maritbet girişmaritbet
Başkan Türel: Ulu Cami sembol olacak!

Başkan Türel: Ulu Cami sembol olacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’nın manevi ve kültür dünyasını zenginleştirmek için gayret ettiklerini belirtti.

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası'nın (Diyanet-SEN) düzenlediği buluşmaya Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse ve Hüseyin Samani, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Diyanet Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Antalya İl Müftüsü Osman Artan, şube başkanları ve din görevlileri katıldı.

Türel: “İslam coğrafyası zor bir dönemden geçiyor”

Din görevlilerinin kutsal bir görevi yerine getirdiğini belirten Başkan Türel, “Mihrap dünyadaki bütün makamların önündedir. Siz o makamda mübarek bir görevi icra ediyorsunuz. Minaremizden o ezanları hiçbir zaman eksiltmiyor, milletimizin ibadet hayatına rehberlik ediyorsunuz. Her birinizin mesleğini büyük bir aşkla yaptığını biliyorum. İslam dini Müslümanlar ve İslam coğrafyası maalesef tarihinin en zor dönemlerini geçiriyor. Bölgemizde ve İslam coğrafyasında böl-yönet politikaları izleniyor, bu amaçla terör örgütleri kuruluyor, Türkiye gibi ülkeler terör baskısı altında tutuluyor” diye konuştu.

“Hepinizden allah razı olsun”

İslam dininin terör örgütleriyle tanıtıldığına dikkati çeken Türel, “Birileri dünyaya İslam dinini El-Kaide ve DAEŞ gibi ne idüğü belirsiz terör örgütleri ile tanıtmaya çalışıyor. Birileri güzel dinimizi istismar edip eğitim hizmetleri görüntüsü ile ihanet içerisine giriyor. Bu süreçte milletimizin manevi, dini ve ahlaki hayatını, birlik, beraberliğini ayakta tutmaya çabalayan ve gayret gösteren siz değerli din görevlilerine gönülden teşekkürü bir borç biliyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi okuduğunuz salalar, aziz milletimizin darbecilere karşı durmasında büyük bir rol oynamıştır.”

Ulu Cami sembol olacak

Büyükşehir Belediyesi olarak Antalya'nın manevi ve kültür dünyasını zenginleştirmek için gayret ettiklerini ifade eden Türel, “Antalya'da şehir büyüyor ama maalesef camilerimiz yeterince büyümüyor. İşte bu yüzden 10 bin kişilik kapalı alanda 20 bin kişilik açık ibadet alanıyla toplamda 30 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği Antalya Ulu Cami inşaatımız şükürler olsun artık hızla yükseliyor. İnşallah 200 milyon TL'lik bu eser Antalya'nın medeniyet yolculuğunda artık kıymetli bir sembol haline, adeta bir işaret fişeğine dönüşecektir. Antalya Ulu Camii Külliyesi aynı zamanda bir tür İslam Medeniyetleri Müzesi'ni de içerisinde barındıracak. Mimari özellikleriyle ve içerisindeki Türk İslam Medeniyetleri Müzesi ile kentin kültür ve turizmine katkı sağlayacak”

İslam dini anlatılacak

Antalya'da 9 farklı müze çalışması yürüttüklerini belirten Başkan Türel, “Antalya bir taraftan tarihini, kültürünü, geleneğini, inancını yaşayacak ve yaşatacak, diğer taraftan da gençliğini bilimle, sanatla, kültürle, maneviyatla buluşturmaya devam edecek. Gerçek Müslüman karıncayı incitmeyecek bir sevgi insanıdır. İnsanlık bir dönem Türk ve İslam bilimlerinin eserleri ile aydınlandı. İşte bunu şimdi Antalya'da İslam Medeniyetleri Müzemizde Antalya'ya gelen bütün yerli ve yabancı misafirlerimize de göstereceğiz. İslam dinini terör örgütleri ile tanıyan yabancılar, İslam dininin ‘öldürmeyin' diye emrettiğini işte buralarda öğrenecekler. Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olarak bu eksiğimizi gideriyoruz. Yurt dışına gittiğinizde şöyle bir bakıyorsunuz, hemen oradaki tur rehberleri alıyor oradaki katedrallere, kiliselere turlar düzenliyor. Bizim kültürümüz, medeniyetimizdeki zenginlik ifade edilmeye kalkılırsa kelimeler kifayetsiz kalır. İşte şimdi kültürümüzü kendi inancımızı, kendi manevi zenginliğimizi de buraya gelen yabancılara bu müze içerisinde gösterebileceğiz. Yine Kepez Santral Kentsel Dönüşüm projesi içinde 2800 metrekarelik bir cami projemiz daha var. Bunu da Antalya'mıza kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

