maritbet girişmaritbet
Bolu'daki şatolara bir yıllık ‘koruma’ kararı!

Bolu'daki şatolara bir yıllık ‘koruma’ kararı!

Sarot Grup, mahkemeye yaptığı konkordato başvurusunda bu kez olumlu sonuç aldı. Gruba bağlı üç şirket için de 1 yıllık kesin mühlet kararı verildi.

Bolu'da inşa ettiği şato tipi villaları ile bir süredir gündemde olan Sarot Grup, iki yıl içinde 2'inci kez yaptığı konkordato başvurusunda olumlu sonuç aldı. İnşa ettiği 600'e yakın villanın yüzde 90'ını, Kuveyt başta olmak üzere Körfez ülkelerinde yaşayayan kişilere satan grup iki yıl önce mali darboğaza girdi. Sarot Turizm AŞ, Burj Al Babas Termal ve Bolu-E Enerji şirketleri için İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne yapılan konkordato başvurusu olumsuz sonuçlanmıştı. Mahkeme üç şirket için de Ekim 2018'de iflas kararı verdi. Şirket avukatları bu karara itiraz etti. İtirazı değerlendiren İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 17. Hukuk Dairesi, şirketlerin borca batık olmadığını tespit ederek, yerel mahkemenin kararını kaldırdı. İstinaf mahkemesinin kararını Yargıtay da onadı.

400 İŞLETME ZORA GİRER

İflastan kurtulan üç şirket için bu yılın başında yeniden konkordato talebinde bulunuldu. İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne sunulan dava dilekçesinde, şirketlere belirli bir süre verilmesi halinde faaliyetlerini rahatlıkla sürdürebilecekleri kaydedildi. Grubun avukatı Fazıl Erat dava dilekçesinde, var olan borçları aşan bir malvarlığının bulunduğunu kaydetti. Av. Erat, iflas kararı verilmesi halinde tedarikçi konumundaki 400 işletmenin de güç durumda kalacağına işaret etti. Mahkeme, yapılan başvuru üzerine ilk olarak 3 aylık geçici mühlet kararı verdi. Mahkeme, daha sonra bu süreyi 2 ay daha uzattı. Geçen 13 Kasım'da görülen duruşmada ise kritik karar verildi. Alacaklı şirketlerin avukatları, mahkemeden, üç şirket için kesin mühlet kararı verilmemesini istedi. Avukatlar, hazırlanan komiser heyeti raporunun gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Mahkeme, tarafların talep ve savunmalarını aldıktan sonra kararını verdi. Mahkeme üç şirket için de 1 yıllık kesin mühlet kararı verdi. Bu süreçte, anılan şirketlere yönelik herhangi bir haciz işlemi yapılamayacak. Grubun toplam borcu ise 80 milyon lira seviyesinde.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yeni Konut Finansman Programı usul ve esasları düzenlendi!
  • 24.02.2023 11:33

Yeni Konut Finansman Programı usul ve esasları düzenlendi!

Yeni Konut Finansman Programı'na bankalar tarafından sağlanacak finansman ve kat ...

Konut kredisi kullanımı 325 milyar liraya yaklaştı!
  • 24.09.2022 10:32

Konut kredisi kullanımı 325 milyar liraya yaklaştı!

Bankacılık sektörünün kredi hacmi açıklandı, konut kredisi hacmi 325 milyar lira ...

Tüketici ve konut kredisi için yeni dönem başlıyor!
  • 23.09.2022 09:51

Tüketici ve konut kredisi için yeni dönem başlıyor!

Buna göre tüketici kredisi sözleşmeleri ile konut kredisi sözleşmeleri, sigortal ...

Markalı konutlarda banka kredisi kullanım oranı %6.31!
  • 17.09.2022 13:21

Markalı konutlarda banka kredisi kullanım oranı %6.31!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ağustos 2022 sonuçlarını açıkladı. ...

Konut kredisi hacmi 353 milyar TL'ye yaklaştı!
  • 19.08.2022 09:34

Konut kredisi hacmi 353 milyar TL'ye yaklaştı!

Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 53 milyar 374 milyon lira artarak ...