maritbet girişmaritbet
Astana Finans Merkezi resmen açıldı

Astana Finans Merkezi resmen açıldı

Astana'yı Orta Asya'nın finans merkezi haline getirmesi hedeflenen proje, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından açıldı.

Kazakistan'ın başkenti Astana'yı bölgenin önemli finans merkezlerinden biri haline getirmesi planlanan “Astana Finans Merkezi” düzenlenen törenle açıldı.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, açılış öreninde yaptığı konuşmada, gerçeğe dönüşmesi için uzun süredir emek verdikleri Astana Finans Merkezi'nin açılışını gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarına işaret ederek, “Ülkemiz yalnızca 27 yaşında ancak bugün bu tarihi açılışla halkımız refah dolu bir yaşama doğru önemli bir adım atmış oldu.” dedi.                                                                                                     

Astana Finans Merkezi Müdürü Kayrat Kelimbetov da Çinli İpek Yolu Fonu gibi hissedarların projede hissedar olduklarına işaret ederek, “Astana Finans Merkezi aracılığıyla, Kazakistan'a daha önce gelmeyen yatırımcıları cezbederek ülkemizde ilk 10 yılda on milyarlarca dolarlık yatırımı çekmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

Açılmadan önce 55 şirketin merkeze kayıt olduğuna işaret eden Kelimbetov, 2020'ye kadar toplam 500 şirketin merkeze kaydolmasını beklediklerini anlattı.

Astana'da bir uluslararası finans merkezinin kurulmasına ilişkin kararname, Nazarbayev tarafından 2015'te imzalanmıştı. Astana Finans Merkezi'nin tüm Orta Asya merkezine yönelik finans merkezi olması hedeflenirken, uluslararası yatırımcılara özellikle bazı vergi ve mevzuat kolaylıkları sağlanarak ülkeye yatırım çekilmesi amaçlanıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Astana Finans Merkezi resmen açıldı
  • 05.07.2018 17:32

Astana Finans Merkezi resmen açıldı

Astana'yı Orta Asya'nın finans merkezi haline getirmesi hedeflenen proje, Kazaki ...