maritbet girişmaritbet
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden 'stadyum' açıklaması

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden 'stadyum' açıklaması

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Büyükşehir Stadyumu ilgili çıkan çökme haberlerine yönelik açıklamalarda bulundu.

Göçüğün girişin 50 metre ilerisindeki bölümde kamulaştırmanın gerçekleşmediği alanda olduğu belirtildi.

Bursa Büyükşehir Stadyumu'nun ikinci bodrum katına araç giriş için yapılan 5x5 metre boyutlarındaki kapalı tünelin stadyumdan yaklaşık 50 metre uzaktaki girişinde meydana gelen çökmenin, stadyum bina yapısının temelleriyle hiçbir ilgisi bulunmuyor. Henüz kamulaştırma tamamlanmadığı için imar sınırına kadar uzatılan tünelin ağzı geçici olarak toprak malzeme ile kapatılırken, bu dolgu malzemenin öngörülenden önce çökmesi üzerine, tünelin ağzı betonarme malzeme ile kapatıldı. Kamulaştırmalar tamamlandıktan sonra tünelin ağzı açılacak ve gerekli imalatların ardından da ikinci bodrum kattaki otoparka araç girişi buradan sağlanacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, 400 bin metrekare proje alanı ve 190 bin metrekarelik inşaat alanıyla Bursa'nın en büyük anıtsal yapılarından biri olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz yıl hizmete açılan yeni stadyumda, hem timsah kafası ile ilgili üretimler hem de bağlantı yollarına yönelik çalışmalar hızla sürüyor. Bu çalışmalar devam ederken, yerel basında yer alan “stadyum zemininde çökme” olduğuna ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada; söz konusu çökme olayının stadyum bina yapısının temelleri ile alakası olmadığı, binadan yaklaşık 50 metre uzaklıktaki bir alanda meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada; “Bu bölge, projemizde “rampa 1” adı ile tabir edilen ve zemin altında kalan bir box (içinden araç geçecek 5x5 boyutlarında kapalı tünel) yapı olup, stadyumun 2. bodrum katına araç giriş için planlanmış bir yapıdır. Buradaki inşaat çalışmaları, kamulaştırmanın henüz tamamlanamamış olması nedeni ile tamamen bitirilememiştir. Söz konusu inşaat; stadyum yapısına yaklaşık 50 metre mesafede, imar sınırına kadar yapılmış ve box ucu geçici olarak toprak malzeme ile doldurulup kapatılmıştır. Ancak, bu toprak dolgu öngörülenden erken oturup çökmelere neden olmuştur. Bu durumun tespit edilmesinin ardından, box'ın ucundaki çöken dolgu topraklar alınmış ve burası betonarme malzeme ile kapatılmış, ardından da toprakla doldurulmuştur. Kamulaştırma çalışmaları tamamlandığında box'ın ağzı tekrar açılarak inşaat tamamlanacaktır. Şu an itibarıyla bu çalışmalar tamamlanmıştır ve bölgede herhangi bir sıkıntı yoktur. Bu sorunun veya çalışmaların, stadyum yapısı ile herhangi bir ilgisi ve stadyum yapısını tehdit edecek bir durumu bulunmamaktadır” denildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursaray, derbi maçlarda yolcu rekoru kırdı
  • 12.12.2017 14:58

Bursaray, derbi maçlarda yolcu rekoru kırdı

Bursaray, gerek fiyat indirimi gerekse pik saatlere konulan ek seferlerle her ge ...

Bursa Büyükşehir Stadı'na hibrit çimler ekiliyor
  • 17.08.2017 09:15

Bursa Büyükşehir Stadı'na hibrit çimler ekiliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bursa Büyükşehir Stady ...

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden 'stadyum' açıklaması
  • 18.08.2016 13:56

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden 'stadyum' açıklaması

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Büyükşehir Stadyumu ilgili çıkan çökme haberl ...

Bursa’daki stadyum, Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’ne layık görüldü
  • 13.10.2014 14:10

Bursa’daki stadyum, Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’ne layık görüldü

Bursa Büyükşehir Stadyumu, mimari alanda uluslararası öneme sahip ‘Avrupa Gayrim ...