maritbet girişmaritbet
Asansör ve yürüyen merdivenlerin inşaat aşamaları!

Asansör ve yürüyen merdivenlerin inşaat aşamaları!

Denetleme kuruluşu Hollandalı Liftinstituut, asansör ve yürüyen merdivenlerin Avrupa ve Dünya standartlarına uygunluğunu kontrol ediyor.

Asansör ve yürüyen merdivenlerin proje tasarımından imalatına, bakımından periyodik kontrol sürecine kadar tam kapsamlı denetim hizmeti sunan Liftinstituut'ün danışmanlık şirketi Liftinstituut Solutions'ın Türkiye Bölge Müdürü Süleyman Özcan, asansör ve yürüyen merdivenleri belgelendirmenin ötesinde bir iş yaptıklarını vurgulayarak, “İnşaat sektörünün parlayan yıldızı Türkiye'de, asansör ve yürüyen merdivenleri belgelendirmenin çok ötesinde geniş bir danışmanlık hizmeti sağlıyoruz. Trafik analizi, uygun ekipman seçimi, montaj, teknik destek ve sonrasında doğru ürün kullanımı, ürünün kontrolleri ve iş planı takibini sürekli olarak sürdürüyoruz. Liftinstituut Solutions olarak, bağımsız ve doğru uygulama anlayışıyla, asansör ve yürüyen merdivenlerin onlarca yıllık kullanım süresi boyunca servis hizmetlerini en doğru şekilde destekleme hizmeti veriyoruz.” dedi.

80 yıldır faaliyet gösteren bağımsız kuruluş Liftinstituut, asansör ve yürüyen merdivenlerin nasıl planlanması gerektiği konusundaki temel kriterleri sıraladı:

Her projenin düşey taşıma sistemi ihtiyacının farklı olduğunu biliyor musunuz?

Bir ofis kulesi veya konut projesinde kullanılan asansörlerin hız, kapasite ve kumanda sistemi gereksinimleri farklılıklar gösterir.

Alışveriş merkezlerinde, asansörlerin tek başına yetersiz kaldığının farkında mısınız?

Alışveriş merkezlerinde, asansörlerin yanı sıra yoğun taşıma ihtiyaçlarına yanıt verebilmek için yürüyen merdiven ve yürüyen bantların da kullanılması gerekir. Ancak, bir metro istasyonundaki yürüyen merdiven ve bantların, özellikle alışveriş merkezlerindeki merdiven ve bantlara göre çok daha farklı olması gerekir.

Restoranlarda ve otoparklarda kullanılan asansörlerin farklı özelliklerde olması gerektiğini biliyor musunuz?

İki farklı ofis projesi düşünüldüğünde; projelerin kat sayısı, binaların popülasyonu, projelerdeki kiracı/malik sayısı (tek kullanıcı, birden fazla kullanıcı, her katta birde fazla kullanıcı), otoparktan ofislere geçiş yöntemi, restoran katlarının yerleri ve dinlenme alanlarının bulunduğu katlar; gerekli asansörlerin özelliklerini önemli ölçüde etkiler.

YANLIŞ ANALİZ 40 SANİYE YERİNE 10 DAKİKA BEKLETİR!

10 dakika boyunca asansör beklemek yerine, 40 saniyede ona ulaşabileceğinizin farkında mısınız? Tüm parametreler doğru analiz edilip uygun asansörler seçilemediği takdirde; asansörü çağırdıktan sonra en fazla bekleme süresinin 40 saniye olması gerektiği halde 3 dakika, 5 dakika, hatta bazen 10 dakika bile bekleme durumları ortaya çıkabilir.

Asansör bekleme süresinin, projenin değerini düşürdüğünü biliyor musunuz? Asansörü bekleme süresinin düşük olması projeyi ne kadar değerli yapıyorsa, bekleme süresinin fazla olması da projenin değerine, tercih edilirliğine bir o kadar zarar verir.

