maritbet girişmaritbet
4. Uluslararası Karayolları İhtisas Fuarı'na yoğun ilgi!

4. Uluslararası Karayolları İhtisas Fuarı'na yoğun ilgi!

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyol Projesi ile mega projelerin son halinin sergilendiği fuar büyük ilgi görüyor.

Yerli ve yabancı 150 firmanın katılım gösterdiği fuarda yurtdışı ve yurt içinden önemli projelerin lansman sunumları ile yeni teknolojiler de sektör temsilcileri ile ziyaretçilere tanıtılıyor.

Asya ve Avrupa'yı birleştiren özel konumu ile ulaşım projelerinin tüm dünya için büyük önem arz ettiği Türkiye'de ilgiyle beklenen 4. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı“ Mega Projeler Kahramanlarını Çağırıyor” mottosu ile ikinci gün de sektör temsilcileri ve ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından açılan ve 9-11 Ekim tarihlerinde ATO Congresium Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşen ihtisas fuarı, karayolları, tünel ve köprü teknolojileri konusunda uzman firmaları bir araya getiriyor.

2016'dan bu yana her yıl düzenlenen Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı; sektörün dinamiklerinin takip edildiği, firmalar arası ikili görüşmeler ile gelecek projelere ilişkin daha sağlam iş birliklerinin kurulduğu bir platforma dönüştü. Ülkemizin Dünya'da geldiği son düzeyi yansıtması açısından kısa sürede adından söz ettirir bir etkinliğe bürünerek, bugün uluslararası camiada takip edilen ve merakla beklenen bir fuar haline geldi.

Fuar düzenleyicisi MCI Fuarcılık'ın Genel Müdürü Ufuk Yavuz Tümer, en önemli amaçlardan birinin, projelerin müteahhit, mühendis, müşavir ve tedarikçi gibi paydaşları bir araya getirmek olduğunu belirtti. Tümer, karayolu, köprü ve tünel inşaatında, gelişen teknolojinin sektöre yön verdiğini ve başarılı olmak için tüm dünyayı yakından takip etmenin gerekliliğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Fuarımız hem sektör temsilcileri hem de konuyla ilgili ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor. Ziyaretçiler özellikle fuarda sergilenen son teknoloji ürünleri merak ediyorlar. Fuar kapsamında sektörde faaliyet gösteren herkese en son teknolojileri görme olanağı sunuyoruz. Ayrıca, yerli ve yabancı firmalar “Müteahhitler Locası” ile üst düzey yöneticilerle özel ikili görüşmeler çerçevesinde bir araya gelme imkânı buluyor.''

‘'Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda, uluslararası müteahhit şirketlerinden, iskele ve kalıp üreticilerine; yük kaldırma makine ve ekipmanları üreticilerinden, tünel açma kapama makine tedarikçilerine uzanan geniş bir yelpazede katılım gerçekleşiyor. Ayrıca özel olarak planlanan “Çalıştay Alanı” içerisinde yurtdışından ve yurt içinden önemli projelerin lansman sunumları ve yeni teknolojiler izleyicilere sunuluyor. Bu nedenle 4. Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı, sadece yatırımcılar açısından değil, tüm iş dünyası açısından büyük önem taşıyor.”

Dünya ülkeleri tarafından yakından takip edilen ve Türkiye'nin sektörde ulaştığı son noktanın ortaya konulduğu fuar, bu sene sergilenen mega projelerle Türk ulaştırma sektörü için tam anlamıyla bir başarı hikayesi sunuyor. 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ile 1915 Çanakkale Köprüsü ve otoyol projesi gibi mega projelerin özel bir alanda sergilendiği fuarda, yatırımcılar bu bölüme büyük ilgi gösteriyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz