maritbet girişmaritbet
Aracını park etmek için ağaç sökenin hapsi isteniyor!

Aracını park etmek için ağaç sökenin hapsi isteniyor!

Aracını park etmek için süs eriği ağacını söken kadın sürücüye, "Dikili ağaç, fidan veya bağ çubuğuna zarar verme" suçundan dava açıldı.

Güzelyalı Mahallesi Ahmet Hamdi Tanpınar Caddesi'nde 24 Aralık 2014'te devriye gezen zabıta ekipleri, kaldırımdaki bir ağacın söküldüğünü fark etti.

İnceleme yapan ekipler, ağacın, gece saatlerinde aracını kaldırıma park etmek isteyen kadın sürücü N.K tarafından söküldüğünü belirleyince, olayla ilgili tutanak hazırlayarak suç duyurusunda bulundu.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, suç duyurusu kapsamında başlatılan soruşturma tamamlandı.

Hazırlanan iddianamede, şüpheli N.K'nin Pendik'te ikamet ettiği adresin önündeki kaldırımda bulunan ağacı, bu alana aracını park etmek için söktüğü anlatıldı. 

4 yıla kadar hapsi isteniyor

Şüpheli N.K'nin suçlamayı kabul ettiği ve belediyenin de zararını giderdiği belirtilen iddianamede, bu nedenle üzerine atılı suçu işlediğinin anlaşıldığı aktarıldı.

İddianamede, şüpheli N.K'nin "Dikili ağaç, fidan veya bağ çubuğuna zarar verme" suçundan TCK'nın 152. maddesi uyarınca 1 yıldan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. 

Suçun, TCK'nın 168. maddesinde yer alan etkin pişmanlık kapsamında da değerlendirilerek, cezanın üçte ikisine kadarının indirilmesi de talep edildi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Aracını park etmek için ağaç sökenin hapsi isteniyor!
  • 28.04.2015 13:32

Aracını park etmek için ağaç sökenin hapsi isteniyor!

Aracını park etmek için süs eriği ağacını söken kadın sürücüye, "Dikili ağaç, fi ...