maritbet girişmaritbet
Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, Dünya Tiyatro Günü’nü İzmir’de kutluyor

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, Dünya Tiyatro Günü’nü İzmir’de kutluyor

Bosch ev aletleri, tiyatronun eğlendirirken öğreten gücü aracılığıyla çocuklara çevre, doğa ve hayvan sevgisi aşılayarak, duyarlı bir nesil olarak yetişmesine önderlik ediyor

2008'den bu yana 80 binden fazla çocuğa ulaşan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü İzmir'de kutluyor. Türkiye'nin her köşesine ulaşmayı hedefleyen “La Fonten Orman Mahkemesinde” adlı oyun, minik tiyatroseverlere hayvan ve doğa sevgisi aşılıyor. “Yaşam için teknoloji” sloganıyla sadece bugünü değil, geleceğimizi de iyileştiren Bosch ev aletleri, toplumu çevre konusunda bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerinde, tiyatronun evrensel dilini kullanarak çocuklara ulaşmaya büyük önem veriyor. Tiyatronun eğlendirirken öğreten gücü aracılığıyla çocuklara çevre, doğa ve hayvan sevgisi aşılayarak, duyarlı bir nesil olarak yetişmesine önderlik ediyor. Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde İzmir'de kutluyor. “La Fonten Orman Mahkemesinde” oyunu 8 - 9 - 22 - 23 Mart ve 19 -20 - 26 - 27 Nisan tarihlerinde İzmir'li minik tiyatroseverlerle buluşuyor.
Bosch

Türkiye'nin her köşesinde 10 binlerce çocukla buluşuyor

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, “Çevreci Nasreddin Hoca Kukla Oyunu” ve Sadri Alışık Kültür Merkezi işbirliğiyle hazırladığı “La Fonten Orman Mahkemesinde” oyunu ile 2008 yılından bu yana  toplamda 80 binden fazla çocuğa çevre koruma bilinci aşıladı. Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu'nu 10 binlerce çocuğa ulaştırmaktan gurur duyduklarını vurgulayan Bosch ev aletleri Pazarlama Müdürü Neylan Süer, “Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu aracılığıyla, 2008'den bu yana tiyatroyu destekliyoruz. Çocukların hayatına çevre bilinci ve doğa sevgisini yerleştirmek için tiyatronun öğretici gücünden inanıyoruz. Sadri Alışık Tiyatrosu gibi köklü bir tiyatro ile bu yola çıkmış olmaktan mutluluk duyuyoruz ve önümüzdeki yıllarda da tiyatroya desteğimizi sürdüreceğiz.” dedi. 

Doğa dostu bir marka olarak Bosch'un bu projesi ile sanata da büyük destek verdiğini vurgulayan Sadri Alışık Kültür Merkezi Yöneticisi Sadri Alışık, “2010 yılından bu yana Bosch ile birlikte Türkiye'yi il il geziyor, Türk Çocuk Edebiyatı'nın en önemli yazarlarından Yalvaç Ural'ın kaleme aldığı La Fonten Orman Mahkemesinde adlı oyunumuzu, çocuklar ve aileleri için sergiliyoruz. Doğa dostu bir marka olan Bosch'un desteğiyle sanata gönül veren bir ekip olarak, çocuklara çevre duyarlılığı ve doğa sevgisi aşılayan bir tiyatro götürmekten çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

Hayvanlar, La Fonten'i yardıma çağırıyor

La Fonten Orman Mahkemesinde oyununda, insanların çevreyi koruma konusundaki özensizlikleri ve bilinçsizlikleri nedeniyle gün geçtikçe bozulan doğal döngüye dikkat çekiliyor. Her geçen gün doğadaki düzenin bozulmasından endişelenen hayvanlar, sonunda Aslan Kral'ın tavsiyesine uyarak şehre gidiyorlar ve kendilerini anlayacak tek insan olan La Fonten'den yardım istiyor. Klasik La Fonten masallarının farklı bir bakışla yeniden uyarlaması olan oyunda ana fikir olarak, bugünden gerekli önlemler alınmadığı takdirde gelecekte dünyamızın ve dolayısıyla bugünün çocuklarının yaşayacakları olumsuzluklar gösteriliyor. Büyükler olarak anne babaların yaptığı hatalar yüzünden geri dönülmez bir noktaya gelmeden önce, bugünün çocukları uyarılıyor ve onlara her şeyin hala düzeltilebileceği umudu aşılanıyor. 

Bosch çevre çocuk tiyatrosu turne takvimi

21 - 22 - 28 - 29 Eylül                                      Antalya
5 - 6 - 26 - 27 Ekim                                         Akşehir
2 - 3 Kasım                                                      Burdur
16 - 17 Kasım                                                 Marmaris
30 Kasım / 1 Aralık                                         Bodrum
5 - 16 Aralık / 11 - 12 Ocak                           Denizli
18 - 19 Ocak                                                   Aydın
15 - 16 Şubat                                                  Uşak
22 - 23 Şubat                                                  Manisa
8 - 9 - 22 - 23 Mart / 19 -20 -26 - 27 Nisan  İzmir
10 - 11 Mayıs                                                  Kütahya
24 - 25 Mayıs                                                 Balıkesir
31 Mayıs / 1 Haziran                                      Çanakkale

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, Dünya Tiyatro Günü’nü İzmir’de kutluyor
  • 26.03.2014 09:47

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, Dünya Tiyatro Günü’nü İzmir’de kutluyor

Bosch ev aletleri, tiyatronun eğlendirirken öğreten gücü aracılığıyla çocuklara ...