maritbet girişmaritbet
Afyon-Ankara hızlı tren hattı Eylül 2019'da açılıyor

Afyon-Ankara hızlı tren hattı Eylül 2019'da açılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Afyonkarahisar 6. Olağan İl Kongresi'nde Afyon-Ankara hattını önümüzdeki yıl Eylül ayında açılacağını açıkladı.

AK Parti Afyonkarahisar 6. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ulaşımda 5,5 milyar liralık yatırımla şehri gerçek anlamda "yolların kavşağı" haline getirdiklerini söyledi. Bölünmüş yol uzunluğunu 54 kilometreden 545 kilometreye çıkartarak, yolculukların güvenli ve konforlu şekilde sürdürülmesini sağladıklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Halen 5 ayrı bölünmüş yol projesinin inşası da sürüyor. Demiryolu ulaşımının Afyon tarihinde ayrı bir yeri bulunuyor. Bunun için şehirdeki tüm demiryollarını yeniledik. Gar binasını restore ettik, hızlı tren hattının inşası etap etap sürüyor. Afyon'u, bir taraftan İzmir'e diğer taraftan Ankara'ya ve oradan Türkiye'nin her yerine bağlayacak hızlı tren hattıyla şehrin ulaşımında yepyeni bir dönem açılacağına inanıyorum. 

Hızlı bir yürüyüş var ve çok ciddi bir kalkınma sürecini Afyonkarahisarımızda yaşıyoruz. Afyon-Ankara hattını Eylül 2019'da, Afyon-İzmir hattını ise bir sonraki yıl hizmete açmanın gayreti içerisindeyiz."

Erdoğan, inşası süren 12 baraj, 5 gölet ve 18 sulama projesi tamamlandığında hem içme suyu hem de sulama bakımından Afyon'un bir kez daha çağ atlayacağına işaret ederek, "Afyon'un içinden geçen Akarçay, yılların ihmali ve yanlışları sebebiyle sizin deyiminizle neydi, 'kokarca', bu hale gelmişti. Şimdi burası çevresinde mesire yerleri, gezinti alanları, tekne turlarıyla bambaşka bir görüntüye kavuştu." diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Afyon-Ankara hızlı tren hattı Eylül 2019'da açılıyor
  • 18.02.2018 16:40

Afyon-Ankara hızlı tren hattı Eylül 2019'da açılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Afyonkarahisar 6. Olağan İl Kongresi'nde Afyon-A ...