maritbet girişmaritbet
Akıllı şebekeler fuarına 22 ülkeden alım heyeti katılacak

Akıllı şebekeler fuarına 22 ülkeden alım heyeti katılacak

6. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı (ICSG 2018) 22 ülkeden gelecek olan alım heyetlerini ağırlayacak.

Enerji sektörünün en geniş kapsamlı organizasyonlarından biri olarak gösterilen ICSG 2018'e bu yıl 22 ülkeden alım heyetleri konuk olacak. Akıllı şebekeler ve enerji sektöründe faaliyet gösteren Türk markalarıyla önemli anlaşmalara imza atacak olan heyetler arasında Çin şirketi Huawei ile yaptığı 60 milyon dolarlık anlaşmayı tek taraflı fesh eden Kırgızistan heyeti de yer alacak.

ÖNEMLİ TİCARİ ANLAŞMALAR KAPIDA

Yaklaşan etkinlik öncesinde soruları yanıtlayan HHB Expo Yönetim Kurulu Başkanı Şule Dayangaç, 22 ülkeden gelecek olan alım heyetlerinin Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Ekonomi Bakanlığının önemli destekleriyle gerçekleştiğini vurguladı. Dayangaç, ICSG 2018'e heyetli katılım yapacak olan ülkeleri, Ürdün, Azerbaycan, Sudan, Kırgızistan, Pakistan, Lübnan, Bosna Hersek, Hindistan, Amerika, İspanya, İngiltere, Katar, İran, Bangladesh, Kıbrıs, İtalya, Özbekistan, Hollanda, Çin Halk Cumhuriyeti, Arabistan, Belçika ve Moldova şeklinde sıraladı.

ÜRDÜN PRENSESİ ICSG 2018'E GELİYOR

Etkinlik için yapılan hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğunun altını çizen Şule Dayangaç, 25-26 Nisan tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan ICSG 2018'e çok önemli isimlerin konuk olacağını belirtti. Bu isimler arasında Ürdün Prensi Asem bin Nayef'in eşi Prenses Sana Asem'in de yer aldığını açıklayan Dayangaç, ayrıca yurt dışındaki önemli holdinglerin de Türk şirketlerden alım yapmak için ICSG 2018'e katılacağını vurguladı.

“İSTANBUL BULUŞMA NOKTASI OLACAK”

Türk firmalarının ICSG 2018 sayesinde önemli iş bağlantıları sağlayacağını kaydeden HHB Expo Yönetim Kurulu Başkanı Şule Dayangaç, “Amerika ve Avrupa sektörlerinin önemli ve global firmalarını ağırlayacağız. Ayrıca Türkiye'den de enerji sektörünün en önemli dağıtım firmaları ICSG 2018'de yerini aldı. Global çapta etkili olan etkinlik, Ortadoğu, Asya ve Avrupa ülkeleri için İstanbul'da buluşma noktası olacak” diye konuştu.

“TAŞ 2023 OTURUMU TÜRKİYE'NİN VİZYONUNU BELİRLEYECEK”

ICSG 2018'in kongre ayağından da bahseden Şule Dayangaç, “Türkiye Akıllı Şebekeler 2023 Vizyon ve Strateji Belirleme Projesi'nin lansmanı ICSG 2018'de yapılacak. Bu konu Türkiye'nin akıllı şebeke ve şehirlerde alt yapısı anlamında büyük önem arz ediyor. Bu proje Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen yabancı firmalar için de oldukça önemli. Ayrıca ICSG 2018 uluslararası önemli bir kuruluş olan IEEE PES tarafından desteklenen Türkiye‘deki tek kongredir. Bilim kurulu tarafından seçilen bildiriler IEEE tarafından yayınlanıyor” dedi.

10 BİNİN ÜZERİNDE SEKTÖR TEMSİLCİSİ BULUŞACAK

Enerji sektöründeki paydaşların bir arada bulunacağı, 300'ü aşkın global firmanın stantlı katılım sağlayacağı, 6. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı'na 50'yi aşkın ülkeden toplamda 10 binin üzerinde sektör temsilcisinin, uzman ve akademisyenin katılması bekleniyor. Ayrıca Ekonomi Bakanlığının destekleriyle organize edilen aralarında ABD, Nijerya,ve Hindistan'ın da yer aldığı 32 farklı ülkeden gelecek alım heyetleri de ICSG 2018'e katılacak. Ülkelerden gelecek olan üst düzey yetkililer düzenlenecek delegasyonlarda yer alacak.

İSTANBUL KONGRE MERKEZİ'NDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Enerji Piyasası Denetleme Kurumu'nun destekleri, ELDER ve GAZ-BİR'in stratejik partnerliğinde gerçekleşecek olan 6. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı, 25-26 Nisan 2018 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi'nde kapılarını açacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Deprem enerji sektöründe 11,2 milyar liralık hasara yol açtı
  • 20.03.2023 11:58

Deprem enerji sektöründe 11,2 milyar liralık hasara yol açtı

Deprem sonrası 11 ilde TEİAŞ'a ait elektrik iletim tesislerinde 717 milyon lira, ...

Türkiye, Avrupa’nın yeni enerji tedarik merkezi olabilir!
  • 26.03.2022 11:42

Türkiye, Avrupa’nın yeni enerji tedarik merkezi olabilir!

Alman Konrad Adenauer Vakfı, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın Türkiye'nin st ...

Enerjide 300 şirketin fırsat buluşması!
  • 13.09.2018 10:08

Enerjide 300 şirketin fırsat buluşması!

Enerji sektöründe faaliyet gösteren 300 ulusal ve uluslararası firma ekonomik da ...

Akıllı şebekeler fuarına 22 ülkeden alım heyeti katılacak
  • 10.04.2018 09:33

Akıllı şebekeler fuarına 22 ülkeden alım heyeti katılacak

6. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı (ICSG 2018 ...

Çalık Holding’ten enerji ve inşaatta büyüme hedefi!
  • 03.01.2018 13:10

Çalık Holding’ten enerji ve inşaatta büyüme hedefi!

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, enerji ve inşaat sektörüne yak ...

'İnşaat sektöründe çoğu firma enerjinin bir ucundan tutuyor'
  • 16.06.2017 14:17

'İnşaat sektöründe çoğu firma enerjinin bir ucundan tutuyor'

Besa Grup’un yeni nesil temsilcisi, TÜGİAD Genel Başkan Yardımcısı 27 yaşındaki ...