maritbet girişmaritbet
Antalya'daki Expo alanı Formula 1 pisti mi oluyor?

Antalya'daki Expo alanı Formula 1 pisti mi oluyor?

Kaya Holding Başkan Yardımcısı Doruk Kaya, Antalya'daki Expo alanının Formula 1 pistine çevrilip turizme kazandırılması gerektiğini açıkladı.

Antalya'da turizmi çeşitlendirilmesi için Kaya Holding'in Başkan Yardımcısı Doruk Kaya “Formula 1'i Antalya'ya getirmeliyiz. Antalya'daki Expo alanı Formula 1 pistine dönüştürebilir. Bu iş için otelciler de elini taşın altına sokar. Böylece turizmde daha büyük katma değer oluşturulabilir” dedi.

TURİZM sektörü 2018'e iyi bir başlangıç yaptı ve  gelirler ile doluluklar açısından çok iyi bir sene olarak nitelendirilen 2015 rakamları yakalanmaya başladı. Her ne kadar turizmde toparlanma olsa da, yatırımcılar bir daha aynı durumlara yakalanmamak için hem pazarlarını çeşitlendiriyor hem de yeni organizasyonlarla ülkeye turist çekmeye çalışıyor. Buna son örneklerden biri Kaya Palazzo Resort Belek Oteli'nin ev sahipliğinde bu yıl 24-30 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek ‘Turkish Airlines Antalya Open Tenis Turnuvası'.

Kaya Holding'in davetiyle gittiğimiz Antalya'da Kaya Holding Başkan Yardımcısı Doruk Kaya düzenlenecek turnuva ve turizm sektörü ile ilgili konuştu. Tenis turistinin Antalya turizmi için büyük önem taşıdığına dikkat çeken Kaya, “Tenis turisti, bir golf turisti kadar para harcamıyor. Ancak doluluklara müthiş katkı sağlıyor. Yaz sezonu doluluklarda zaten bir problem yok. Ancak ekim ile nisan aylarını kapsayan dönemde nispeten düşük fiyatlardan oteli dolduramadığımız zamanlar oluyor. Bu dönemlerde dolulukları yukarı çekecek aktivitelere ihtiyacımız var. Golf turisti bir kişi geliyor. Tenisçiler 10 kişi geliyor. Golf sahasına girebilecek kişi sayısı belli. Tenis ise her saat oynanabiliyor. Düzenlediğimiz tenis organizasyonları sayesinde kış doluluklarımızın yüzde 25-30'u tenis turistinden geliyor. İngiltere, Hollanda, Belçika, Almanya ve Rusya gibi ülkeler tenisi çok seviyor, ana pazarı da bu ülkeler oluşturuyor. Bu tip organizasyonlar sayesinde katma değer oluşturmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

TURİST OTEL DIŞINA ÇIKAR

Kaya, Antalya'ya daha fazla turist çekebilmek için yapılabilecekler konusunda da dikkat çeken bir öneride de bulundu. Formula 1 (F1) yarışlarının Antalya'da düzenlenmesi için harekete geçilmesi gerektiğini belirten Kaya, Formula 1 pisti için ise Expo alanının uygun olduğunu söyledi. Kaya, şöyle konuştu: “Öncelikle Formula1'in patronu Bernie Ecclestone'ı Antalya'da yarış düzenlemek için ikna etmeliyiz. Nisan-mayıs ya da eylül-ekim aylarına Antalya'yı F1 takvimine sokabilirsek, müşterisi hazır. Sadece ona bilet satmak kalıyor. Böyle bir durum olursa o dönem 200 dolara satılan otel odalarının fiyatı bir anda 400 dolara çıkar. Bu da müthiş bir katma değer oluşturur. Pistin de oteller bölgesine yakın olması gerekiyor. Expo alanı da oteller bölgesine çok yakın. Ayrıca alt yapısı da hazır. Ulaşımı rahat ve havalimanına çok yakın. Böyle bir yatırımı özel sektör tek başına yapamaz. Kamu-özel işbirliği oluşturulabilir. Özel sektörde ciddi şekilde elini taşın altına sokar. Ana yatırımcılık konusunda da Antalya Büyükşehir Belediyesi ön plana çıkabilir. Senede 3-4 büyük organizasyon yapılırsa da büyük başarı sağlanır. Turistler de otelin dışına çıkar. Esnaf da kazanır, turizm de.”

WIMBLEDON'A ÖZEL JETLE GİDECEKLER

TURKISH Airlines Antalya Open'ın tanıtım toplantısında Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş da yer aldı. Turnuvanın Wimbledon'dan 1 hafta önce düzenlendiğine dikkat çeken Durmuş, “Turkish Airlines Antalya Open ATP çim kort turnuvası için 28 ana tablo, 32 eleme ve 16'sı çiftler de olmak üzere dünyanın en başarılı tenisçileri Antalya'ya gelecek” dedi. Turkish Airlines Antalya Open Turnuva Direktörü Ümit Yaşar Yılmaz ise, “Turnuva dünyanın yedinci, Türkiye'nin tek çim kort turnuvası. Geçen yıl 7 milyon seyirci kitlesine ulaşmıştı. Turnuvanın yine bu yıl da canlı yayınlarla 85 ülkede izlenmesi bekleniyor” diye konuştu. Tekler finalistlerini Wimbledon'a Kaya Havacılığa ait özel jetle göndereceklerini ifade eden Doruk Kaya da, geçen yıl yapılan organizasyonun reklam eşdeğerinin ise 200 milyon dolar civarında olduğunu belirtti. Kaya, bu yıl ikincisi gerçekleşecek turnuvada dağıtılacak toplam ödül tutarının 486 bin Euro olduğunu söyledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Antalya'daki Expo alanı Formula 1 pisti mi oluyor?
  • 15.06.2018 02:48

Antalya'daki Expo alanı Formula 1 pisti mi oluyor?

Kaya Holding Başkan Yardımcısı Doruk Kaya, Antalya'daki Expo alanının Formula 1 ...