maritbet girişmaritbet
Bloomberg Philanthropies'ın 9 milyon avro ödüllü belediye başkanları yarışması başladı!

Bloomberg Philanthropies'ın 9 milyon avro ödüllü belediye başkanları yarışması başladı!

Avrupa şehirlerini, büyük sorunlarını çözecek, şehir yaşamını geliştirecek ve diğer şehirlerle paylaşılabilecek cesur fikirler ortaya koymaya teşvik eden toplam 9 milyon Avro ödüllü Bloomberg Philanthropies 2013-2014 Mayors Challenge (Belediye Başkanları Yarışması) başladı. Türkiye’deki 70’ten fazla şehirin de, esnek fonlardaki 9 Milyon Avro’yu kazanmak için uygun durumda olduğu belirtildi

Avrupa şehirlerini, büyük sorunlarını çözecek, şehir yaşamını geliştirecek ve nihayetinde diğer şehirlerle paylaşılabilecek cesur fikirler ortaya koymaya teşvik eden Bloomberg Philanthropies 2013-2014 Mayors Challenge'ın (Belediye Başkanları Yarışması) başladığı, bugün Michael R. Bloomberg tarafından duyuruldu.

Büyük ödülü kazanan şehre 5 milyon avro, en cesur ve en aktarılabilir fikirleri üreten dört şehre de 1'er milyon avro verilecek

New York Şehri Belediye Başkanı ve aynı zamanda bir hayırsever olan Michael R. Bloomberg, “Mayors Challenge Amerika Birleşik Devletleri'nde büyük başarı kazandı ve şimdi onu yepyeni fikirler bulmak için Atlantik'in karşı yakasına getiriyoruz. Şehirler birçok konuda geleceği yeniden tanımlıyor ve Mayors Challenge bu gelişimin hızlanıp uzak coğrafyalara kadar alabildiğine yayılmasına yardımcı olmayı amaçlıyor”diyor.

Yarışma, nüfusu 100 bin veya üzerinde olan Avrupa şehirlerinin yöneticilerini şehirleri için en cesur fikri sunmaya davet ediyor.Fikirlerin ciddi bir soruna çözüm bulması, şehir sakinlerine yönelik hizmetleri geliştirmesi, yönetimde belirgin verim artışları sağlaması ve/veya halkla etkileşimi artırması gerekiyor.Avrupa'da 600 civarında şehirin başvuru için uygun olduğu belirtiliyor.

Şehirlerin, Avrupa Birliği üye devletlerinden veya 7. Çerçeve Programı kapsamındaki ortak üye ülkelerden birinde, diğer bir deyişle aşağıdaki ülkelerde bulunması gerekiyor: Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Faroe Adaları, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Karadağ, Kıbrıs, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Makedonya, Malta, Moldova, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Türkiye, Yunanistan.

Belediye Başkanı Bloomberg, Mayors Challenge'ı başlatmak amacıyla bugün Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, Varşova Belediye Başkanı Hanna Gronkiewicz-Waltz ve Floransa Belediye Başkanı Matteo Renzi'yle Londra Belediye Sarayı'nda bir araya geldi.

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson şunları söyledi: “Başkan Bloomberg gibi, ben de yerel yöneticilerin global sorunların çözümüne yardımcı olabileceğine yürekten inanan biri olarak, yöneticilerin fikir alışverişi yapmalarının bu başarıyı sağlamada büyük önem taşıdığını düşünüyorum.Mayors Challenge, Bloomberg Philanthropies'in dünya genelinde belediyecilikteki yenilikçiliğe yardımcı modellerinin en son örneği.Bugün Londra ve Avrupalı dostlarımız için heyecan verici bir gün.”

Varşova Belediye Başkanı ve EUROCITIES Başkanı Hanna Gronkiewicz-Waltz ise, “Mayors Challenge, Avrupa şehirlerinde yenilikçi uygulamalar ortaya çıkarılmasına yardımcı olabilecek yaratıcı sorun çözümüne ve esnek fonlamaya iyi bir örnek teşkil ediyor.Fikirlerin hayata geçirilmiş çözümlere dönüştürülmesi için yalnızca para ödülü değil, meslektaş desteği gibi kaynaklar da sunuyor.Mayors Challenge'ın sağladığı tanınma fırsatının diğer birçok şehre de ilham kaynağı olacağından eminim.EUROCITIES Bloomberg Philanthropies'le ortak hareket etmekten memnuniyet duyuyor” açıklamasını yaptı.

Floransa Belediye Başkanı Matteo Renzi de şunları söyledi: “Şehirler, Avrupa'da sorunlarla mücadele eden ülkelerin düze çıkmasında yaşamsal bir role sahip.Bu anlamda, yenilikçiliğin arkasındaki gerçek itici gücü oluşturuyorlar.Bu harekete geçme çağrısı bana heyecan veriyor. Floransa'nın ve diğer önde gelen şehirlerin önümüzdeki aylarda cesur önerilerde bulunmasını sabırsızlıkla bekliyorum.”

