maritbet girişmaritbet
Adnan Menderes Havaalanı yolcu terminali 18 Aralık'ta hizmete açılacak!

Adnan Menderes Havaalanı yolcu terminali 18 Aralık'ta hizmete açılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Bütün dünyada zulüm altında olan, sıkıntı içinde olan insanlara, bugüne kadar hep desteğimiz oldu, yardım elini uzattık, bundan böyle de bu anlayışımız değişmeyecek" dedi

AK Parti İzmir Başkanlığı'nca Balçova Termal Otel'de düzenlenen iftara katılan Yıldırım, konuşmasında Ramazan Bayramı'nın, İslam aleminin kurtuluşuna vesile olması dileğinde bulundu.

Türkiye'nin etrafındaki Müslümanların büyük acı çektiğine dikkati çeken Yıldırım, "Masum insanlar, anlamsız savaş uğruna hayatını kaybediyor. Mısır'da demokrasiye vurulan darbeyle eziyet içerisinde milyonlarca Müslüman kardeşlerimiz var. Onlara Allah yardım etsin. Uygar dünya, çifte standardını, iki yüzlülüğünü göstermeye devam ediyor. Ama şunu herkes bilmelidir ki hak er ya da geç tecelli edecektir. Bütün dünyada zulüm altında olan, sıkıntı içinde olan insanlara, bugüne kadar hep desteğimiz oldu, yardım elini uzattık, bundan böyle de bu anlayışımız değişmeyecek. Bu anlamda, Türkiye'yi kıskanıyorlar" diye konuştu.

Yıldırım, Türkiye'yi, Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmak için canla, başla çalıştıklarını ifade ederek, "Atatürk'ü sevmek, ülkeye hizmet etmektir, kalıcı eser bırakmaktır. Atatürk'ün posterinden medet umanlar, bu ülkeye hiçbir şey vermemiştir" dedi.

Millet iradesini kabullenmekte bazılarının çok zorlandığını vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

"AK Parti olarak, demokrasiyi, insan hak ve hürriyetlerini, evrensel değerleri, hukukun üstünlüğünü, ülkemizin tartışılmaz, değişmez değerleri haline getirmek için kararlı şekilde yürüyüşümüzü sürdürüyoruz. 11 yılda çok badirelerden geçtik. İktidara geldik, hemen 1 Mart tezkeresi, arkasından elektronik muhtıra. O da olmadı, Türkiye'nin en büyük partisine kapatma davası açıldı. Bu da olmadı, yargı darbesi yapılmaya çalışıldı, ona da referandumla bu millet cevap verdi. Sonunda 'terörle bunları alaşağı ederiz' dediler ama Allah'a şükür onun da üstesinden geldik, ülkemizde çözüm sürecini başlattık. İnsanların ölmemesi, şehit cenazelerinin gelmemesi bile siyaseten bazılarını rahatsız ediyor. Bunu da bıraktılar, Taksim olayları vesilesiyle Türkiye'nin ekonomideki güvenini, istikrarını, gücünü sarsmak, yatırımcıların kafasında soru işaretleri oluşturmak için yeni süreç başlattılar. Ne yaparlarsa yapsınlar önemli değil, biz hedefimizi biliyoruz, hedefimiz, aydınlık yarınlar, ak günlerdir. Herkes bizimle aynı düşünemez. Ama herkesin şunu iyi bilmesi lazım, irade, kayıtsız şartsız milletindir. İktidar, sokakta değil sandıkta olunur. Buna tahammül edememek, anarşiye prim vermektir. Bunu da asla kabul edemeyiz."

Adnan Menderes Havaalanı'nın yeni yolcu terminali inşaatına karşı açılan dava

Bakan Yıldırım, İzmir'deki yatırımlarına da değinerek, Adnan Menderes Havaalanı yolcu terminalinin, inşaatı rekor sürede bitirilip 18 Aralık'ta hizmete açılacağını belirtti.

Terminal inşaatının başlangıcında, bir İzmirlinin "Ben bu eski, köhne terminale çok alışmıştım. Benim hatıralarımı yok ediyorsunuz. O yüzden yeni terminale karşıyım. Bunun yapılmaması lazım" gerekçesiyle kendilerini dava ettiğini dile getiren Yıldırım, süreci şöyle anlattı:

"Mahkeme de bunu ciddiye alıp, yürütmeyi durdurma kararı aldı. Sonra biz bunu kaldırmak için belgeleriyle gerekçeleriyle çok büyük gayret gösterdik ve nihayet inşaatın önü açıldı. Bugüne kadar bunu İzmirlilerle paylaşmamıştım. Tabii ki Türkiye hukuk devleti, yaptığımız her işin hesabını yargıda da millet nazarında da vereceğiz."

Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Marmaray'ın ilk deneme sürüşünü gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, Marmaray'da tek yönde saatte 75 bin yolcu taşınacağını kaydetti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapım çalışması sürdürülen Üçyol-Üçkuyular metro hattına da değinen Yıldırım, "Bakalım İzmirliler, ne zaman Üçyol'dan Üçkuyu'ya gidecekler, 5 kilometreyi, onu da göreceğiz. İnşallah bir sabah ansızın gideriz. O sabahı bütün İzmir, sabırsızlıkla bekliyor" ifadesini kullandı.

Konak Tünelleri'nin yapımında, Bahri Baba Parkı tarafından tünel açmaya arkeolojik kalıntılar nedeniyle başlayamadıklarını belirten Yıldırım, "Arkeologlar, 3 vardiyaya çıkacaklar. Bir ay içinde inşallah buradan da gireceğiz. Kayıpları da telafi edersek 6-7 ay sonra tünelimiz hazır olur" diye konuştu. Banliyö tren hattı İZBAN'ın, Torbalı'ya kadar olan kısmının yıl sonuna kadar açılmasının planlandığını dile getiren Yıldırım, bu yıl hattın Selçuk ve Bergama'ya uzatılması için yeni ihaleler açacaklarını kaydetti.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye genelinde ulaştırma ve haberleşme sektöründe 319 milyar liralık yatırım yapılacak
  • 17.01.2024 11:25

Türkiye genelinde ulaştırma ve haberleşme sektöründe 319 milyar liralık yatırım yapılacak

2024 Yılı Yatırım Programı'na göre, söz konusu ulaştırma ve haberleşme sektörü y ...

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı
  • 29.03.2022 16:22

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı

Betacons'un yüklenicisi olduğu, Türkiye'nin sivil teknolojiler, mobilite ve giri ...

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti
  • 03.09.2021 17:36

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yı ...

"7 tepeli İstanbul'a 7'nci vaadimizi gerçekleştiriyoruz"
  • 26.06.2021 16:35

"7 tepeli İstanbul'a 7'nci vaadimizi gerçekleştiriyoruz"

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü T ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul'da 5 hatta 91 kilometrelik metro yapımı devam ediyor"
  • 01.02.2021 16:30

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul'da 5 hatta 91 kilometrelik metro yapımı devam ediyor"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'u Avrupa'nın ve dünyan ...