maritbet girişmaritbet
Bakan Kurum ''Kanal İstanbul imar planları onaylandı''

Bakan Kurum ''Kanal İstanbul imar planları onaylandı''

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul projesi için imar planlarının onaylandığını ve askıya çıkarıldığını açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'un değerine değer katacak Kanal İstanbul Projesi için imar planlarının onaylandığını ve askıya çıkartıldığını belirterek, "Bu çerçevede adımlarımızı da hızlı bir şekilde atmak suretiyle İstanbul'umuza Kanal İstanbul Projesi'ni de kazandırıyor olacağız." dedi. 

Kanal İstanbul projesi askıya çıktı

Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 vizyonunu açıkladığını anımsatarak, ülkede güveni ve istikrarı tesis etmek üzere yatırımlara olduğu gibi devam edeceklerini anlattı. 

Kararlı bir şekilde şehirlerin refah seviyesini ve vatandaşın yaşam kalitesini yükseltmek adına projeleri yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Kurum, şöyle devam etti:

"İstanbul'un hemen hemen her ilçesinde kentsel dönüşümden millet bahçesine ve sosyal konuta kadar Bakanlık olarak Cumhurbaşkanımızın belirlediği vizyon çerçevesinde adımlarımızı atıyoruz. 10 millet bahçesini bitirdik ve İstanbul'umuzda vatandaşımızın hizmetine sunduk. Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında 117 bin bağımsız bölümden oluşan projeleri de İstanbul'un hemen hemen her ilçesinde yapmaya devam ediyoruz. Amacımız 2023 yılına giden yolda güçlü Türkiye'nin güçlü İstanbul'u için adımlarımızı atmaktır. Bu çerçevede vatandaşların rızasıyla onların talepleri doğrultusunda gönül belediyeciliği anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürmeye gayret gösteriyoruz."

Bakan Kurum, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin daha önce 1/100.000, 1/5.000 ve 1/1.000 ölçekli uygulama imar planlarının askıya çıkarıldığını belirterek, "Vatandaşlarımızdan gelen talepleri, belediyelerimizden, kamu kuruluşlarımızdan gelen talepleri, yapılan itirazları değerlendirdik ve 1/100.000'lik planımızı geçen hafta itibarıyla askıya çıkardık. 1/5.000, 1/1.000 uygulama imar planlarını da itirazları değerlendirmek, vatandaşlarımızın sorunlarını, problemlerini çözerek İstanbul'umuza değerine değer katacak Kanal İstanbul Projesi için artık imar planlarını onaylamış ve askıya çıkarmış bulunuyoruz. Bu çerçevede adımlarımızı da hızlı bir şekilde atmak suretiyle İstanbul'umuza Kanal İstanbul Projesi'ni de kazandırıyor olacağız." ifadelerini kullandı.

Kurum, Cumhurbaşkanının açıkladığı istihdam paketi kapsamında gençleri ve genç mezunları daha fazla istihdam edecek projeyi başlattıklarını belirterek, bu kapsamda belediye ve ilgili kuruluşlara genelge gönderdiklerini, bakanlığa bağlı kuruluşlar, TOKİ, Emlak Konut ve Emlak Katılım Bankası, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile 30 büyükşehir ve 51 il belediyesi, 922 ilçe ve belde belediyelerinde bundan sonra yapılacak ihalelerde ve ihale şartnamelerinde çalıştırılacak teknik personelin en az yüzde 20'sinin yeni mezun ya da mezuniyeti üzerinden 3 yıl geçen kişilerden olması şartının aranacağını kaydetti.

Kurum, bu şekilde genç mühendis, mimarlara, teknikerlere, iç mimarlara destek olacak adımların atılacağını dile getirdi.

Kanal İstanbul 1. Etap İmar Planları PDF İndir!

Kanal İstanbul 2. Etap İmar Planları PDF İndir!

Kanal İstanbul 3. Etap İmar Planları PDF İndir!

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Adıyaman'da kaba inşaatı tamamlanan deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı
  • 24.07.2023 14:42

Adıyaman'da kaba inşaatı tamamlanan deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Toplu Ko ...

Türkiye'deki hastane binalarının ortalama yaşı kaça indi?
  • 28.11.2022 17:22

Türkiye'deki hastane binalarının ortalama yaşı kaça indi?

Sağlık Bakanlığınca yapılan yeni yatırımlar ve inşa edilen şehir hastaneleri ile ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg aracını test etti
  • 31.10.2022 10:33

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg aracını test etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin vizyon projeleri arasında yer al ...