maritbet girişmaritbet
BUSKİ Kuraklık Acil Eylem Planı hazırladı

BUSKİ Kuraklık Acil Eylem Planı hazırladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, kuraklık tehdidine karşı ‘içme suyu acil eylem planı’ hazırladı

Kesintisiz ve sağlıklı su temininde gerçekleştirdiği yatırımlarla hizmet kurumu olmanın seçkin örneklerini veren Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, kuraklık tehdidine karşı İçme Suyu Acil Eylem Planı hazırladı. Bu kapsamda, Çınarcık Barajı branşmanından alınacak hattın, Görükle'deki  DC 4-6 deposuna getirilmesi ve paket arıtma ile Bursa'nın hizmetine sunulmasına hazır hale getirilmesi görüşüldü. Kuraklık tehdidi olasılığına karşı Bursa'da yaşanması muhtemel içme suyu sorununa çözüm getirmesi amaçlanan projenin detayları BUSKİ Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıda ayrıntılarıyla ele alındı. BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, BUSKİ Genel Müdür Yardımcıları Güngör Gülenç, Talat Özen, daire başkanları ve şube müdürlerinin katıldığı toplantıda, Devlet Su İşleri (DSİ) 1. Bölge Müdürü Sinan Tahsin Sarıoğlu, DSİ 1. Bölge Müdürlüğü Etüd Proje Şube Müdürü Alaattin Yağcı, DSİ 1. Bölge Müdürlüğü İçme Suları ve Kanal Şube Müdürü Esat Gürbüz ile DSİ 1. Bölge Müdürlüğü'nde görevli Planlama Başmühendisi Cemal Vatansever de hazır bulundu. 

Toplantıda 2022 yılında devreye alınacak olan Çınarcık Barajı'nın mevcut sisteme entegrasyonu konusunun da ele alındığını belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, kuraklık tehdidine karşı hazırladıkları İçme Suyu Acil Eylem Planı'nı (C planı) DSİ 1. Bölge Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütecekleri koordinasyon neticesinde hayata geçireceklerini belirtti.

Çınarcık Barajı
Çınarcık Barajı'nın mevcut içme suyu sistemine entegrasyonu için yapılacak ana isale hattının aynı zamanda acil içme suyu eylem planında kullanılacak olup bu hattın projesinin BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından DSİ şartnamelerine uygun olarak ihale edileceğini, hattın inşaatının da gerekirse DSİ tarafından yapılacağını vurgulayan Çetinavcı, “BUSKİ olarak proje kriterleri çerçevesinde hazırlıklarımızı tamamlayıp ihale sürecini başlatacağız. Kamu kurumu olmanın bilinciyle, Bursalılara hizmetin en iyisini sunmanın gayreti içerisindeyiz. Bu, bizim hem görevimiz hem de gelecek nesillere karşı yüklendiğimiz vicdani sorumluluğun gereğidir” diye konuştu.

DSİ 1. Bölge Müdürü Sinan Tahsin Sarıoğlu da günlük yaşamın en temel ihtiyaçları arasında içme suyunun geldiğine işaret ederek, BUSKİ ile üstlendikleri ortak koordinasyon neticesinde yaşanabilecek kuraklık tehdidine karşı Bursa'ya içme suyu sıkıntısı yaşatmamanın kararlılığı içerisinde olduklarını vurguladı.

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

BUSKİ borçlarında yapılandırma fırsatı!
  • 28.11.2020 08:37

BUSKİ borçlarında yapılandırma fırsatı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü’ne borcu olan abonelere 31 Ağu ...

Mustafakemalpaşa’da içme suyu hattı yenileniyor!
  • 31.10.2020 07:30

Mustafakemalpaşa’da içme suyu hattı yenileniyor!

Bursa Mustafakemalpaşa İlçesi’nin içme suyunu sil baştan yenileyecek 326 kilomet ...

Kütahya Porselen, pandemideki kaybı telafi etti
  • 25.09.2020 09:37

Kütahya Porselen, pandemideki kaybı telafi etti

Türk sanayisinin önemli mihenk taşlarından biri konumundaki Kütahya Porselen, 50 ...

BUSKİ'den 12 milyon 500 bin TL'ye satılık arsa!
  • 15.11.2018 10:36

BUSKİ'den 12 milyon 500 bin TL'ye satılık arsa!

Mülkiyeti Bursa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü'ne ai ...

Doğancı Barajı'nda bakım çalışması yapılacak
  • 27.07.2017 12:09

Doğancı Barajı'nda bakım çalışması yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ, Doğancı Barajı’nda bakım ve onarım çalışmalar ...