maritbet girişmaritbet
Binali Yıldırım: 10 mega projeden 6’sı bu ülkede yapıldı

Binali Yıldırım: 10 mega projeden 6’sı bu ülkede yapıldı

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İzmir'de düzenlenen Ege Ekonomik Forum 2018'in açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İzmir'de düzenlenen Ege Ekonomik Forum 2018'in açılışını yaptı. Yıldırım, dünyada yapılan son 10 mega projenin 6'sını Türkiye'nin yaptığını bu nedenle kıskanılmasının gayet doğal olduğunu söyledi.

Türkiye'nin tek gücünün "81 milyon vatan evladı" olduğunu ifade eden Yıldırım, Türk halkının bu gücünü 15 Temmuz gecesinde gösterdiğini hatırlattı.

Bölgesel anlamda tehditlerin yanında büyük fırsatların da olduğunu belirten Yıldırım, "Bu bölgenin yükünü doğrudan karşılayan bir ülke olarak imar ve inşasında da merkezinde olmalıyız. Ege Bölgesi, İzmir'in lokomotif olduğu 10 ille beraber her zaman Türkiye'nin üreten, katma değer oluşturan bölgesi olmuştur. Bugün de böyledir, yarın da böyle olacaktır. Bölgenin her türlü altyapısı hazır hale getirilmiştir" diye konuştu.

OTOYOL SENEYE AÇILIYOR

Önümüzdeki yıl sonunda İstanbul-İzmir otoyolunun açılacağını, 50 yıl konuşulan Osmangazi Köprüsü'nü yaptıklarını anlatan Yıldırım, köprünün pahalı olduğuna yönelik eleştirilere, "En pahalı hizmet, olmayan hizmettir. Bunu bir tarafa yazalım. Zaman, bugün paranın önüne geçmiştir. Geçiş için her türlü alternatifi sunuyoruz" şeklinde yanıt verdi. Meclis Başkanı Yıldırım, dünyanın çok hızlı değiştiğini Türkiye'nin bu değişimi yakalayamaması halinde geride kalacağını belirterek, "Artık sürücüsüz arabaları konuşuyoruz. Sadece sürücüsüz arabaları değil, kaptanı olmayan gemileri, robot teknolojilerini, 3 boyutlu yazıcıları, nesnelerin iletişimini konuşuyoruz. Bütün bunlar hayal değil. Önümüzdeki 15 yılda tahminlere göre, var olan mesleklerin yarısı ortadan kalkacak" dedi.

MORALİMİZİ BOZMAYALIM

Türkiye'nin 2002'den bu yana 3 kat büyüdüğünü belirten Yıldırım, "Bugünlerde yaşadığımız sıkıntılar moralimizi bozmasın. Türkiye'miz çok sınamalardan geçti, hepsinden de yüzünün akıyla çıktı. Bu sıkıntılar da geçecek" diye konuştu.

PTT AKILLI PAZAR YERİNİ TANITTI

PTT tarafından alıcı ve satıcı firmaların uluslararası ticaret yapmalarını sağlayan yeni nesil e-ticaret üssü "PTT Trade Akıllı Pazar Yeri"nin tanıtımı için İzmir Ticaret Odası'nda toplantı düzenlendi. Yıldırım, açılışta yaptığı konuşmada, en fazla ciroya sahip şirketlerin internet üzerinden satış yapanların olduğunu, aslında bu işin henüz başında bulunduklarını dile getirdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı
  • 29.03.2022 16:22

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı

Betacons'un yüklenicisi olduğu, Türkiye'nin sivil teknolojiler, mobilite ve giri ...

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti
  • 03.09.2021 17:36

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yı ...

"7 tepeli İstanbul'a 7'nci vaadimizi gerçekleştiriyoruz"
  • 26.06.2021 16:35

"7 tepeli İstanbul'a 7'nci vaadimizi gerçekleştiriyoruz"

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü T ...

"Üsküdar-Çekmeköy metrosu Ağustos ayında açılıyor"
  • 18.06.2018 10:47

"Üsküdar-Çekmeköy metrosu Ağustos ayında açılıyor"

Başbakan Binali Yıldırım, Çekmeköy'de vatandaşlara hitap etti. ...

"İmar barışı büyük bir reformdur"
  • 11.06.2018 16:20

"İmar barışı büyük bir reformdur"

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisince Selimiye Mey ...