maritbet girişmaritbet
Beyaz eşyası arızalanan tüketiciye uyarı!

Beyaz eşyası arızalanan tüketiciye uyarı!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, beyaz eşyası arızalanan tüketiciye uyarılarda bulundu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, tüketicilerin, özellikle garanti süresi içerisinde arızalanan ürünlerini, merdiven altı olarak tabir edilen ancak satış sonrası hizmet sunmada yetkisi veya yeterliliği bulunmayan yerlerden ziyade ürünün üreticisi veya ithalatçısı tarafından tanıtılan ve kullanma kılavuzlarında belirtilen yerlerde tamir ettirmesi gerektiğini bildirdi.

Tüfenkci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yetkisi bulunmadığı halde kendisini yetkili servis istasyonu olarak tanıtan firmalara karşı tüketicilerin dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Tüketicilerin, özellikle beyaz eşya gibi günlük hayatta sıkça kullanılan ürünlerde arıza meydana gelmesi halinde bunların bakım ve onarımını yaptırırken servis istasyonlarının bu hizmetleri sunmada yetkili veya yeterli olup olmadığına dikkat etmesi gerek. Tüketicilerin, özellikle garanti süresi içerisinde arızalanan ürünlerini, merdiven altı olarak tabir edilen ancak satış sonrası hizmet sunmada yetkisi veya yeterliliği bulunmayan yerlerden ziyade ürünün üreticisi veya ithalatçısı tarafından tanıtılan ve kullanma kılavuzlarında belirtilen yerlerde tamir ettirmesi gerekiyor. Son dönemde yetkili olmadığı halde kendisini o şekilde tanıtan firmalar hakkında bakanlığa şikayetler geliyor."

"Şikayetlerle ilgili inceleme süreçleri devam ediyor"

Bülent Tüfenkci, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un yürürlüğe girmesiyle herhangi bir üretici veya ithalatçıya bağlı olmadan faaliyetlerini sürdüren özel servislerin de tüketicilere karşı sorumlu olduğunu, bu hüküm uyarınca özel servislerin de servis fişi düzenlemek, yedek parça ve fiyat listesi bulundurarak tüketicinin görebileceği bir yere koymak gibi sorumlulukları bulunduğunu anlattı.

Belirlenen zorunluluklara uymayan özel servisler hakkında da kanunda idari para cezası öngörüldüğünü belirten Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Diğer taraftan, konu bakanlık bünyesindeki Reklam Kurulu tarafından da sıkı bir şekilde takip ediliyor. Yetkili servis olduğu intibası oluşturacak şekilde tanıtım yapan 38 ayrı firmayla alakalı bakanlığa ulaşan şikayetlerle ilgili olarak dosya açıldı. 9 firma hakkında reklamları durdurma cezası uygulandı. 2 firmanın tanıtımları mevzuata aykırı bulunmazken, diğer şikayetlerle ilgili inceleme süreçleri ise devam ediyor. Konuyu Reklam Kurulu'muz sıkı şekilde takip ediyor. Bu şekilde reklam veya tanıtım yapan firmalara 6502 sayılı kanun kapsamında idari para cezası uygulanacak."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TESK'ten "mobilya ve beyaz eşyada taksit sayısı artırılsın" çağrısı
  • 21.05.2022 11:38

TESK'ten "mobilya ve beyaz eşyada taksit sayısı artırılsın" çağrısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Paland ...

Tahincioğlu Nidapark Çengelköy'de Satışlar Başladı
  • 03.06.2021 17:44

Tahincioğlu Nidapark Çengelköy'de Satışlar Başladı

Tahincioğlu Nidapark Çengelköy projesinde satılık dairelerin fiyat listesi 2 mil ...

LG'den evlilik hazırlığında olanlara hediye
  • 26.10.2020 11:51

LG'den evlilik hazırlığında olanlara hediye

LG Evlilik Kampanyası” ile LG markalı, farklı 2 adet beyaz eşya alana bin lira, ...

'Beyaz eşyada ÖTV kalıcı olarak kaldırılmalı'
  • 19.10.2018 10:04

'Beyaz eşyada ÖTV kalıcı olarak kaldırılmalı'

Beyaz eşya satışları Eylül ayında geçen yıla göre yüzde 38 azaldı. Bu dönemde, s ...

'Ekonomiye daha fazla odaklanacağız'
  • 02.07.2018 09:41

'Ekonomiye daha fazla odaklanacağız'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ekonomiye daha fazla odaklanacaklarını ...

'Türkiye'yi 2023 hedeflerine taşıyacağız'
  • 14.06.2018 09:19

'Türkiye'yi 2023 hedeflerine taşıyacağız'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "24 Haziran'dan sonra güçlü bir hüküme ...