maritbet girişmaritbet
Airbnb kendi evlerini inşa edecek

Airbnb kendi evlerini inşa edecek

Airbnb'nin oluşturduğu Backyard adı verilen proje, evlerin nasıl inşa edilip paylaşılabileceğine dair prototipler üretecek.

2016'da Airbnb Samara adında bir inovasyon laboratuvarı kurmuştu. Samara barınma ve kentsel planlamayı yeniden düşünmeye odaklanmıştı. Şimdi Samara ilk yeni girişimini açıkladı: Backyard adı verilen proje, evlerin nasıl inşa edilip paylaşılabileceğine dair prototipler üretecek.

Airbnb kurucularından Joe Gebbia “Backyard bir ev değil. Ev kavramını yeniden düşünen bir girişim. Evler karmaşık yapılar. Biz de geniş bir yaklaşım izliyoruz. Tek bir şey tasarlamak yerine birçok şeyi barındıran bir sistem tasarlıyoruz.” diyor.

Backyard tam olarak ne üreteceğine dair çok fazla detay paylaşmadı. Ancak girişim neticede kendi yapılarını inşa edecek. Backyard ekibi ilk prototiplerin 2019 sonbaharında test edilmeye başlayacağını söylüyor.

Gebbia “Basit bir soruyla başladık: paylaşım için tasarlanan ve inşa edilen bir ev nasıl görünür? Bu soruyu yanıtlamak hiç de kolay değil. Kısa sürede başka sorular da ortaya çıktı. Bir ev uzun süre boyunca birçok sakinin ihtiyaçlarını karşılayabilir mi? İnsan deneyimlerinin çok büyük farklılıklarını destekleyip yansıtabilir mi? Dünyanın değiştiği hızda değişebilir mi? Tüm bunları gereksiz atıklar üretmeden gerçekleştirebilir miyiz?” Bu oldukça uzun bir liste.” şeklinde konuştu. Gebbia ayrıca prefabrik evlerin bu devam eden projenin bir parçası olabileceğini ancak Backyard'ın çevre dostu malzemelerle, birden fazla evden oluşan yapılar inşa etmeyi de deneyebileceğini söyledi.

“Ev paylaşımını geliştirmek bizim sorumluluğumuz”

Airbnb'nin Samara'yı kurmasının sebebi, uzun ömürlü olması ve geleceğe yönelmesiydi. Ancak Gebbia Backyard'ın bu çabanın bir parçası olmasının yanı sıra aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu söylüyor. “İnsanların nasıl seyahat ettiğine, yaşadığına ve kendi alanlarını nasıl paylaştığına dair edindiğimiz 10 yıllık bilgi birikimiyle, Airbnb'nin ev inşa etme ve paylaşma yöntemlerimizi geliştirme konusunda özel bir sorumluluğu ve küresel imkanı olduğunu düşünüyorum.” diyen Gebbia sözlerine şöyle devam etti: “Birleşmiş Milletler'in tahminlerine göre 2060'a kadar 2,5 trilyon feetkare (232 milyar metrekare) alana yeni binalar inşa edilecek. Yani gezegene her hafta bir Paris inşa edeceğiz.”

Backyard'ın nasıl bir çözümle geleceğini ve bu çözümün maliyetinin ne olacağını görmek ilginç olacak. Gebbia şimdilik net konuşmak için erken olduğunu söylüyor ama Backyard'ın Airbnb kadar büyük bir hale gelmesini umut ettiğini söylüyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

25 dolara sadece 1 gecelik 'evde tek başına' deneyimi!
  • 02.12.2021 11:14

25 dolara sadece 1 gecelik 'evde tek başına' deneyimi!

Airbnb, Evde Tek Başına filminin geçtiği evi sadece bir geceliğine 25 dolar karş ...

"Home Alone" filminin çekildiği ev Airbnb'de 1 geceliğine kalmaya sunuldu!
  • 02.12.2021 10:08

"Home Alone" filminin çekildiği ev Airbnb'de 1 geceliğine kalmaya sunuldu!

Ünlü ünlü "Home Alone" (Evde Tek Başına)' filminin çekildiği ev, Airbnb’de 1 gec ...

‘Airbnb, vahşi kapitalizmin bir figürü haline geldi’
  • 17.12.2015 10:00

‘Airbnb, vahşi kapitalizmin bir figürü haline geldi’

Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel Genel Müdürü Mustafa Alparslan, Airb ...

Halkalı-Kapıkule Demiryolu projesinde Covid-19 kontrolü!
  • 24.09.2020 06:45

Halkalı-Kapıkule Demiryolu projesinde Covid-19 kontrolü!

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Hızlı Tren projesinin Kırklareli sınırlarında k ...

Airbnb kendi evlerini inşa edecek
  • 04.12.2018 12:41

Airbnb kendi evlerini inşa edecek

Airbnb'nin oluşturduğu Backyard adı verilen proje, evlerin nasıl inşa edilip pay ...