maritbet girişmaritbet
Akkuyu NGS Orman Haftası etkinliği ile fidan dikti

Akkuyu NGS Orman Haftası etkinliği ile fidan dikti

Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli beldesinde “Orman Haftası” etkinliğini coşkuyla kutladı

Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş., Mersin'in Gülnar ilçesi Büyükeceli beldesinde “Genç Fidanlar İçin Enerjimiz Var!” sloganıyla “Orman Haftası” etkinliği düzenledi. Gülnar Kaymakamlığı işbirliği ile Akkuyu NGS A.Ş Hatıra Ormanı'nda başlayan etkinliğe, Gülnar Kaymakamı Tekin Dündar, Akkuyu NGS A.ŞDevlet ve Halkla İlişkiler Müdürü Tahir Agayev, Akkuyu NGS A.Ş Mersin Bilgilendirme Merkezi Müdürü Faruk Üzel, Akkuyu NGS A.Ş Büyükeceli Bilgilendirme Merkezi Müdürü Eyüp Lütfi Sarıcı, Gülnar Orman İşletme Müdür Yardımcısı Kazım Bal, Büyükeceli Orman İşletme Şefi Emrah Erenkul, Büyükeceli İlköğretim Okulu Müdürü Sadık Güleryüz,  Gülnar ilçesinin belde ve köylerindeki okullarda öğrenim gören yaklaşık 450öğrenci ile belde halkı katıldı. Akkuyu NGS A.Ş Hatıra Ormanı'nda başlayan etkinlikte öğrenciler, Emrah Erenkul'un bilgilendirmesinin ardından gelecek nesillerin “can suyu” olan fidanları toprakla buluşturdular. Daha sonra Büyükeceli Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde devam eden etkinlikte Akkuyu NGS A.Ş Büyükeceli Bilgilendirme Merkezi Müdürü Eyüp Lütfi Sarıcı, Gülnar Orman İşletme Müdür Yardımcısı Kazım Bal ve Gülnar Kaymakamı Tekin Dündar öğrencilere hitaben birer konuşma yaptı. 

Konuşmasında Akkuyu NGS A.Ş'ye bu anlamlı etkinlik için teşekkür eden Kaymakam Dündar, şunları söyledi: “Sevgili çocuklar bugün hem eğlendiniz hem de çok önemli bir etkinliğe imza attınız. Hepinizin artık bu dünyada bir dikili fidanı, bir ağacı oldu. Umarım her biriniz kendiniz, aileniz, vatanınız ve milletiniz için ağaçlar gibi sağlam eserlere imzanızı atarsınız. Beldemize yapılacak olan bu tesis memleketimiz ve ülkemiz için apayrı bir değer ve eserdir. Bu eser önce beldemize sonra ilçemize ve memleketimize büyük katkı sağlayacaktır. Düzenlenen bu organizasyonlar katkılarının bir göstergesidir. Umuyorum ki bu katkılar önümüzdeki günlerde artarak devam edecektir.”

Gülnar Orman İşletme Müdür Yardımcısı Kazım Bal da yaptığı açıklamada, ormanların insanlığa gıda, yakıt, barınak, temiz hava, ilaç, gelir kaynağı, istihdam, dinlenme, peyzaj gibi maddi manevi birçok ekonomik, ekolojik, sosyal ve kültürel fayda sunan doğal bir kaynak olduğunu kaydetti. Bal, “Orman sevgisi, küçük yaşlarda başlar ve insan büyüdükçe artar. Sizlerin yapacağı çalışmalarla ormanlarımız artacak, topraklarımız erozyonla akıp gitmeyecektir. Bu nedenle bu etkinliğin yapılmasında öncülük yapan Gülnar Kaymakamımız Sayın Tekin Dündar'a, organize eden Akkuyu NGS A.Ş yöneticilerine teşekkür ederim” diye konuştu.

“Genç fidanlar için de, ulu çınarlar için de enerjimiz var” diye konuşan Akkuyu NGS A.Ş Büyükeceli Bilgilendirme Merkezi Müdürü Eyüp Lütfi Sarıcı, içinde doğa ve ağaç sevgisi olan öğrencilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi: “Bizim bu bölge için, Türkiye için enerjimiz var! Türkiye'nin geleceğini aydınlatmak için yürüyoruz. Genç fidanlar olarak, yeni fidanlar diktiniz. Hepinizi kutluyorum. İçinizdeki ağaç sevgisiyle diktiğimiz fidanları inşallah birlikte büyütüp, koruyup yurdumuza geniş bir orman fidanlığı yetiştirmiş olacağız.”

Büyükeceli Belediyesi Sosyal Tesisleri'ndeki konuşmaların ve yemek servisinin ardından sahil kıyısındaki etkinliklere katılan çocuklar burada animasyon ekibiyle birlikte birbirinden heyecanlı oyunlar oynayarak eğlenceli dakikalar yaşadı. 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Akkuyu NGS Orman Haftası etkinliği ile fidan dikti
  • 27.03.2014 11:05

Akkuyu NGS Orman Haftası etkinliği ile fidan dikti

Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli be ...