maritbet girişmaritbet
88 Yatırım akıllı ev sistemleriyle dünyanın her yerinde!

88 Yatırım akıllı ev sistemleriyle dünyanın her yerinde!

Türkiye’ de 88 Yatırım adı ile faaliyete başlayan firmamızın Güney Kore’de on yılı aşkın Akıllı Ev Ağ Sistemleri konusunda yerel ve yurtdışı tecrübeleri var

Türkiye' de 88 Yatırım adı ile faaliyete başlayan firmamızın Güney Kore'de on yılı aşkın Akıllı Ev Ağ Sistemleri konusunda yerel ve yurtdışı tecrübeleri var. Güney Kore konut sistemi olarak Türkiye ile benzerlik gösteren bir ülkedir. Ülkemizde olduğu gibi Güney Kore' de toplu konut yapısıyla konut sektörü ilerlemektedir. Bu anlamda kullandığımız Akıllı Ev Ağ Teknolojisi birçok Avrupa ülkesinde olduğu gibi müstakil yapılı konut sistemine göre ülkemizin yapısına daha uygundur.

Öncelikle sistemlerimizi Akıllı Ev olarak değil Akıllı Ev Ağ Teknolojisi olarak isimlendiriyoruz. Bunun sebebi sistemlerimiz bireysel ev kontrollerinin yanında toplu konut yapılarına uygun olmasıdır. Sistemde her şey ortak olarak güçlü sunucular tarafından yönetilen bir ağ teknolojisi ile kontrol edilmekte ve yönetilmektedir. Sunucular sisteme bağlı tüm yapıların, dairelerin ve ortak alanların bir arada kullanımını ve yönetimi sağlamaktadır. Bu Ağ Teknolojisi sisteminizi Ev Otomasyon veya bireysel Akıllı Ev yapısından Akıllı Ev Ağ Sistemine taşımaktadır. Sistem yapısına dahil olan her şeyi takip ederek raporlamakta ve kendini otomatik olarak yönetebilmektedir.

Akıllı Ev sistemleri daha çok evdeki konforunuzu arttırmak amacı ile tasarlanmaktadır. Buda sistemleri hem pahalı hem de konfor odaklı hale getirmektedir. Bizim firma olarak Akıllı Ev Ağ Teknolojisindeki önceliklerimiz Güvenlik, Enerji Tasarrufu ve Konfor olarak sıralanmaktadır. Konfor anlayışı kullanıcı odaklı değişiklik gösterebilir ama Güvenlik ve Enerji Tasarrufu herkes için ortaktır. Bu nedenle sistemlerimiz Rüzgar ve Güneş Panelleri gibi doğal enerji kaynaklarını kullanabilmenizi sağlayacak sistemlere uygun ve entegre edilebilir üretilmektedir. Sistemlerimize entegre çalışan Işık ve perde kontrol sistemleri, Banyo TV, Özel Elektronik Kasa, Jakuzi Kontrol ünitesi ve buna benzer birçok özellik konfor üniteleri olarak eklenmiştir. Yani sistem Güvenlik ve Enerji Tasarrufunun yanı sıra Konfor özelliklerini sizin ihtiyaç ve hayal gücünüze bırakmaktadır.

Ülkemizde Görüntülü Konuşma Sistemleri, Ev Otomasyon sistemleri ve Akıllı Ev Teknolojileri tam olarak ayırt edilememektedir. Bazı Yarı Ev Otomasyon veya Ev Otomasyon sistemleri Akıllı Ev Teknolojisi olarak pazarda yer bulabilmektedir. Bu anlamda tüketicilerin dikkat etmesi gereken Akıllı Ev Teknolojisinin bir Ağ Yönetim Sistemi olduğu bunun bilgisayar ve bir ağ altyapısı ile kontrol edilmesi gerektiğidir. Ağ altyapısı tercihinde firmamız insanların yaşam alanını kontrol etmemiz ve insan sağlığının her şeyden önemli olduğunu düşünmekte ve sistemlerimizde kablolu altyapıyı tercih etmektedir. Bu yapı sayesinde sistemin dış etkenlerden korunarak daha kararlı çalışması ve elektromanyetik dalga oluşumu sağlamadığından dolayı insan sağlığı için daha uygun bir yapıda olması hedeflenmiştir.

Akıllı Ev Ağ Teknolojisi olarak tanımladığımız sistemin temel farkları nelerdir;

Dairelerde sadece elektrik değil diğer sarfiyatların da anlık raporlanabilmesi ve enerji tasarrufu yönetiminin yapılabilmesi.

Sistemin sesli olarak size bilgilendirmeler yapabilmesi.

Rüzgar ve Güneş Paneli gibi doğal enerji kaynaklarından alınan enerjilerin sistem tarafından depolanabilir ve enerji maliyetlerinin yüksek olduğu saatlerde bu depolanan enerjinin otomatik olarak kullanılabilmesi.

Sistemde yer alan MOD olarak tanımladığımız alışkanlıklarınıza göre sizin düzenleyebildiğiniz programlar ile tek tuş ile istenilen ev senaryosunun oluşturulması.

Ülkemizin enerji konusunda dışa bağlı bir ülke olduğu düşünüldüğünde enerji tasarrufu ve enerjinin daha etkin kullanımı ve doğal kaynakların korunmasının hepimiz için önemli bir konu olduğunu unutmamalıyız. Akıllı Ev Ağ Teknolojileri ile ülkemizdeki konutların hem kalitesini hem de değerini çok daha yüksek seviyelere çıkartabiliriz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

88 Yatırım akıllı ev sistemleriyle dünyanın her yerinde!
  • 07.06.2013 09:46

88 Yatırım akıllı ev sistemleriyle dünyanın her yerinde!

Türkiye’ de 88 Yatırım adı ile faaliyete başlayan firmamızın Güney Kore’de on yı ...