maritbet girişmaritbet
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden trafiğe yeni çözüm!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden trafiğe yeni çözüm!

Bursa’da trafiğin düğüm noktalarından biri olan Orhaneli kavşağı ile Acemler arasında yapılan yeni yaya üst geçidi tamamlanma aşamasına geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, mevcut üst geçit açıklığının 3'er şeride göre yapıldığını bu nedenle yeni yapılan üst geçidin tamamlanması ile trafiğin her iki yönde de 4'er şerit olarak akacağını söyledi.

Bursa'nın her alanda ulaşılabilir bir kent olması hedefiyle raylı sistem, köprü ve kavşak, yeni yollar ve yol genişletme çalışmalarına hız veren Büyükşehir Belediyesi, trafik yoğunluğunun sorun haline geldiği mevcut yollar da yeni düzenlemeler gerçekleştiriyor. Şehit içi trafiği olumsuz etkileyen en önemli kavşaklardan biri olan Orhaneli kavşağındaki yığılma da pratik uygulamalarla ortadan kaldırılıyor. Özellikle İzmir yolu gidiş istikametinde batçığı kullanmayıp, Orhaneli Kavşağı'nı kullanacak araçların neden olduğu yoğunluğun ortadan kaldırılması için bölgede şerit genişletme çalışması yapılmıştı. Bunun yanı sıra kavşak ortasındaki göbek de kaldırılarak, Ankara yolu üzerindeki Polis Okulu Kavşağı'nda olduğu gibi aynı anda çok daha fazla araca geçiş imkanı sağlayacak akıllı kavşak uygulamasına geçilmişti. Şerit genişletme çalışmalarındaki son engel olan mevcut yaya üst geçidinin kaldırılması amacıyla yapılan yeni yaya üst geçidi de tamamlanma aşamasına geldi. Yeni üst geçidin tamamlanması ile yol her iki yönde de 4'er şeride çıkarılacak ve böylelikle trafik akışı hızlanacak.

Eski üstgeçit kaldırılacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, inşaatı tamamlanma aşamasına gelen yeni yaya üst geçidindeki çalışmaları yerinde inceledi. Ulaşılabilir bir kent olma yolundaki çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini dile getiren Başkan Altepe, en önemli hedeflerinin kent içi trafiği rahatlatmak olduğunu vurguladı. Kent içi trafiğin en yoğun olduğu noktalardan birinin de Orhaneli Kavşağı ile Acemler Kavşağı arasındaki bölge olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Bu bölgenin rahatlatılması için de sürekli çalışıyoruz. Her iki yönde 3'er şerit olan yolun genişletilmesi için çalışıyoruz. Ancak buradaki mevcut yaya üst geçidinin açıklığı genişlemeye imkan vermiyordu. Bunun yerine yaptığımız yeni yaya üst geçidi tamamlanmak üzere. Artık yaya geçişleri bu köprüden sağlanacak ve eski üstgeçidi kaldıracağız. Eski köprünün kaldırılmasının ardından gidiş ve geliş yönünde yol 4'er şeride çıkmış olacak. Yaklaşık 1,5 milyon liraya mal olan bu köprü bölge trafiğine önemli bir rahatlama getirecek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak
  • 23.06.2021 16:53

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak

Bursa'da restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olarak hizmet verecek. ...

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı
  • 24.04.2021 13:56

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için verilen Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı acele k ...