maritbet girişmaritbet
Ankara’da 5. Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi düzenlendi

Ankara’da 5. Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi düzenlendi

MOTED Başkanı Nihat Çadırcı, Sürücülerin motosikleti tercih etmesi için güvenlik sorununun giderilmesi gerektiğini söyledi

Türkiye'de motosiklet kullanımı arttıkça trafik yükünün de azalacağını söyleyen MOTED Başkanı Nihat Çadırcı, “Ancak sürücülerin motosikleti tercih etmesi için güvenlik sorununun giderilmesi gerekir. Bunun için ilk etapta yapılması gereken yollarda bazı bölümleri motosikletlilere ayırmak” dedi.

Büyükşehirlerde yaşayanların en önemli sorunlarından biri olan “trafik” geçtiğimiz günlerde Ankara'da düzenlenen 5. Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi'nde, masaya yatırıldı. Sempozyumda “Türkiye'de Güvenli Motosiklet Kullanımı” başlıklı bir sunum yapan Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Başkanı Nihat Çadırcı,  “Türkiye'de motosiklet kullanımı arttıkça trafik sorunu da azalacaktır. Ancak motosikletin daha fazla sürücü tarafından tercih edilebilmesi için karayollarında güvenlik sorununun giderilmesi gerekir” dedi. Güvenlik anlamında ilk etapta yapılması gerekenlerin de altını çizen Nihat Çadırcı, “Yollarda bazı bölümler motosikletliler için ayrılmalı. Motosiklet sürücüsünün haklarına saygı gösterilmeli ve trafik kurallarına uyulmalı” dedi. 

Avrupa ülkeleri motosikleti tercih ediyor

Dünyanın en önemli metropollerinde trafik sorunun çözümü için motosikletin kullanıldığını belirten Çadırcı, Avrupa ülkelerinde motosiklet kullananlar üzerinde yapılan araştırmanın çarpıcı sonuçlar ortaya koyduğunu söyledi. Çadırcı, “Avrupa'nın çeşitli kentlerinde 20 adet otomobil ile yapılan bir çalışmaya göre motosikletlerin aynı mesafeyi kat etme süreleri yüzde 16-46 daha az olduğu ortaya çıktı. Otomobillerin sadece park yeri bulabilmek için günde kat ettikleri mesafenin 1.5 milyon km olduğu ve bu nedenle bir günde harcanan yakıtın 180 bin litre olduğunu belirlendi” diye konuştu. 

Nihat Çadırcı sözlerine şöyle devam etti: “Yine araştırmaya göre bir otomobil için ayrılan park yerine ortalama dört motosikletin park edebildiği görüldü. Aynı mesafede bir motosikletin otomobilin yakıt tüketiminin yüzde 51 ila yüzde 81'i kadar daha az yakıt tükettiği ortaya çıktı. Aynı mesafede motosikletin çıkardığı emisyonun otomobilin çıkarttığı emisyondan yüzde 50 daha az olduğu belirlendi. Yine motosikletin yol kaplamalarına verdiği zararın, diğer motorlu araçların verdiği zarara kıyasla ölçülemeyecek kadar küçük olduğu görüldü.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ankara’da 5. Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi düzenlendi
  • 02.06.2014 10:45

Ankara’da 5. Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi düzenlendi

MOTED Başkanı Nihat Çadırcı, Sürücülerin motosikleti tercih etmesi için güvenlik ...

Tago Mimarlık, İletişim Media’nın müşterileri arasına katıldı!
  • 09.10.2012 15:42

Tago Mimarlık, İletişim Media’nın müşterileri arasına katıldı!

İletişim Media’nın müşterileri arasına Tago Mimarlık da katıldı ...