maritbet girişmaritbet
Ankara Hızlı Tren Garı'na yüksek verimli ürünler!

Ankara Hızlı Tren Garı'na yüksek verimli ürünler!

Ankara Hızlı Tren Garı’nın iklimlendirme de tercihi yüksek verimli FORM ürünleri oldu.

Form Şirketler Grubu, başarılı bir projeye daha imza attı. Celal Bayar Bulvarı ile mevcut gar binasının arasındaki araziye yapılacak olan Ankara Hızlı Tren Garı projesinin iklimlendirme ihtiyacı FORM'un ürün gamı içerisinde yer alan LENNOX Paket Klimalar, CLIVET Sudan Suya Isı Pompaları ve DECSA Soğutma Kuleleri ile sağlanacak. 

21 bin 600 metrekarelik alan üzerine inşa edilecek ve günde 50 bin, yılda 15 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak garın iklimlendirme ihtiyacı için toplam soğutma kapasitesi 6,000 kW olan 45 adet LENNOX marka Su Soğutmalı Konderserli Paket Klima, toplam soğutma kapasitesi 2,000 kW olan 12 adet CLIVET Sudan Suya Isı Pompası (5 adet dört borulu, 6 adet 2 borulu) ve kapasitesi 17,300 kW olan DECSA marka 2 adet Kapalı ve 2 adet Açık Devre Aksiyal Fanlı Soğutma Kulesi kullanılıyor.

ankara hızlı tren garı

Form Şirketler Grubu, büyük yapılardaki merkezi iklimlendirme sistemi için enerjinin en etkin ve verimli kullanıldığı sistemlerin uygulanması bilinciyle hareket ediyor. Projede kullanılan kondenseri su soğutmalı paket klimalar ve sudan suya ısı pompalarıyla su soğutmalı sistemin avantajları kullanılarak yüksek verimler sağlanabiliyor. Aynı zamanda su soğutmalı paket klimalar bina içerisine kapalı alanlara da yerleştirilebildiği için bina dışında oluşabilecek görüntü kirliliği de engellenmiş oluyor. Projede kullanılan CLIVET marka sudan suya ısı pompalarının 5 tanesi dört borulu olup aynı anda ısıtma ve soğutma yapabiliyor, iki borulu olan 6 adeti ise yazın soğutma kışın ısıtma yapabiliyor. Gar binasında kullanılan LENNOX paket klimalarla sistem kondenserinde atık enerjiden faydalanılarak sağlanan ısı geri kazanımıyla yüksek enerji tasarrufu sağlanıyor. LENNOX Paket Klimaların üfleme ve emiş fanları değişken devirli olarak seçildiğinden kısmi yüklerdeki enerji tüketimleri de azaltılabiliyor. Değişken debili EC fanlar ile hava debisi ölçümü ve ayarı cihazlar tarafından yapılabiliyor.  (eDriveTM değişken hızlı fan sistemi )

Tren Garı içerisinde bulunacak insan sayısının fazla olması nedeniyle ihtiyaç duyulan taze hava oranı da oldukça yüksek. Ancak paket klimalarda kullanılan hava kalite sensörü sayesinde taze hava oranı, içerideki insan sayısına göre otomatik olarak ayarlanabiliyor, bu sayede taze hava yönetimi ile önemli oranda enerji tasarrufu sağlanacak.

Proje de kullanılan DECSA Kapalı Devre Kule modellerinde işletme anında yüksek enerji tasarrufu sağlayabilen kuru soğutma ( free-cooling ) teknolojisi bulunuyor. Bu teknoloji sayesinde özellikle kış aylarında dahi soğutma ihtiyacı olan yapılarda, ihtiyaç duyulan kapasitenin tamamı kuru soğutma çalışma moduyla sağlanabiliyor. 

DECSA Kapalı ve Açık Devre Soğutma Kulelerinde bulunan tüm gövde ve havuz kısmı metrekare başına 725 gr çinko içeren sıcak daldırma galvaniz çelik malzemeden oluşuyor. Bu özelliği sayesinde korozyona karşı rakiplerine göre daha dayanıklıdır. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Taze hava ihtiyaçlarına tek çözüm: Lennox Paket Klima
  • 14.02.2022 17:30

Taze hava ihtiyaçlarına tek çözüm: Lennox Paket Klima

Form Şirketler Grubu çatısı altındaki Form Endüstri Ürünleri, lisanslı üreticisi ...

Ankara Hızlı Tren Garı Projesi’nde bir ilk!
  • 11.12.2015 13:56

Ankara Hızlı Tren Garı Projesi’nde bir ilk!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve Cengiz Holding Yönetim Kur ...

FORM’dan kanal tipi klimalara sterilizasyon özelliği!
  • 03.11.2020 10:07

FORM’dan kanal tipi klimalara sterilizasyon özelliği!

Form, yeni EUROFORM SAFELIGHT ürünüyle Kanal Tipi klimaların hava akışını daha g ...

Ankara Hızlı Tren Garı'na yüksek verimli ürünler!
  • 05.04.2016 11:47

Ankara Hızlı Tren Garı'na yüksek verimli ürünler!

Ankara Hızlı Tren Garı’nın iklimlendirme de tercihi yüksek verimli FORM ürünleri ...

Form Şirketler Grubu, Isk-Sodex ve Yapı Fuarı’na katıldı
  • 22.05.2014 10:22

Form Şirketler Grubu, Isk-Sodex ve Yapı Fuarı’na katıldı

Form Şirketler Grubu, fuarlara yeşil bina oluşumunu destekleyen, enerji verimlil ...

Akasya Acıbadem AVM, iklimlendirme sistemlerinde FORM’u tercih etti
  • 24.03.2014 12:18

Akasya Acıbadem AVM, iklimlendirme sistemlerinde FORM’u tercih etti

Akasya Acıbadem ısıtma-soğutma ihtiyacını Form Şirketler Grubu’nun ısı pompaları ...