin gelişmesiyle birlikte özellikle son dönemde büyük bir değişime uğradı. Genellikle bu değişim süreci sayısal yayıncılık ağları, alıcıların hafıza kapasiteleri ve hizmetler ile altyapıların yakınsaması olarak yorumlanmakta.  Bu kapsamda Bakanlığımızın koordinasyonunda ülkemizde de sayısal yayıncılıkla ilgili olarak yoğun bir çalışma yapılmaktadır. Sayısal yayınlarla ilgili yaşanan gelişmeler ise Bakanlığımız ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından yakından takip edilmektedir. Bu çerçevede koordineli çalışmalar yapılmaktadır”

Mevcut vericiler çirkin görüntüye neden oldu

“Ülkemizde öteden beri süregelen yayıncılık alanında ise her Televizyon kuruluşu kendine ait ayrı bir verici kulesi kurmaktaydı. Çamlıca tepesinde kurulan söz konusu vericiler hem çirkin bir görüntü oluşturmuş hem de birbirlerinin yayınlarını ve hava araç trafiğinde kullanılan haberleşme sistemlerini olumsuz etkileyerek enterferansa neden olmuşlardır”

Uzun süredir İBB'yle çalışıyoruz

“Bu olumsuzluk halen de devam etmektedir. Bu nedenle, Bakanlık olarak, sayısal televizyon yayıncılığına geçiş çalışmaları kapsamında, İstanbul'da verici antenlerinin ortak bir kule üzerinde toplanmasını sağlamak amacıyla; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile uzun süredir birlikte çalışmalar yapmaktayız”

365 metrelik Çamlıca Kulesi 2017'de açılacak

“İstanbul'un dünya kültür mirası olması ve sayısal yayıncılık için kurulacak kulenin İstanbul'un en güzel yerlerinden birisi olan Çamlıca Tepesine kurulması, bize önemli bir misyon daha yüklemektedir. Asırlarca kalacak bu kulenin aynı zamanda İstanbul'a yakışır, İstanbul'un tarihi dokusuna uygun bir mimaride yapılması gerekmektedir. Bu amaçla ihalesini 2014 yılı sonunda gerçekleştirdiğimiz ve geçtiğimiz yıl Mart ayında sözleşmesini imzaladığımız Çamlıca Kulesi'ni 2017 yılı başında hizmete vermeyi planlıyoruz. Kulenin toplam yüksekliğini 365 metreyi geçecek”

Çanakkale TV Kulesi'nde çalışmalar sürüyor

“Çanakkale TV-Radyo Kulesi Projesine ilişkin iş ve işlemler ise Çanakkale Valiliğince yürütülmektedir. Uluslararası Ön Seçimli Mimari Proje Yarışması gerçekleştirilmiş olup, yarışma sonuçları 2014 yılı Mart ayında Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Uygulama projesi ve ihale dokümanları yüklenici firma tarafından Çanakkale İl Özel İdaresi'ne teslim edilmiş olup hazırlanan fizibilite raporu Kalkınma Bakanlığına iletilmiştir. Kalkınma Bakanlığı Fizibilite raporunu uygun bulmuş ve yatırım programını revize etmiştir”

352 kilometre olacak

“İstanbul'u Çanakkale'ye ve sonrasında Kuzey Ege'ye bağlayacak olan projenin toplam uzunluğu bağlantı yolları dâhil 352 kilometredir. Yap işlet devret modeli ile yapacağımız proje Trakya Anadolu bağlantısı için İstanbul geçişine alternatif hem karayolu hem de demiryolu bağlantısı oluşturulacaktır. Şu anda ÇED süreci tamamlanma aşamasındadır”

Köprü 2019'da açılacak

“ÇED hazırlık sürecinin tamamlanmasına müteakip ihale çalışmaları başlayacaktır. Çanakkale köprüsünün yer aldığı 52 Km uzunluğundaki kesimin Aralık 2019 yılında tamamlanması hedeflenmiştir. Çanakkale Köprüsü 2 bin 23 metre orta açıklık ile dünyanın en uzun asma köprüsü olacaktır. Projenin tamamı ise 2023 yılında bitirilecektir”

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

371 metrelik Çamlıca TV Kulesi'nde 23 Nisan şenliği!
  • 23.04.2022 16:26

371 metrelik Çamlıca TV Kulesi'nde 23 Nisan şenliği!

Çamlıca Kulesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamınd ...

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı
  • 29.03.2022 16:22

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı

Betacons'un yüklenicisi olduğu, Türkiye'nin sivil teknolojiler, mobilite ve giri ...

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti
  • 03.09.2021 17:36

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yı ...

"7 tepeli İstanbul'a 7'nci vaadimizi gerçekleştiriyoruz"
  • 26.06.2021 16:35

"7 tepeli İstanbul'a 7'nci vaadimizi gerçekleştiriyoruz"

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü T ...

"Üsküdar-Çekmeköy metrosu Ağustos ayında açılıyor"
  • 18.06.2018 10:47

"Üsküdar-Çekmeköy metrosu Ağustos ayında açılıyor"

Başbakan Binali Yıldırım, Çekmeköy'de vatandaşlara hitap etti. ...