maritbet girişmaritbet
Antik tiyatro ‘ağıl’ oldu!

Antik tiyatro ‘ağıl’ oldu!

İzmir’de 2 bin yıllık antik tiyatronun olduğu alan define arayanların tel örgüleri kesmesini fırsat bilen besiciler tarafından koyun ağılına çevirildi

İzmir'in Kadifekale semti eteklerinde, yaklaşık 2 bin yıllık antik tiyatroyu ortaya çıkartmak için üzerindeki gecekondular yıkılarak kazıya hazır hale getirilen bölge, define arayanların tel örgüleri kesmesini fırsat bilen besiciler tarafından koyun ağılına dönüştürüldü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale'de gecekondular arasına sıkışıp kalan 16 bin kişilik Antik Roma Tiyatrosu'nu gün yüzüne çıkarabilmek için 12 bin 974 metrekarelik alanı kamulaştırdı, üzerindeki evleri yıktı. Antik tiyatroyu ortaya çıkarabilmek için kazıya hazır hale getirilen alan, define avcılarının Kaçak kazı yapmaya başlamaları üzerine tel örgülerle çevrildi, bir de güvenlik kulübesi yerleştirildi. Ancak henüz güvenlik görevlisinin göreve başlamadığı alanı çevreleyen tel örgülerin bazı bölümleri, define avcıları tarafından kesildi.

‘Mutlaka ışıklandırılmalı'

Bölgeye kolayca girilebilmesi üzerine, çevredeki besiciler burada koyunlarına bakmaya başladı.  
75 yıldır bu semtte yaşayan Orhan Bıçakçılar, antik tiyatronun bulunmasının mahalle halkını çok heyecanlandırdığını belirterek, “Çocukluğum tiyatronun bulunduğu bu alanda geçti. Antik tiyatronun dehlizlerinde oynadım. Tiyatronun bulunduğu alanı korumak için güvenlik kulübesi yapıldı ancak bir güvenlik görevlisi görevlendirilmedi. Tiyatro alanı yol geçen hanına döndü. Kötü niyetli kişiler tiyatroyu tahrip etmeye çalışıyor. Burada hazine ve tarihi eser arıyorlar. Biz sadece uyarıda bulunuyoruz. Mutlaka bu alan ışıklandırılmalı” dedi.

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İznik Roma Tiyatrosu özgün kimliğine kavuşuyor
  • 21.07.2016 13:36

İznik Roma Tiyatrosu özgün kimliğine kavuşuyor

İznik Roma Tiyatrosu’nda Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan kazıl ...

Antik tiyatro ‘ağıl’ oldu!
  • 28.09.2014 09:34

Antik tiyatro ‘ağıl’ oldu!

İzmir’de 2 bin yıllık antik tiyatronun olduğu alan define arayanların tel örgüle ...

İznik'te tarihi eserlerin çevre düzenlemesi ve temizliği uzmanlarla yapılıyor!
  • 27.07.2012 12:26

İznik'te tarihi eserlerin çevre düzenlemesi ve temizliği uzmanlarla yapılıyor!

İznik'teki tarihi eserlerin çevre düzenlemesi ve temizliği uzmanlar eşliğinde ya ...