maritbet girişmaritbet
Aktaş: "Yerli otomobil Bursa ve Balıkesir için büyük kazanım"

Aktaş: "Yerli otomobil Bursa ve Balıkesir için büyük kazanım"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yerli otomobil üretiminin bölgeye katkı sağlayacağını söyledi.

Türkiye'nin en büyük transformatör imalatçısı durumundaki Balıkesir Elektro Mekanik Sanayi Tesisleri (BEST), Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Bursa'dan gelen sanayici ve iş adamlarını ağırladı. Balıkesir'deki yatırım olanaklarının görüşüldüğü ziyarette Balıkesir ve Bursa arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik adımların atılacağı dile getirildi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın da eşlik ettiği ziyarette açıklamalarda bulunan Alinur Aktaş, “Artık ülkeler değil, şehirler yarışıyor. Dünyada çok başarılı şehirler var. Turizmde, ticarette, ihracatta, üretimde çok ön plana çıkmış şehirler var. Bursa'da Türkiye'nin bu noktadaki önemli şehirlerinden bir tanesi bilindiği gibi. İhracatta ikinci, nüfus büyüklüğünde dördüncü sırada. Biz tabi Belediye Başkanımızla yıllara dayanan bir hukukumuz olması hasebiyle; bir de Konya Belediye Başkanımız, Gaziantep Belediye Başkanımız ve diğer arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde iki şehri buluşturmak, ‘Şehirler buluşuyor, ekonomi konuşuyor' anlamında iş insanlarını, bu konudaki sivil toplum kuruluşlarını, dernekleri bir araya getirmek adına bir organizasyon yapalım istedik ve bugün startını verdik.” dedi.

Yerli ve milli otomobilin Bursa'da üretilecek olmasının hem Bursa hem de Balıkesir için önemli olduğuna vurgu yapan Alinur Aktaş, “Bir de şunu unutmamak lazım; yılın son demlerinde Sayın Cumhurbaşkanımız önemli bir müjde verdi. Özellikle Bursa'yı çok ilgilendiriyordu bu müjde. Yerli ve milli otomotiv ki çok ciddi rağbet gördü. 2022'de de dağıtımı başlayacak. Çok kısa bir zaman içerisinde; birkaç ay içerisinde temelleri atılmaya başlanacak. 1 milyon metrekarelik bir alanda Bursa merkez olmak üzere yapılacak. Balıkesir ile Bursa çok iç içe, komşu. Özellikle şehrin batı noktasındaki Teknosab'tan sonra artık mesafeler kalmayacak. Kemalpaşa'dan sonra zaten Balıkesir il sınırları başlıyor. 5 bin direkt, 15 bin endirekt istihdam söz konusu olacak. Dolayısıyla bu manada komşuda pişer, bize de düşer hesabı açıkçası Balıkesir ve Bursa'nın ciddi kazanımları olacaktır. Bunu özellikle ifade etmek istiyorum. Balıkesir başta tarım ve hayvancılık olmak üzere rüşdünü ispatlamış, nihayetinde 1 milyonu geçmiş bir Büyükşehir'imiz. Bana göre iş aleminden de gelen başarılı bir belediye başkanı arkadaşımız var. İlçe belediye başkanlarıyla, buradaki dinamiklerle beraber ben bu tecrübe paylaşımının ciddi kazanımlar sağlayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

  • Etiketler:

Yorum Yaz