KONUTTAKİ TRAFİK ANALİZİ YAPILMALI

Projenin ihtiyaç duyduğu, doğru özelliklere sahip düşey taşıma sistemleri tasarlanması için yapılması gerekenleri biliyor musunuz? Bunun için doğru trafik analizi yapılmalı, projenin özellik ve ihtiyaçları doğru belirlenmeli ve analiz için elde edilen doğru veriler ile tarafsız şekilde hesaplama ve analiz yapılmalı.

Doğru düşey taşıma planlaması yapılmayan projelerde, ortaya ne kadar çok sorun çıktığını biliyor musunuz? İnsanlar dakikalarca kapısının önünde asansörün gelmesi bekler, asansör gelir, yolcuyu alır, sonra birçok katta yolcu almak ve bırakmak için durur ve sonuçta yolcu bu duruş kalkışlarda hep beklemek zorunda kalır.

HER YIL TOPLAM 5 GÜN ASANSÖR BEKLEMEKLE GEÇİYOR

Yılda 3 ila 5 gününüzün asansör beklemekle geçtiğinin farkında mısınız?

‘Zaman'ın konfor ve para olduğu günümüzde, asansörde harcanan zamanlar önemli kayıplardır. Çok katlı bir ofis ve konutta oturan bir insanın, her yıl ortalama 3-5 günü asansör beklemek ile geçiyor.

Doğru düşey planlamada; ekipman, malzeme ve eşyaların uygun şekilde ve zarar vermeden gitmesi gereken kata taşınmasının ne derece önemli olduğunu biliyor musunuz? Örneğin bir piyanonun parçalanmadan ve güvenli bir şekilde daireye taşınabilmesi için düşey planlamanın doğru yapılmasını büyük önem taşır.

YANLIŞ ASANSÖR PROJENİN DEĞERİNİ DÜŞÜRÜR

Asansör trafiğinin yanlış planlanmasının müşteri memnuniyetsizliğini büyük ölçüde artırdığını biliyor musunuz?

Yanlış planlama sonucunda ihtiyaçlar ile örtüşmeyen ürünler aşırı alan işgali, yüksek satın alma ve işletme giderlerine; aynı zamanda çok fazla bekleme süresi yüzünden kullanıcı memnuniyetsizliğine ve proje değerinde düşüşe sebep olur.

Aşırı yüklenmiş asansörlerinin nelere neden olabileceğini biliyor musunuz?

Asansörlerde aşırı yükleme; yüksek arıza sayısına, ürünlerin çalışmadığı sürelerin uzamasına ve artmasına, sık parça değişimi yüzünden de yüksek işletme maliyetlerine neden olur.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Asansörler zorunlu sigorta kapsamına alınacak
  • 10.04.2018 11:12

Asansörler zorunlu sigorta kapsamına alınacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yeni hazırlayacağı uygulama ile binalar ...

Binalarda yangına dayanıklı asansör olmalı!
  • 16.02.2018 14:23

Binalarda yangına dayanıklı asansör olmalı!

Liftinstituut Solutions Türkiye Bölge Müdürü Süleyman Özcan, binalarda bulunması ...

Asansör güvenliğine yönelik yeni düzenleme 1 Eylül’de yürürlükte
  • 16.08.2017 14:49

Asansör güvenliğine yönelik yeni düzenleme 1 Eylül’de yürürlükte

Liftinstituut’ün Türkiye Bölge Müdürü Süleyman Özcan, asansör güvenliğine yöneli ...

Yılın en iyi asansör ve yürüyen merdiven firmaları seçiliyor
  • 08.05.2017 14:40

Yılın en iyi asansör ve yürüyen merdiven firmaları seçiliyor

Asansör ve yürüyen merdivenleri denetleyen Hollandalı Liftinstituut, ‘Yılın En İ ...

Asansörlerin yüzde 66'sı güvensiz!
  • 24.02.2017 08:08

Asansörlerin yüzde 66'sı güvensiz!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, asansör güvenliği ile ilgili açı ...

Asansör ve yürüyen merdivenlerin inşaat aşamaları!
  • 11.01.2017 10:11

Asansör ve yürüyen merdivenlerin inşaat aşamaları!

Denetleme kuruluşu Hollandalı Liftinstituut, asansör ve yürüyen merdivenlerin Av ...