maritbet girişmaritbet
Battalgazi Kent Müzesi çalışmalarında sona gelindi

Battalgazi Kent Müzesi çalışmalarında sona gelindi

Malatya'da eski askerlik şubesinin "Kent Müzesi"ne dönüştürülmesi projesinde restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Battalgazi Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Battalgazi Belediyesine devredildikten sonra restorasyon çalışmalarına başlanan, Sultan 2. Abdülhamit döneminde yapılan ve kentte uzun yıllar redif asker alma yeri olarak işlev gören tarihi binanın restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Kent Müzesi" olarak hizmete sunulacak Osmanlı döneminin son eserlerinden eski askerlik şubesinde incelemelerde bulundu.

Kentin hafızasını korumanın önemli olduğuna işaret eden Gürkan, restorasyon çalışmalarında sona gelindiğini belirtti.

Mimari açıdan eski askerlik şubesinin önemli olduğunu aktaran Gürkan, şöyle devam etti:

"Sadece yapısal anlamda taş mimarinin yanında ahşap mimari ve diğer işlev anlamında da önemli bir binamız. Bu binayı Kent Müzesi yapmak için daha önce Milli Savunma Bakanlığı ile yapmış olduğumuz protokol kapsamında devraldık. Biz, devir işlemlerinin ardından Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan gerekli resüsitasyon, restorasyon ve rölöveler çıkartılarak, ilgili kurulda onaylattık. Daha sonra ihale sürecini başlattık. akabinde yapım ve restorasyon işlemleri başladı. Restorasyon çalışmalarında son aşamaya geldik. Çevre düzenlemeleriyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Öyle tahmin ediyorum ki bu ay sonunda bu çalışmalar bitecek. İç dizayn ile ilgili, müze olgusuyla ilgili gerekli çalışmalar yapılacak."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Battalgazi Kent Müzesi çalışmalarında sona gelindi
  • 05.09.2018 12:24

Battalgazi Kent Müzesi çalışmalarında sona gelindi

Malatya'da eski askerlik şubesinin "Kent Müzesi"ne dönüştürülmesi projesinde res ...