maritbet girişmaritbet
Almer Holding’den Erbil’e 600 milyon dolarlık sağlık şehri

Almer Holding’den Erbil’e 600 milyon dolarlık sağlık şehri

Almer, Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin başkenti Erbil’de 250 yataklı bir hastanenin de bulunduğu toplam 600 milyon dolarlık sağlık kenti kompleksinin inşaat işini aldı

Erbil merkezli Dabin Grubu ve FirmaMedica adlı Lübnanlı şirketin ortak yatırımı olan projenin inşaatını Almer Holding gerçekleştirirken, General Electric tıbbi ekipman, Lübnan'daki Saint George Hastanesi ise personel eğitimi ve danışmanlık konusunda hizmet sağlayacak. Almer Holding, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'de 250 yataklı bir hastanenin de bulunduğu toplam 600 milyon dolarlık sağlık şehri kompleksinin inşaat işini aldığını duyurdu. 

Erbil merkezli Dabin Grubu ve FirmaMedica adlı Lübnanlı şirketin ortak yatırımı olan projenin inşaatını Türk Almer Holding gerçekleştirirken, General Electric tıbbi ekipman, Lübnan'daki Saint George Hastanesi ise personel eğitimi ve danışmanlık konusunda hizmet sağlayacak.

Almer Holding Başkanı Ender Altun, hastanenin üç yıl içinde faaliyete başlamasının planlandığını söyledi. 108 bin metrekarelik alanda inşa edilecek hastane, 45 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Komplekste 250 yataklı hastanenin ardından tıp fakültesi ve hemşirelik okulu, ihtisas hastanesi ve ticari kompleks de kurulması planlanıyor.

Finansal danışmanlığını Beyrut merkezli CFH Yatırım Bankasının yaptığı projede Dabin ve FirmaMedica'nın hedefi dört yıl içinde yatırımı kara geçirmek. Özkaynağın yüzde 58.5'ini ortak girişimin karşılayacağı proje için yabancı yatırımcılardan finansman sağlanması da hedefleniyor.

70 milyon dolarlık inşaat

Bölgesel yatırımcıların da ilgi gösterdiği belirtilen projenin ilk fazında 120 milyon dolar harcanması planlanıyor. Planlara göre, ilk fazın mimari projesi ve inşaatı için 70 milyon dolar bütçe ayrıldı.

Erbil şehir merkezi ve havaalanı arasında inşa edilecek olan sağlık kompleksi başta Bağdat olmak üzere Irak'ın diğer şehirlerinden hasta çekmeyi de amaçlıyor. Projenin liderliğini Kürt bölgesi doğumlu, Beyrut'taki Saint George Hastanesi'nin eski başhekimi olan ve Firma Medica'nın ortaklarından Dr. Amir Abdilnour yürütüyor. Erbil'deki Sheraton Oteli ve Mega Mall adlı alışveriş merkezini yapan Dabin Grubu'nun ise Kürt bölgesinde inşaat ve perakende yatırımları bulunuyor.

Projenin müteahhitliğini üstlenecek olan Almer Holding ise 2006 yılından bu yana Kuzey Irak'ta inşaat, turizm ve hizmetler sektöründe faaliyette bulunuyor. Holdingin Erbil ve Duhok'ta otel, alışveriş merkezi ve konut projeleri bulunuyor. Hazırlanan yatırım projeksiyonu uyarınca hastanenin 10 yıl sonunda bölgede yaşayanlardan yılda 50 milyon dolar ve dışardan gelmesi beklenen hastalardan ise 7.5 milyon dolar kar etmesi hedefleniyor.
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Almer Holding’den Erbil’e 600 milyon dolarlık sağlık şehri
  • 19.03.2014 10:13

Almer Holding’den Erbil’e 600 milyon dolarlık sağlık şehri

Almer, Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin başkenti Erbil’de 250 yataklı bir ...