maritbet girişmaritbet
Apartman aidatı hangi durumda ödenmez?

Apartman aidatı hangi durumda ödenmez?

Apartman aidatı hangi durumda ödenmez sorusunun cevabının yanısıra, apartman aidatının belirlenmesi ve hesaplanması konusunda bilgiler de yazımızda.

Apartman aidatı hangi durumda ödenmez ve aidat nasıl belirlenir gibi sorular, binalar ve sakinleri için önemli konuların başında geliyor. Apartman aidatının ödenmemesi gibi bir durum genel itibariyle söz konusu değildir. Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre apartman ya da site yöneticisi veya kat malikleri, ödenmeyen aidat için Sulh Hukuk Mahkemesi üzerinden dava açabilmektedir. Apartman aidatı ödemeyene ne yapılır sorusu bir kenara, gününde bile ödenmezse sorunlar çıkabilmektedir. Aidatı ödenmeyen aylar için açılan davada faizli geri ödeme kararı alınabilmektedir. Hatta icra kararı dahi uygulanabiliyor.

Apartman aidatı nasıl belirlenir

Apartman aidatı nasıl hesaplanır sorusunun cevabı yine apartman sakinlerinde gizli. Apartmanın sabit giderleri için kat maliklerinin her biri, özel bir durum olmadığı sürece eşit rakamlarla aidat ödemesi gerçekleştiriyor. Eğer kat malikleri genel kurulu, bu noktada yöneticiye yetki vermediyse, kat malikleri genel kurulu bir toplantı gerçekleştiriyor. Bu toplantıda, ne kadarlık bir aidat belirleneceğinin detayları açıklanıyor. Kat maliklerinin ortak yer ve tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmesi durumunda, aidat ödeme yükümlülüğünden kaçması mümkün değildir.

Apartman aidatı nasıl hesaplanır

Kat malikleri, yapının kat mülkiyet ve kat irtifak hesabı noktasını dikkate almalıdır. Sabit giderlerin hesaplanması neticesinde belirlenen rakam, kat maliklerince eşit olarak her ay ödenir. Kapıcı, kaloriferci, bekçi, bahçıvan gibi giderlerle birlikte ana gayrimenkulün sigortası, ortak yerlerin bakım ve giderleri için toplanacak aidata, kendi arsa payı oranında katılmak zorundadır. Bu noktada sabit giderlerin, tüm detaylarıyla çok iyi hesaplanması gerekmektedir.

emlaktasondakika

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Apartman aidatı hangi durumda ödenmez?
  • 03.12.2020 13:17

Apartman aidatı hangi durumda ödenmez?

Apartman aidatı hangi durumda ödenmez sorusunun cevabının yanısıra, apartman aid ...