maritbet girişmaritbet
Asansör test merkezi Bursa'da hizmete girdi

Asansör test merkezi Bursa'da hizmete girdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve BTSO, Türkiye’nin ilk ‘Asansör Güvenlik Ekipmanları Test ve Geliştirme Merkezi’ni hayata geçirdi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından asansör sektörünün test ve muayene hizmetlerinde yurt dışına olan bağımlılığı azaltma hedefiyle Bursa'ya kazandırılan Asansör Güvenlik Ekipmanları Test ve Geliştirme Merkezi Türkiye'ye model oluyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile 2019 Temmuz ayında protokolün gerçekleştiği test ve muayene merkezini, Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Mehmet Bozdemir ile Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Latif Deniz ziyaret etti. BTSO MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök tarafından ağırlanan Bozdemir, test ve muayene alanı hakkında bilgiler aldı.

Genel Müdür Bozdemir, test ve muayene hizmetinin asansör sektörü için büyük önem taşıdığını söyledi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın asansör sektörüne yönelik gerçekleştirdiği test ve muayene hizmetinin firmalara önemli fırsatlar sunduğunu kaydeden Bozdemir, merkezin Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi. Bozdemir, projenin yakın zamanda sadece Türkiye'nin değil, yakın coğrafyanın da çekim merkezi olabilecek tesislerinden birisi olacağını vurguladı.

Bozdemir, sektör temsilcilerinin talebi doğrultusunda hayata geçen merkezin başarılı bir proje olduğunu ifade etti. Test ve muayene merkezinin sektörde Türkiye'deki millî markaların oluşmasına da katkı sağlayacağını dile getiren Bozdemir, “Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından vizyoner bir projeye imza atıldı. Bu merkez ilerleyen dönemlerde önemli bir marka olacak. Artık asansör denetimi dendiği zaman akla sadece BTSO MESYEB gelecek. Firmaların marka değerine de güç katacak olan bu merkez, Bursa ve Türkiye için büyük bir şans. Atılan adımlar sayesinde bu merkez yakın gelecekte daha güzel sonuçlar ortaya çıkaracaktır” dedi.

BTSO MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök, asansörlerde kullanılan güvenlik aksamlarının detaylı testlerinin akredite şartlarda yalnızca yurt dışında yapıldığını söyledi. ‘Asansör Güvenlik Ekipmanları Test ve Geliştirme Merkezi'nin asansör güvenlik aksamlarının test edilebileceği önemli bir merkez olduğunu kaydeden Karakök, “Ülkemizde asansör güvenlik aksâmlarının kalitesini ölçecek ve geliştirecek bir laboratuvar bulunmuyor. Bu proje ile yurt dışında yapılan testlerin 3'te 1'i maliyetle Türkiye'de daha kapsamlı ve nitelikli bir şekilde gerçekleştirilmesini hedefliyoruz. Böylece öz kaynaklarımızın yurt içinde kalması sağlanacak” ifadelerini kullandı.

Ramazan Karakök, test ve muayene merkezinin asansör güvenlik aksâmlarından fren sistemi, hız regülatörü, tampon, raylar ve asansör motorlarının ayrı ayrı test edilebileceği gibi asansör parçalarının tümleşik olarak da test edilebileceği ilk laboratuvar olduğunu da sözlerine ekledi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz