maritbet girişmaritbet
Akyaka Halk Plajı'na uluslararası mavi bayrak takıldı!

Akyaka Halk Plajı'na uluslararası mavi bayrak takıldı!

Türkiye Çevre Vakfı tarafından 2013 sezonunda uluslararası mavi bayrak ile ödüllendirilen Akyaka Halk Plajı'nda tören düzenlendi

Halk plajında düzenlenen törende beldeye gönderilen mavi bayrak Akyayaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca, protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğreniciler ile beldede tatillerini geçiren ziyaretçiler tarafından göndere çekildi. Törende öğrenciler tarafından da çeşitli gösteriler sunularak mavi bayrağın bölge için önemi anlatıldı.

Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca, yaptığı açıklamada, beldelerinde bulunan halk plajının 2008 yılından bu yana mavi bayrak sahibi olduğunu söyledi. Amaçlarının gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak olduğunu belirten Çalca, "Beldemizde halk plajı olarak adlandırılan 5 noktada Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan tahlillerde denizin girilebir olduğu  ve uluslararası standartlarda olduğu tescil edildi. Aynı zamanda yıl içerisinde düzenli olarak beldede yaşayan vatandaşlarımız ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğrencileri tarafından azmakta ve sahillerimizde, deniz dibinde temizlik çalışması yapıyoruz" dedi.

Akyaka beldesinin Muğla'nın ön bahçesi konumunda Bodrum ve Marmaris'e göre farklı bir coğrafya ve mimari kimliğe sahip bir bölge olduğuna işaret eden Çalca "Südrürülebilir bir anlayışla insan ve doğa ilişkisini kurmak için 2004 yılından bu yana beldemizde yaşayanlar ile birlikte çeşitli çalışmalar yürüttük. Mavi Bayrak süreci halkımızda herkes tarafından sahiplenen bir olgu haline geldi. Bu konuda duyarlı bir yurttaş bilincine ulaştık. Bundan sonraki süreçte Akyaka Beldesi'nde bulunan çınar ve rüzgar sörfü uçurtma alanlarının bulunduğu plajlarda mavi bayrak kazanmak için alt yapı çalışmalarına başladık" diye konuştu.

Çalca, amaçlarının 2014 yılında beldelerinde 3 mavi bayrağa sahip olarak, beldeye gelen ziyaretçilerin sağlıklı bir çevrede denize girmesini sağlamak olduğunu dile getirdi.

Durmuş Genç - Tuncer Çetinkaya / AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Akyaka Halk Plajı'na uluslararası mavi bayrak takıldı!
  • 30.05.2013 14:11

Akyaka Halk Plajı'na uluslararası mavi bayrak takıldı!

Türkiye Çevre Vakfı tarafından 2013 sezonunda uluslararası mavi bayrak ile ödüll ...