maritbet girişmaritbet
Bitlis Adilcevaz Kilisesi yıkılma tehlikesi yaşıyor

Bitlis Adilcevaz Kilisesi yıkılma tehlikesi yaşıyor

Adilcevaz'da "Mucizeler Manastırı" olarak bilinen Adilcevaz Kilisesi yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya

14. yüzyılın başlarında yapıldığı belirtilen ve şifa verdiğine inanılan Adilcevaz Kilisesi, bölgede bu özelliğiyle "Mucizeler Manastırı" adıyla anılmakta.

Bitlis Eren Üniversitesi Adilcevaz Meslek Yüksek okulu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümü Öğretim Görevlisi Mehmet Kahyaoğlu, öğrencilerle kiliseye yaptığı ziyarette kilisenin yıkılma tehlikesi yaşadığını söyledi.

Kahyaoğlu, "Mucizeler Manastırı olarak adlandırılan kilise kalıntısına yönelik doğa yürüyüşü yaptık. Öğrencilerin yaşadıkları bölgenin zenginliklerine ilişkin bilinç düzeyini artırmak amacıyla düzenlediğimiz bu gezide bölgenin turizm potansiyeli yönünden ne kadar zengin olduğunu ve bununla birlikte bazı sorunlara da sahip olduğu görüşüne vardım. İnsanları seyahate yönelten motivasyonlar arasında kültür ve inanç öğeleri önemli bir yer tutmaktadır. Kilisenin mevcut bakımsız hali göz önüne alındığında bu çalışmaların başında uzman kişilerden oluşacak bir kadronun kilisenin restorasyonuna yönelik bir proje geliştirmesi bulunmaktadır. Yapılacak restorasyon projesiyle birlikte Mucizeler Manastırı olarak bilinen kilise, özellikle yabancı turistlerin en uğrak yeri olacaktır" dedi.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bitlis Adilcevaz Kilisesi yıkılma tehlikesi yaşıyor
  • 13.07.2014 14:54

Bitlis Adilcevaz Kilisesi yıkılma tehlikesi yaşıyor

Adilcevaz'da "Mucizeler Manastırı" olarak bilinen Adilcevaz Kilisesi yıkılma teh ...