maritbet girişmaritbet
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden cephe yenileme çalışmaları!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden cephe yenileme çalışmaları!

Büyükşehir Belediyesi, Yakın Çevre Yolu paralelinde bulunan Mehmet Akif Mahallesi’nde cephe yenileme çalışmalarını başlattı

Mahallede yola cephesi bulunan tüm binaların ön yüzeyinin ‘siding' yöntemiyle kaplanacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Çalışmalar tamamlandığında, burası da Bursa'nın vizyon bölgelerinden biri haline gelecek” dedi. 

Metro ve tramvay hatlarındaki binaların cephe sağlıklaştırma çalışmalarını büyük ölçüde tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de şehrin giriş ve çıkış yerlerindeki, ana arterlerde bulunan mahallelere el attı. Bursa'da halkın huzuru ve mutluluğu için, daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir kent hayalini her geçen gün gerçeğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi, eski adı Mutlular yeni adı da Mehmet Akif olan mahallede cephe kaplama çalışmalarına start verdi. 

“Önümüzdeki en büyük engel” 

Mehmet Akif Mahallesi'nde başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın kalite şehri olması için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi. Şehrin giriş ve çıkış yerlerinde bulunan, tarihi ve turistik mekanları gölgeleyen görüntü kirliliklerinin Bursa'nın kalite şehri olması yolundaki en büyük engellerden biri olduğunu kaydeden Başkan Altepe, metro ve tramvay hatlarının geçtiği bölgelerden sonra şimdi de ana arterlerde, çevre yollarında bulunan binalara el attıklarını ifade etti. Daha önce Cumhuriyet ve Altıparmak caddelerinde başlattıkları, metro ve tramvayın geçtiği bölgelerde yoğunlaşan cephe sağlıklaştırma çalışmalarının şimdi de çevre yolunda, ana arterlerde bulunan binalara sıçradığını vurgulayan Başkan Altepe,  Bursa'yı görüntü kirliliğinden arındıracaklarını, her geçen gün gerçek anlamda Avrupa şehri statüsüne taşıyacaklarını söyledi. 

Start Mehmet Akif Mahallesi'nden… 

Çalışmalara ilk olarak eski adı Mutlular yeni adı da Mehmet Akif olan mahalleden başladıklarını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yakın Çevre Yolu'nun kenarında bulunan mahalledeki tüm cephelerin ‘siding' yöntemiyle yenileneceğini anlattı. Mahalledeki eski görüntünün hoş olmadığını, şehre yakışmadığını söyleyen Başkan Altepe, yapılan çalışmalarla birlikte Bursa'ya yakışan görüntülerin ortaya çıkacağını ifade etti. Mahallede sıvasız ve çatlaklara sahip çok sayıda bina bulunduğunu, tüm bu binaların ön cephelerinin onarımları yapılarak coğrafi şartlara dayanıklı özel malzemeyle kaplanacağını açıklayan Başkan Altepe, “Böylelikle hem binalar yalıtılmış olacak hem de kaliteli görüntüsüyle mahalle Bursa'nın vizyon bölgelerinden biri haline gelecek” diye konuştu. 

Başkan Altepe, Mehmet Akif Mahallesi'nde başlatılan çalışmaların peyderpey şehrin tüm giriş ve çıkışlarındaki bölgelerde de gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak
  • 23.06.2021 16:53

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak

Bursa'da restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olarak hizmet verecek. ...

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı
  • 24.04.2021 13:56

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için verilen Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı acele k ...