maritbet girişmaritbet
Adana Şehir Hastanesi 'güneş' ile aydınlanıyor

Adana Şehir Hastanesi 'güneş' ile aydınlanıyor

Çatıya kurulan güneş panellerinden elde edilen elektrik enerjisi, hastane bahçesinin önemli bir bölümünün aydınlatılmasında kullanılıyor.

Fosil enerji kaynaklarının dünyada ciddi çevre sorunlarına yol açması, rezervlerin sınırsız olmaması ve fiyat istikrarsızlıkları gibi nedenlerden dolayı yenilenebilir enerji kaynaklarına olan ilgi her geçen gün önemini artırırken, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi de çatılarına kurduğu güneş panelleri ile güneşi enerjiye dönüştürüyor.

 
Bünyesinde 5 hastane bulunan 1.550 yatak kapasiteli Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, çevre dostu ve tasarruf sağlayan uygulamalarıyla da farkındalık oluşturuyor. 

“Kamu Özel İşbirliği” (PPP) modeli ile işletilen hastanede, Rönesans Holding kuruluşu olan Rönesans İşletme Hizmetleri tarafından hayata geçirilen uygulama ile güneşten enerji sağlanıyor.

FTR binasının çatısında, “güneş ışığından doğrudan elektrik enerjisi elde edilmesine dayalı sistemler” olan fotovoltaik paneller bulunuyor. Bu sayede elde edilen enerji, hastane bahçesinin önemli bir bölümünün aydınlatılmasında kullanılıyor.

Aydınlatmanın gün ışığının bitimi ile birlikte otomatik olarak devreye girmesi için de “güneş ışığı veya gün ışığı alınmadığı zaman mekân aydınlatmasını yakmak üzere tasarlanan otomatik ışıklar” olan “Gün Işığı Sensörü” kullanılıyor. Bu sayede gereksiz enerji kullanımının da önüne geçiliyor.

 

  • Etiketler:

Yorum Yaz