maritbet girişmaritbet
Ahmet Hamdi Akseki Camisi ibadete açıldı!

Ahmet Hamdi Akseki Camisi ibadete açıldı!

Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı Ahmet Hamdi Akseki Camisi, törenle hizmete açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı Ahmet Hamdi Akseki Camisi, törenle hizmete açıldı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, açılışına katıldığı Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nin, Müslümanlar için hayırlara vesile olmasını diledi.

Çok uzun konuşmaya gerek olmadığını belirten Çiçek, şöyle devam etti:

"Zaten bu eserin kendisi söylenmek istenen ne varsa hepsini söylüyor. Bize düşün bu mesajı iyi anlamak ve iyi uygulamaktır. Bunu yapabildiğimiz zaman ismini verdiğimiz, merhum Hocamız Ahmet Hamdi Akseki'nin de ruhu şad olacaktır. Bütün hocalarımızın, bütün üstatlarımızın ruhu şad olacaktır.

Camiler, sadece ibadet yeri değil, kardeşliğimizin, birliğimizin, beraberliğimizin kurumsallaştığı, dayanışmamızın burada en güzel örneklerinin verildiği mekanlardır."

Görmez: Cami sadece ibadet mekanı değil

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de camilerin gönülleri imar etmek için inşa edilen büyük mabetler ve ibadethaneler olduğunu söyledi.

Gönülleri imar edenlerin, yeryüzünü imar edeceğini belirten Görmez, "Camiler sadece ibadet mekanı değildir. Cami sevgi mekanıdır, biz birbirimizi sevmeyi öğreniriz. Saflarımızı sık ve düzgün tutmayı camide öğreniriz. Kalplerimizi ve ruhlarımızı birleştirmeyi ve kaynaştırmayı öğreniriz. Cami bizim birlik mekanımız. Cami bizim bilgi mekanımız ve elbette cami aynı zamanda bizim ibadet mekanımız" dedi.

Camiye Ahmet Hamdi Akseki adını verdiklerini dile getiren Görmez, öncelikle onun şahsında ebediyete intikal eden tüm Diyanet İşleri Başkanlarına Allah'tan rahmet diledi.

VIP cami uyarısı

Basın mensuplarından bir ricası olduğunu belirten Görmez, "İstirham ediyorum. Bu cami başta olmak üzere hiçbir cami için 'VIP cami, protokol cami' tabirlerini kullanmayalım" dedi.

"VIP cami" ve "protokol camisi" ifadelerinin, caminin ruhuna, varlık sebebine aykırı kavramlar olduğunu bildiren Görmez, şunları kaydetti:

"Cami, eşitlik mekanıdır. Köylüsü, çiftçisi, işçisi, amiri, memuru, zengini, fakiri caminin kapısından girdiği andan itibaren Allah'ın eşit kulları olurlar. Orada protokol yoktur"

Törene, Çiçek'in yanı sıra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek ile çok sayıda davetli katıldı.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Diyanet İşleri Başkanlığı, cami mimarisinde yeni bir arayışa girdi!
  • 13.05.2013 14:06

Diyanet İşleri Başkanlığı, cami mimarisinde yeni bir arayışa girdi!

Cumhuriyet döneminde özgün cami mimarisi geliştirilememesi nedeniyle çalışma baş ...

Ahmet Hamdi Akseki Camisi ibadete açıldı!
  • 19.04.2013 14:54

Ahmet Hamdi Akseki Camisi ibadete açıldı!

Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı Ahmet Hamdi Akseki Camisi, t ...