Mayors Challenge'ı Avrupa'nın üç lider kuruluşu destekleyecek.Önemli Avrupa şehirlerinin oluşturduğu bir ağ olan EUROCITIES, bir şehir angajman ortağı olarak hareket edecek.EUROCITIES, Avrupa'daki en büyük şehirlerin ve ortak üye devlet şehirlerinin yerel yönetimlerini bir araya getirecek. Bunlar 35 ülkede toplam 130 milyon şehir sakinini yönetmekte.London School of Economics and Political Science bünyesindeki uluslararası bir merkez olan LSE Cities, araştırma ortağı olarak hizmet verecek.İngiltere'de yenilikçiliği desteklemek için kurulmuş bir vakıf olan Nesta, uygulama ortağı olarak hareket edecek.

Mayors Challenge takvimi şöyle:
•    Şehirlerin 11 Kasım 2013'e kadar davete yanıt vermeleri gerekiyor.
•    Şehirler başvurularını 31 Ocak 2014'e kadar tamamlayacaklar.
•    İlkbaharda 20 finalist açıklanacak.Mayıs ayında bu şehirlerin ekipleri iki günlük Bloomberg Ideas Camp'a (Bloomberg Fikirler Kampı) katılacaklar. Bu kampta, önde gelen politika, program ve yenilikçilik uzmanları, şehirlerin fikirlerini güçlendirip genişleterek maksimum etkiyi yaratacak hale getirmelerine yardımcı olacaklar. 
•    Finalistler gözden geçirdikleri başvurularını yaz ortasına kadar teslim edecekler.
•    Sonbaharda kazananlar açıklanacak.Kazanan şehirler, para ödülünün yanı sıra, dünyaca tanınmış tasarımcı Olafur Eliasson'un hazırladığı özel bir ödül de alacaklar.

Kazananların seçiminde, fikirlerindeki vizyon, etki potansiyeli, uygulama planı ve diğer şehirlere yayma potansiyeli baz alınacak.Bloomberg Philanthropies, kazanan şehirlerin seçiminde yardımcı olması için, yenilenme ve şehircilik politikası konularında Avrupalı uzmanlardan oluşan bağımsız bir seçim kurulundan destek alacak.Seçim kurulu bu sonbaharda açıklanacak.

Mayors Challenge'ın önemli özelliklerinden biri, yerel yöneticilere, seçtikleri yüksek öncelikli bir sorunu çözüme kavuşturmaya çalışma olanağı sağlamasıdır.Geçen yıl Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenen ilk Mayors Challenge'a 300'den fazla Amerikan şehri katıldı ve çözüm sundukları sorunlar geniş bir yelpaze oluşturuyordu.Rhode Island eyaletinin Providence şehri, okul öncesi eğitim konusundaki ilerici girişimiyle Mayors Challenge Büyük Yenilenme Ödülü'nü ve 5 milyon dolar uygulama ödülünü kazandı.Ayrıca, 1'er milyon dolar tutarındaki Mayors Challenge yenilenme ödüllerini de Chicago'nun Illinois, Teksas'ın Houston, Philadelphia'nın Pennsylvania ve Kaliforniya'nın Santa Monica şehirleri aldı.

Mayors Challenge Amerika Birleşik Devletleri'ndeki başarılı bir başlangıç yarışmasının modeli olarak alınmıştır. (bloomberg.org/mayorschallenge).Mayors Challenge hakkında daha fazla bilgi edinmek için bloomberg.org/mayorschallenge adresini ziyaret edin ve @BloombergCities Twitter.

Kısaca Bloomberg Philanthropies hakkında

Bloomberg Philanthropies'in misyonu, mümkün olduğunca çok sayıda insana daha iyi ve daha uzun yaşam olanağı sağlamaktır.Kuruluş, sürekli değişim sağlamak amacıyla beş temel alana odaklanmıştır:Kamu sağlığı, çevre, eğitim, yönetimde yenilikçilik (Mayors Challenge bu kapsamdadır) ve sanat.Bloomberg Philanthropies, Michael R. Bloomberg'in vakfı ve kişisel bağışları dahil olmak üzere tüm yardım aktivitelerini kapsamaktadır.2012'de 370 milyon dolar dağıtılmıştır.Daha fazla bilgi için lütfen www.bloomberg.org adresini ziyaret edin.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Tarihi Mostar Köprüsü'nün yıkılışından bu yana 30 yıl geçti
  • 13.11.2023 14:06

Tarihi Mostar Köprüsü'nün yıkılışından bu yana 30 yıl geçti

Bosna Hersek'teki savaşta, Hırvat birliklerince tahrip edilen Mostar Köprüsü'nün ...