“İki önemli proje kazandırılacak”

Başkan Türel, Finike'de devam eden cami inşaatı ve Kütükçü Mahallesindeki imam hatip lisesi inşaatı ile ilgili şu bilgileri verdi; “Finike'de de bir camii inşaatına başladık. İhalesi gerçekleşti. Şimdi böyle denizden Finike'ye baktığınızda bambaşka bir siluetle o cami Finike'yi adeta taçlandıracak. Bu camiye de Finike'nin gerçekten manevi dünyasında çok farklı yeri olan Eroğlu Nuri ismiyle taçlandırarak, o camiyi de hizmete sunmanın heyecanını yaşıyoruz. Kütükçü Mahallesi Masa Dağı'ndaki 9 bin 400 metrekarelik arsamızı Büyükşehir Belediyesi olarak imam hatip lisesi yapılmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis ettik. O okulda sizler gibi değerli imamlarımız, din görevlilerimiz yetişecek, ülkemize, dinimize, insanlığa en güzel şekilde hizmet edecek.”

“Vazifelerimiz bize bir emanet”

Büyükşehir Belediyesi olarak cami, Kur'an kursları ve mescitlerin eksiklerini giderdiklerini anlatan Menderes Türel, “Elimizden geldiğince camilerimizin, Kur'an kurslarımızın, mescitlerimizin eksiklikleri ve ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Boyasından, parkesine, temizliğinden, onarımına halı ihtiyacına kadar hangi camimizin eksiği gücümüz, kudretimiz kadar yetişmeye çalışıyoruz. 3.5 yılda 390 camiye 105 bin metrekare halı döşenmesine vesile olmuşuz. 430 camide halı temizliği yapmışız. 82 camimizin bakım onarımını gerçekleştirmişiz. 1543 mezarlığımızın temizlik ve peyzajını gerçekleştirmişiz. Hayat bize bir emanet vazifelerimiz de bize bir emanet. Ama makamlar gelip geçici. İbadet eder gibi çalışmak hizmet etmek önemlidir. Şükürler olsun bugün bu ülkede halka hizmeti Hakk'a hizmet olarak kabul etmiş bir anlayış iktidarda. Çocuklarımıza güzel bir Antalya emanet etmek için gayret ediyoruz ve gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Antalya'da deprem master planı çalıştayı düzenlendi
  • 11.08.2022 16:31

Antalya'da deprem master planı çalıştayı düzenlendi

Antalya Büyükşehir Belediyesince kentin deprem master planı hazırlıkları kapsamı ...

Kırklareli'nde yaptırılan Ulu Cami ibadete açıldı
  • 27.04.2022 17:02

Kırklareli'nde yaptırılan Ulu Cami ibadete açıldı

Kırklareli'nde hayırsever Sefer Toklucu tarafından yaptırılan Ulu Cami, törenle ...

'Aksu Belediyesi her ay 600 bin liralık kesintiden kurtulacak'
  • 22.02.2018 14:26

'Aksu Belediyesi her ay 600 bin liralık kesintiden kurtulacak'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın Aksu ilçesinde g ...

Cumhurbaşkanı, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yeni binasını açtı!
  • 25.03.2017 16:15

Cumhurbaşkanı, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yeni binasını açtı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizme ...

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden spor tesisi!
  • 05.01.2017 10:54

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden spor tesisi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalyaspor'a özel spor tesisi inşa etti. ...

İstanbul'da ofis kiralama hacmi yüzde 30 azaldı
  • 06.02.2021 10:08

İstanbul'da ofis kiralama hacmi yüzde 30 azaldı

Genel merkez ofisleri küçülüyor, evden rahat çalışamayan ekipler esnek kullanıml ...