maritbet girişmaritbet
Best’13 Fuarı Akıllı Belediyecilik Zirvesi ile açıldı

Best’13 Fuarı Akıllı Belediyecilik Zirvesi ile açıldı

Türkiye’de bina elektrik, elektronik, mekanik ve kontrol sistemleri alanındaki tüm sektörleri bir araya getiren tek fuar olan BEST13, 26 Eylül Perşembe günü sektörün tüm bileşenlerini ve uzmanlarını2. kez aynı çatı altında topladı. Akıllı, çevreci ve teknolojik binaları oluşturan sektörlerin yanı sıra “akıllı şehirler” konseptinin de ele alındığı fuarda 66’nın üzerinde firma stand açtı. Özellikle yerel seçimler öncesinde önem kazanan ve belediyelere fark katan akıllı belediye binalarına dair e

Akıllı belediye binalarına dair en son teknolojiler İstanbul Teknik Üniversitesi profesörlerinden ve aynı zamanda Temiz Enerji Vakfı Üst Kurul Üyesi  Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu'nun moderatörlüğünü yaptığı “Akıllı Belediye Uygulamaları” panelinde belediyeler tarafından ele anıldı.

Belediyelerin tüm fatura ve ödemeleri internette yayınlanacak!

Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Tarık Yusuf Uçar: “Uygulamalarımızın tamamı artık şeffaflık, katılımcılık ve hesap verilebilirlik doğrultusunda şekilleniyor. İmar planlarının yapılması ve halk tarafından en ince ayrıntısına kadar halkla paylaşılması büyük rahatlık sağlıyor. Eskiden günde 800 kişi sadece “benim parselimin imar durumu nedir? “diye belediyeye geliyordu. Artık yeni sistemle evlerinden takip edebiliyorlar. Türkiye'de yeni bir uygulama var. Kimseye maliyeti dahi olmayan Türk kamu yönetiminin standartlarına göre üst düzey bir uygulama. Belediyenin tüm hesaplarını, faturalarını, fişlerini her gün internette yayınlayan bir sistem. Belediyenin günlük ödediği tüm faturalar görülebiliyor ve böylelikle halk belediyeyi bire bir takip edebiliyor. Belediyecilikte şeffaflık önemlidir. Bizlerin kamu yönetici olarak halka neyi nasıl sorgulayacağını öğretmemiz gerekiyor. SancaktepeBelediyesi olarak şikayet ve önerilerini fotoğraf çekip gönderebilecekleri bir akıllı telefon uygulaması oluşturduk. Bununla hesap sorulabilirliğimizi arttırıyoruz. İnsanlarla paylaştığımız arayüzler bizi korkutmaz tam tersi mutlu eder. Böylelikle daha az yanlış yaparız” açıklamasında bulundu.

Best13 katılımcıları “yüzde 100 arttı”

Bileşim Yayıncılık, Fuarcılık ve Tanıtım Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Üstün; “Bugün ikincisinin açılışını yaptığımız BEST Fuarı, geçen yıla göre metrekare bazında yüzde 100'den daha fazla bir büyüme kat ederek 9000 metrekarelik alana yükselmiştir. BEST Fuarı ve Zirvesi inşaat müteahhitlik firmalarına, gayrimenkul yatırım ortaklıklarına, gayrimenkul yatırım ortaklıklarına, mimarlarımıza, bilişim sektörünün ilgili profesyonellerine, elektrik-elektronik taahhüt firmalarına, akıllı şehirler ve akıllı kamu hizmetleri ile ilgili çalışan kamu ve belediye yetkililerine bu sistemden faydalanan kullanıcılara yeni teknolojiler hakkında son gelişmeleri ve yenilikleri tek bir çatı altında izleme ve bilgilendirme olanağı sunmaktadır.

Akıllı belediyecilik uygulamaları ile home offıce sistemi daha da artacak

Pendik Belediyesi Bilgi İşlem Koordinatörü: “Teknolojik altyapı olmadan kenti geliştirmek çok zor. Kısa sürede işlemler dijitalleştirilerek teknolojik yenilikler yakalanmalı.Donanımsal alt yapıyı geliştirmek için bizler özel eğitimler aldık. Panoramik kent rehberini oluşturduk. Şehir 360 derece panoramik fotoğrafla tanımlandı. İnceleme için illa o arazi ya da binaya gitmeye gerek kalmıyor. Pendik Belediyesi olarak İSO 27001 belgesini alan ilk belediye olduk Türkiye'de. Bu sistemlerin tam oturması belediye başkanlarının desteği olmadan olmuyor. Akıllı belediyecilik uygulamaları ile home Office sistemi daha da artacak. Vatandaşlar belediyedeki tüm işlerini evden halledecekler”dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor
  • 10.11.2023 13:51

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor

Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 Yüzer Sıvılaştırılmış Doğa ...