maritbet girişmaritbet
Bursa, Almanya Hessen Eyaleti üyelerine kent konsey yapısını anlattı

Bursa, Almanya Hessen Eyaleti üyelerine kent konsey yapısını anlattı

Bursa temasları kapsamında Bursa Kent Konseyi’ni (BKK) ziyaret eden Almanya’nın Hessen Eyaleti üyeleri, Kent Konseyi ile yapacakları işbirliği neticesinde iki şehir arasındaki kardeşliğin gelişeceğini belirtti

Almanya'nın Hessen Eyaleti Adalet Entegrasyon ve Ab Bakanlığı Müsteşarı Dr. Zsuzsa Breier, Avrupa ve Uluslar Arası İlişkiler Uzmanı Meike Schmidt ve Almanya'nın Bursa Fahri Konsolosu Sibel Cura Ölçüoğlu ile birlikte BKK Başkanı Semih Pala'yı ziyaret etti.

Bursa temasları kapsamında Bursa Kent Konseyi'ni (BKK) ziyaret eden Almanya'nın Hessen Eyaleti üyeleri, Kent Konseyi ile yapacakları işbirliği neticesinde iki şehir arasındaki kardeşliğin gelişeceğini belirtti.

Almanya'nın Hessen Eyaleti Adalet Entegrasyon ve AB Bakanlığı Müsteşarı Dr. Zsuzsa Breier, Avrupa ve Uluslar arası İlişkiler Uzmanı Meike Schmidt ve Almanya'nın Bursa Fahri Konsolosu Sibel Cura Ölçüoğlu ile birlikte BKK Başkanı Semih Pala'yı ziyaret etti. BKK Genel Sekreteri Enes Battal Keskin ve Yerel Gündem Şube Müdürü Neslişah Kuşku'nun da hazır bulunduğu ziyarette konuklara kent konseyi hakkında bilgi veren BKK Başkanı Pala, kent konseyi modelinin Yerel Gündem 21 sürecinden geldiğini ve kanunlaştığını söyledi. Kent konseylerinin incelenmesi gereken yapılar olduğunu belirten Pala, “Bu modeli Türkiye'de en iyi Bursa Kent Konseyi uyguluyor. Türkiye'nin en büyük ve en güçlü kent konseyi olarak her konuyla ilgilenmek zorundayız. Organizasyon kuruluşu olarak farklı dünya görüşündeki kurum ve kuruluşları biraraya getiriyor ve konuşturuyoruz. İnsanların kendilerine uygun gruplara katılarak çalışmalar yapmasını sağlıyoruz. Mesela Yabancılar Çalışma Grubu, Bursa'da yaşayan yabancıları buluşturarak, sıkıntılarını konuşma imkanı veriyor. Yine Fotoğraf Çalışma Grubu, Uluslararası Bursa FotoFest'i düzenliyor” dedi.

Bursa'nın binlerce yıllık birikimiyle Türkiye'nin ve hatta Avrupa'nın önde gelen şehirlerinden olduğunu söyleyen Pala, İslamiyet ve Hristiyanlık açısından da önemli değerleri bünyesinden barındığını anlattı. Bursa'nın her zaman hoşgörülü insanların şehri olduğunu dile getiren Pala, Almanya'nın Avrupa'da, Türkiye'nin ise Ortadoğu'da lider ülke olduğunu, iki büyük ülkenin ilişkilerini geliştirmesi gerektiğini söyledi. Pala, “AB, Türkiye'nin üyeliği konusunda zorluklar çıkartıyor. Avrupalı insanlar Türkiye hakkındaki önyargılarını kaldırmalı. Gerçek demokrasi ve gerçek hukuk kavramlarını önemsiyoruz. Çünkü bu iki kavram birbirinin sigortasıdır. Bunlar temel alındıkça insanlar rahat eder. Tüm dünyayı ortak yaşam alanı haline getirmeliyiz” diye konuştu.

Almanya'nın Hessen Eyaleti Adalet Entegrasyon ve AB Bakanlığı Müsteşarı Dr. Zsuzsa Breier ise, ilk kez BKK'yla biraraya geldiklerini, bundan memnuniyet duyduklarını söyledi. İki şehir arasından devam eden kardeş şehir uygulamasının Kent Konseyi'yle yapacakları işbirliği neticesinde gelişeceğini belirtti. Bursa ile olan işbirliğine önem verdiklerini kaydeden Breier, eyaletlerinde kent konseyi tarzında bir yapılanma olmadığını, ancak her konuda derneklerin kurulduğunu anlattı. 

Avrupa'da özellikle Türkiye'ye farklı açılardan bakan tarafların olduğunu anlatan Breier, Hessen Eyaleti'nin ve partisinin Türkiye'nin AB üyeliğine sıcak baktığını, Türkiye'nin elde ettiği başarıları mutlulukla izlediklerini söyledi. AB ülkeleri arasında genişleme noktasında tartışmalar yaşandığına değinen Breier, “Esas görevimiz, Türkiye'nin gerçek yüzünü Avrupa'ya taşımaktır. O yüzden Bursa'da çeşitli temaslarda bulunuyoruz. İki ülke insanını daha fazla yakınlaştırmak için ortak projeler yapmak istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrupa Birliği ülkelerinde ortalama yaş 44,5’e yükseldi
  • 21.02.2024 17:09

Avrupa Birliği ülkelerinde ortalama yaş 44,5’e yükseldi

Avrupa Birliği’nde ortalama yaş 2013'ten bu yana 2,3 yıl arttı. ...

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı
  • 22.03.2023 13:04

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı

Akıllı cihazlarını kullanıcılarla doğrudan buluşturan Togg, kullanıcıya daha yak ...

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı
  • 08.03.2023 13:42

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı

Fatih Sultan Mehmed'in hocalarından Molla Yegan'ın Bursa'da ders verdiği 6 asırl ...

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!
  • 15.02.2023 11:25

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin 222. saatinde, Kahramanm ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"
  • 02.01.2023 16:10

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu, Bursa-Emek-YHT-Şehir Hastanesi M ...

Bursa ve İstanbul arasında seyahat hızlı tren ile 2 saat 15 dakika olacak
  • 16.07.2022 14:20

Bursa ve İstanbul arasında seyahat hızlı tren ile 2 saat 15 dakika olacak

Osmaneli-Bursa-Bandırma-Balıkesir Hızlı Tren Hattı T04 Tüneli Işık Görme Töreni ...